Eye Filmmuseum – Stagiair Webredactie en Social Media

Stage-vacature | Organisatie: Eye Filmmuseum | Functie: Stagiair Webredactie en Social Media | Plaats: Amsterdam | Omvang: 29 uur | Sluitingsdatum: 10/09/2018


Eye Filmmuseum is het nationale huis van de cinema, het enige museum voor de film en de kunst van het bewegend beeld in Nederland. Eye functioneert als schatbewaarder en gids voor iedereen die anders naar film wil leren kijken, zowel vanuit het verleden als het heden. Vanuit steeds veranderend perspectief belicht het museum de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur, met aandacht voor maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen buiten de mainstream.

Sinds 2012 is Eye gevestigd in een iconisch gebouw aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. Het museum beschikt over vier filmzalen, een grote tentoonstellingsruimte, een Collectiecentrum met restauratieateliers en een bar-restaurant met uitzicht op het IJ.

Eye Filmmuseum zoekt een

Stagiair Webredactie en Social Media

Een nieuw digitaal landschap
Eye Filmmuseum gaat zijn corporate website de komende twee jaar grondig vernieuwen. De gebruiker komt centraler te staan, het wordt duidelijker waar Eye voor staat en wat Eye te bieden heeft. De website wordt onderdeel van de gehele klantervaring. Als lid van het webteam ga je bijdragen aan dit uitdagende traject. Samen met de projectleider, hoofdredacteur, designer, developers, content manager en andere redacteuren gaan we samen het nieuwe digitale landschap van Eye vormgeven.

Heb je affiniteit met film én social media en liggen jouw ambities op het gebied van copywriting en digitale communicatie? Dan is Eye op zoek naar jou.

Stage
Als stagiair webredactie en social media help je het webteam bij onderzoek en redactiewerkzaamheden voor de nieuwe website en andere online kanalen zoals de social-mediapagina’s. Je werkt samen met de hoofdredacteur aan een nieuwe social-mediastrategie en overkoepelende contentstrategie die uitstippelt waar en hoe we onze content het beste kunnen inzetten.

We bieden je een veelzijdige stage. Je werkt aan een aantal verschillende kanalen en middelen, zorgt met de hoofdredacteur voor een rode lijn in onze online communicatie en maakt het hele ontwikkelproces, van ideeën bedenken, afstemmen met stakeholders tot het maken en publiceren van content mee. Je wordt begeleid door de Projectleider Eyefilm.nl. En dat op een van de mooiste locaties van Amsterdam samen met een team van creatieven.

Werkzaamheden

  • Meedenken over en uitvoeren van online contentstrategie;
  • Bedenken, verzamelen en creëren van content, redactie en publicatie van posts en monitoren social-mediakanalen;
  • Ondersteuning van de webredactie en het webteam bij de vernieuwing van eyefilm.nl;
  • Opmaak van digitale nieuwsbrieven;
  • Bijhouden van planningsdocumenten en verwerken van data en resultaten.

Functie-eisen

  • Studerend, HBO/WO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld Media-, Communicatie- of Informatiestudies/wetenschap, CMV, Journalistiek, Marketing), bij voorkeur derde- of vierdejaars;
  • Schrijftalent; uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
  • Enthousiast, initiatiefrijk, creatief, nauwkeurig en proactief;
  • Ervaring met Photoshop, InDesign en/of MailChimp is een pre.

Wij bieden
De stage start in september 2018 en beslaat 6 maanden. Het gaat om 28,8 uur per week, verdeeld over 4 dagen. De stagevergoeding bedraagt € 200,- bruto per maand, inclusief reiskosten.

Overige informatie:
De standplaats is: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam.

Eye streeft in haar personeelsbestand naar een afspiegeling van de Nederlandse samenleving en nodigt kandidaten met een niet-Nederlandse culturele achtergrond van harte uit te reageren.

Wil je in aanmerking komen voor deze stage bij Eye Filmmuseum? Mail dan een korte motivatie en cv naar sjoerdfit@eyefilm.nl.

www.eyefilm.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,