Rijksmuseum – Rondleiders

Vacature | Organisatie: Rijksmuseum | Functie: Rondleiders | Plaats: Amsterdam | Omvang: 4-16 uur | Sluitingsdatum: 10/09/2018


Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt 1,1 miljoen (kunst)objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Meer dan 2.000.000 mensen uit heel de wereld bezoeken per jaar het adembenemende gebouw. Door een verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen, bruisende evenementen en vele faciliteiten worden de bezoekers, kunst en geschiedenis met elkaar verbonden. De afdeling Publiek & Educatie zoekt per november 2018:

Rondleiders

freelance | m/v | voor de doelgroep volwassenen en middelbare scholieren in de talen Spaans en/of Italiaans

Functie-informatie
De Rijksmuseum-rondleider heeft brede kennis op het gebied van de Nederlandse geschiedenis en kunstgeschiedenis. Tevens is hij/zij een goede communicator en performer, met een enthousiaste uitstraling en een open blik voor bezoekers met uiteenlopende achtergrond, kennis en interesse.

De rondleider geeft de rondleidingen die het museum aanbiedt aan Spaans- en/of Italiaanstalige volwassenen en middelbare scholieren. Hierbij worden onderwerp en eventuele werkvormen van tevoren door het museum bepaald.

De Rijksmuseum-rondleider daagt de bezoeker uit zich te verbazen, te verwonderen, te herkennen, kortom zelf een relatie aan te gaan met de objecten en verhalen die tijdens de rondleiding de revue passeren. Op deze manier wordt ‘het’ museum voor elke bezoeker tot ‘mijn’ museum.

Vereisten

  • WO-werk- en denkniveau. Opleiding Kunstgeschiedenis, Geschiedenis of Beeldende Kunst.
  • Minimaal 3 jaar ervaring als docent of rondleider.
  • Gemiddeld 4-16 uur per week beschikbaar.

Profiel

  • Oprecht enthousiast en met een eerlijke passie voor het vak rondleiden: het is je doel je kennis en vaardigheden over kunst en geschiedenis te delen met een breed publiek van scholier tot toerist en liefhebber.
  • Interesse in en sensitiviteit naar de ander, je vindt het leuk om contact te maken met de bezoekers: je bent op en top een connector en weet tegelijkertijd een groep te leiden.
  • Humor en in staat de bezoeker een positief en blij gevoel mee te geven.
  • Servicegericht en een ambassadeur van het Rijksmuseum.
  • Je vindt het leuk samen te werken met zowel de andere rondleiders als je opdrachtgevers binnen het Rijksmuseum.
  • Spreekt Spaans en/of Italiaans op een zodanig niveau dat je er rondleidingen in kunt geven, én je bent daarbij communicatief vaardig in het Nederlands.
  • Representatief.

Arbeidsvoorwaarden
Rondleiders voor het Rijksmuseum werken op freelance-basis. Arbeidstijden zijn flexibel in te delen, op basis van de beschikbare hoeveelheid werk. Het uurtarief voor rondleiders is € 50,- overdag, € 65,- na 19.00 uur exclusief btw. Reiskosten worden niet vergoed.

Inlichtingen
Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Chantalle Valentijn, afdeling Publiek & Educatie, telefoonnummer 020-674 74 65. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Lieke Boers, afdeling P&O, 020-674 73 04. Kijk voor meer informatie over ons op www.rijksmuseum.nl.

De eerste selectiedag vindt plaats in het Rijksmuseum, op maandag 24 september 2018. Kandidaten die hiervoor worden uitgenodigd, krijgen tijdig bericht.

Sollicitaties
Solliciteren kan alleen door het online sollicitatieformulier volledig in te vullen. Je complete sollicitatie ontvangen wij uiterlijk 10 september 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.rijksmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,