Eye Filmmuseum – Stagiair(e) Filmbal 2019

Stage-vacature | Organisatie: Eye Filmmuseum | Functie: Stagiair(e) Filmbal 2019 | Plaats: Amsterdam | Omvang: 24-36 uur | Sluitingsdatum: 08/10/2018


Eye is het nationale huis van de cinema, het enige museum voor de film en de kunst van het bewegend beeld in Nederland. Eye functioneert als schatbewaarder en gids voor iedereen die anders naar film wil leren kijken, zowel vanuit het verleden als het heden. Vanuit steeds veranderend perspectief belicht het museum de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur, met aandacht voor maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen buiten de mainstream.

Sinds 2012 is Eye gevestigd in een iconisch gebouw aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. Het museum beschikt over vier filmzalen, een grote tentoonstellingsruimte, een Collectiecentrum met restauratieateliers en een bar-restaurant met uitzicht op het IJ.

De afdeling Marketing, PR & Communicatie is per 1 november 2018 op zoek naar een:

Stagiair(e) Filmbal 2019

(24-36 uur per week)

Afdeling Marketing & Communicatie
De afdeling Marketing & Communicatie is verantwoordelijk voor publiekswerving, relatiebeheer, voorlichting, publieksonderzoek, publieksbegeleiding, contacten met de media en participatie in marketingevenementen zoals Museumnacht, Museumweekend en de Uitmarkt.

Het Filmbal
Het jaarlijkse besloten evenement is het verjaardagsfeest van Eye Filmmuseum waarbij relaties uit de wereld van film, beeldende kunst, politiek, de culturele sector, particuliere begunstigers en zakelijke partners elkaar kunnen ontmoeten.

Tijdens de avond wordt stilgestaan bij de programmering en collectie van het museum, en de prijswinnaar bekendgemaakt van de Eye Art & Film Prize. De prijs, waaraan een bedrag van 25.000 Engelse pond is verbonden, is bedoeld om nieuw werk te financieren.

De Eye Prize, een initiatief van Eye en de financier Paddy and Joan Leigh Fermor Arts Fund, heeft als doel een kunstenaar of filmmaker te ondersteunen wiens werk op een opvallende manier heeft bijgedragen aan nieuwe ontwikkelingen op het grensvlak tussen kunst en film.

Doel van de stage
Administratieve en productionele ondersteuning van de projectgroep Eye Filmbal 2019.

Taken

 • afspraken intern en extern inplannen;
 • notuleren vergaderingen;
 • actielijsten opstellen;
 • gastenlijst bijhouden;
 • administratie beheren;
 • overige ondersteunende productionele taken.

Functie-eisen

 • studerend aan een HBO/WO opleiding;
 • goede communicatieve vaardigheden, representatief, voldoende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift;
 • beheersing relevante computerprogramma’s (met name MS Office inclusief Outlook, Word en Excel);
 • affiniteit met film en de museale sector;
 • accuraat, punctueel, resultaatgericht, zelfstandig;
 • stressbestendig, flexibel, bereid af en toe in de avonduren of in het weekend te werken;
 • enthousiast, initiatiefrijk, creatief en proactief.

Wij bieden
Eye biedt een stageplek voor minimaal 24 en maximaal 36 uur per week voor minimaal 6 maanden en een stagevergoeding van € 250,- bruto op basis van 36 uur per week (inclusief reiskosten).

Stage lopen bij Eye is leerzaam en uitdagend. De afdeling Marketing PR en Communicatie is betrokken bij uiteenlopende activiteiten van Eye in binnen- en buitenland. Tijdens je stage maak je kennis met zowel de beleidsmatige als de creatieve processen. Je bent aanwezig bij vergaderingen, werkt zelfstandig aan opdrachten en je voert praktische werkzaamheden uit. Je wordt dagelijks begeleid door een vaste medewerker van Eye.

Overige informatie
De standplaats is: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam.

Eye streeft in haar personeelsbestand naar een afspiegeling van de Nederlandse samenleving en nodigt kandidaten met een niet-Nederlandse culturele achtergrond van harte uit te reageren.

Wil je ervaring op doen en ben je geïnteresseerd in deze stage? Stuur dan je motivatiebrief en cv zo snel mogelijk naar: marnixvanwijk@eyefilm.nl. Voor meer informatie bel naar: 020-589 14 05.

www.eyefilm.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , ,