Rijksmuseum Boerhaave – Stagiair(e) Educatie

Stage-vacature | Organisatie: Rijksmuseum Boerhaave | Functie: Stagiair(e) Educatie | Plaats: Leiden | Omvang: 4 dagen per week | Sluitingsdatum: 10/08/2018


Bij Rijksmuseum Boerhaave ontdek je de wereld van de natuurwetenschappen en van de geneeskunde. In een geheel heringericht museum maakt de bezoeker kennis met de intrigerende wereld van wetenschap; de objecten gaan vergezeld van historische verhalen, een variatie aan audiovisuele projecties en uitnodigende spellen. Alles in een sfeervolle omgeving die de bezoeker uitnodigt te ontdekken wat de wetenschap heeft bereikt en hoe deze ontdekkingen van invloed zijn op onze wereld van nu. Met de hernieuwde inrichting maken we deze bijzondere kennis voor een breed publiek toegankelijk. De publieksverbreding is een doelbewuste keuze van het museum om de wereld van wetenschap voor een breder geïnteresseerd en jonger publiek aantrekkelijk te maken.

De onderwijsprogramma’s voor het basisonderwijs van Rijksmuseum Boerhaave zijn aangesloten bij het Verwonderpaspoort. Het Verwonderpaspoort bundelt het Leidse educatieve aanbod voor Natuur, Wetenschap en Technologie. Leidse basisscholen kunnen deelnemen aan het Verwonderpaspoort. Daadwerkelijk ervaren wordt in dit project gekoppeld aan een virtuele wereld. In de digitale Verwonderwereld kunnen kinderen online eilanden vrijspelen door activiteiten te volgen bij de deelnemende instellingen. Hoe meer activiteiten een kind volgt, hoe meer eilanden in de Verwonderwereld bezocht worden en hoe meer een kind spelenderwijs leert over Natuur, Duurzaamheid, Wetenschap en Technologie.

Per september 2018 zoeken we een:

Stagiair(e) educatie

4 dagen per week,
bij voorkeur 6 maanden (maar minimaal 3 maanden)

Werkzaamheden
Je helpt en ondersteunt bij het dagelijks werk op de afdeling Publiek & Presentatie, educatie in het bijzonder:

  • Controleren en aanpassen van bestaande digitale eilanden in de Verwonderwereld.
  • Ontwikkelen en maken van digitale eilanden Verwonderwereld bij nieuwe onderwijsprogramma’s.
  • Mogelijk meekijken en helpen bij andere projecten.

Wat wij vragen
We zijn op zoek naar een stagiair(e):

  • Met een relevante hbo/wo opleiding. Bij voorkeur met een bèta-achtergrond.
  • Die enthousiast, flexibel, stressbestendig en zelfstandig is.
  • Met goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
  • Die affiniteit met onderwijs en wetenschapseducatie heeft.

Wat wij bieden
Een afwisselende stageplek in een plezierige werkomgeving. We bieden een vergoeding van € 200,- per maand gebaseerd op een stagepositie van 4 dagen per week. Je wordt begeleid door de projectleider educatie.

Solliciteren
Ben jij geïnteresseerd? Stuur dan een korte motivatie en CV vóór 10 augustus 2018 naar desireehagens@rijksmuseumboerhaave.nl. Voor informatie kun je contact opnemen met Desirée Hagens, projectleider educatie: telefoon 071 751 99 33.

www.rijksmuseumboerhaave.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,