EKKO – Coördinator Marketing & Contentcreatie

Vacature | Organisatie: EKKO | Functie: Coördinator Marketing & Contentcreatie | Plaats: Utrecht | Omvang: 24-32 uur | Sluitingsdatum: 20/08/2018


EKKO is in Utrecht hét vooruitstrevende podium voor zowel bands als elektronische muziek. Voor én met andersdenkende gelijkgestemden ontwikkelt EKKO een rusteloos vernieuwend, eindeloos divers en toegankelijk inspirerend muzikaal aanbod. De aankomende (inter)nationale top, het beste lokale en regionale talent en interessante danceconcepten krijgen bij EKKO de kans zich te ontwikkelen en door te groeien naar de grotere podia. Behalve in het authentieke pand aan de Bemuurde Weerd programmeert EKKO sinds een aantal jaren ook op verschillende andere locaties in de stad. Voor EKKO is deze stadsprogrammering ook een mogelijkheid om haar leeromgeving uit te breiden.

EKKO heeft ruim 150 vrijwilligers en realiseert een groot deel van haar dansprogramma in samenwerking met jonge makers en organisatoren uit de stad. De ontwikkeling van deze talenten voor en achter de schermen is essentieel voor de fijnmazige muziekketen in Utrecht.

EKKO is behoorlijk gegroeid de afgelopen jaren; als merk, in omvang activiteiten, bezoekersaantallen en aantal samenwerkingsverbanden. Ondertussen kijken we daarom ook verder dan onze neus eigenlijk lang is en broeden we op plannen voor de toekomst. Daarin staan vragen centraal als: hoe ontwikkelt de keten zich verder in Utrecht, wat mist er nog aan aanbod in onze jonge stad en dan met name aan spannende nachtprogrammering, moeten we ons hok uit en hoe kunnen we nóg diverser worden en het klimaat voor de aanwas van nieuw talent verder verstevigen. Oftewel, wat wordt de rol van EKKO in de toekomst. Eén ding weten we: er liggen nog een boel kansen en een sterk merk, met daarbij passende content, wordt steeds belangrijker om deze kansen te benutten. Klein detail echter; onze coördinator marketing gaat ons na ruim 7,5 jaar en een award voor beste marketeer 2017 verlaten om als (merk)strateeg aan de slag te gaan bij creative agency Lava in Amsterdam.

Kortom, we zijn op zoek. Per oktober willen we starten met een nieuwe:

Coördinator Marketing & Contentcreatie

(24-32 uur per week, afhankelijk van de uiteindelijke invulling)

Als coördinator marketing & contentcreatie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het marketingbeleid en voor contentcreatie online. We zoeken iemand die initiatiefrijk is en een eigen visie heeft. Een enthousiaste collega met creatieve, originele oplossingen. Je bouwt, onderhoudt en benut relaties die op dit moment of in de toekomst van belang zijn. Je bent goed geïnformeerd over allerlei ontwikkelingen, van muziekinhoudelijk tot maatschappelijk en vindt 500 app-groepen geen probleem. Ook zorg je voor een gestructureerde aanpak en weet je mensen en middelen te mobiliseren en doelgericht in te zetten. We vinden het belangrijk dat je informatie en ideeën scherp, vlot en helder verwoordt en aansluit op de doelgroep.

Je taken zijn onder meer:

 • het opstellen van een jaarlijks marketingplan en -begroting;
 • actieve bijdrage leveren aan het promotiebeleid programmering;
 • het opzetten van corporate campagnes en creëren van productgerichte content, zowel off- als online;
 • bewaken van de uitstraling van het pand;
 • zorg dragen voor inhoud van de exposities in het café;
 • (door)ontwikkeling en bewaking huisstijl;
 • werving en onderhouden van contacten met samenwerkingspartijen;
 • het bewaken van de marketingprocessen;
 • afsluiten van contracten alsmede het bewaken van contractperiodes;
 • verantwoordelijk voor distributiebeleid promotiemateriaal;
 • draagt zorg voor publieksonderzoek;
 • aansturen van de webmaster en ontwerpers;
 • er op toe zien dat website en (online) agenda’s up to date zijn en passen qua beeld en tekst bij EKKO profiel;
 • aansturing en mede-uitvoering van social media beleid;
 • zorg dragen voor ticketingsysteem en toezien op aanmelding activiteiten in
  ticketingsysteem;
 • het schrijven van (pers)berichten;
 • ontwikkeling merchandise;
 • accurate communicatie en informatieverstrekking aan directe collega’s en andere afdelingen met betrekking tot marketingacties, merchandise, ticketing et cetera;
 • administratieve afhandeling marketingactiviteiten;
 • pro-actief netwerken en blijft op de hoogte van laatste ontwikkelingen ten aanzien van muzikale trends en publiek/doelgroepen en is daartoe onder meer regelmatig aanwezig tijdens activiteiten, zowel binnen als buiten EKKO.

Dus. Ben je grensverleggend als The Ex, ben je achteloos cool als Marika Hackman, bedenk je net zoveel Sick Shit als together PANGEA, heb je net zoveel likes als Bokoesam, schrijf je zo compromisloos als IDLES klinkt, put je net zo soepel uit wereldse invloeden als Khruangbin, heb je de attitude van Linde Schöne, maak je graag hokjes kapot als Ray Fuego, ben je een eigenzinnige vernieuwer als Eefje De Visser, ben je fanatiek als Future Islands, kijk je door een onconventionele bril als Palmbomen II of ben je misschien zelfs zo geniaal gek als Larry Gus? Stuur dan alsjeblieft vóór maandag 20 augustus een motivatiebrief en je cv naar marlies@ekko.nl. Mocht je nu écht nog vragen hebben over deze vacature, dan kun je die ook naar dit adres mailen. Tot slot, we willen op donderdag 23 augustus al de eerste gesprekken plannen, dus hou wat ruimte die dag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.ekko.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,