Kunstkwartier – Cultuurverkenner

Vacature | Organisatie: Kunstkwartier | Functie: Cultuurverkenner | Plaats: Helmond | Omvang: 0,6 fte | Sluitingsdatum: 27/08/2018


“Zie jij kansen om met culturele activiteiten onze maatschappij te versterken?”

Jij staat met één been in het culturele leven en met het andere midden in onze lokale samenleving. Je schakelt soepel tussen verschillende partijen en activiteiten en je houdt daarbij het overzicht. Je stelt met gemak een plan op en bewaakt dat de daaruit voortvloeiende werkzaamheden worden uitgevoerd. Kortom, ben jij iemand die overal kansen ziet, deze graag wil benutten en partijen daar op een enthousiaste manier in meeneemt? Ben jij dienstverlenend ingesteld, geniet je er van anderen verder te brengen? Dan is het verstandig verder te lezen want dan zouden we wel eens heel goed bij elkaar kunnen passen!

Cultuurverkenner

Wij zoeken
De cultuurverkenner is een enthousiaste persoon die verenigingen, groepen, individuen, bedrijven en instellingen die culturele activiteiten ontplooien, of dat van plan zijn, ondersteunt. Je legt contacten, je verbindt, stimuleert, stemt af en zorgt dat er van alles gebeurt. Je zet cultuur in als middel om andere lokaal belangrijke sectoren en domeinen te versterken. Jouw verbindende kwaliteiten zorgen voor een stevige culturele, educatieve en sociale verbinding en samenwerking met en tussen de verschillende culturele partijen. Ofwel, je brengt in kaart wat er allemaal is en zorgt dat vragers en aanbieders elkaar kunnen vinden. Een katalysator in het culturele veld.

Jij bent een echte doener en iemand die denkt in kansen. Jij ziet mogelijkheden waar anderen ze nog niet hebben ontdekt. Jij legt met gemak verbindingen tussen verschillende partijen en initiatieven, en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Schakelen tussen verschillende belangen en niveaus is daarbij een must vanwege de veelzijdigheid in gesprekspartners.

Functie-eisen

 • Tenminste Hbo werk- en denkniveau
 • Kennis van en ervaring met projectmanagement
 • Creatieve, zelfstandige, dienstverlenende en ondernemende persoon met inlevingsvermogen
 • Stressbestendig en er van genieten met veel dingen tegelijk bezig te zijn
 • Inspirator en verbinder
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
 • Klant- en resultaatgerichte instelling
 • Kunnen plannen, organiseren en samenwerken

Wij bieden

 • Een uitdagende functie van 0,6 fte met veel vrijheid om hier een eigen invulling aan te geven
 • Een inspirerende werkplek in een dynamische omgeving
 • Mogelijkheden voor opleiding en scholing
 • Informele, open en prettige werksfeer
 • Een salaris volgens cao Kunsteducatie
 • Een baan in eerste instantie voor een jaar, met zicht op een aanstelling voor langere termijn
 • Aanvang dienstverband 1 november 2018 of zo veel eerder als mogelijk

Bedrijfsprofiel

Over Kunstkwartier
Kunstkwartier is er voor iedereen!
Kijk eens om je heen. Ons leven is doordrenkt met kunst en cultuur. De muziek die we luisteren, de mode die we dragen, de taal die we spreken, maar ook de architectuur van onze woningen, de kunst aan de muur en de toneelvoorstelling in het theater. Kortom, cultuur bepaalt ons leven, het bepaalt wie we zijn. Kunstkwartier geeft je de ruimte om zélf kunst te maken en kunst te beoefenen. We zijn er voor iedereen.

Visie (onze kijk op de wereld):
‘Een land zonder cultuur is als een lichaam zonder ziel’ (vrij naar actiegroep ‘zuinig op kunst’, 1994).

We leven in een scharniermoment van de tijd, de samenleving is in transitie. Oude maatschappelijke systemen en thema’s verdwijnen van het toneel, terwijl nieuwe hun intrede doen. Ook de plaats van kunst en cultuur wordt anders. De overheid trekt zich gedeeltelijk financieel terug en culturele instellingen ontdekken (soms noodgedwongen) het ondernemerschap. Tijd voor de sector om zich opnieuw te positioneren in de samenleving. Niet als geïsoleerde instituten, maar als economische partners die hun aanbod nog meer dan voorheen willen verbinden met en integreren in de samenleving. Zo ook Kunstkwartier.

We kunnen niet om kunst en cultuur heen. Ons leven is ervan doordrenkt. Cultuur bepaalt wat we eten en drinken, welke mode we dragen, de architectuur van ons huis, het design van ons bestek, de taal die we spreken. Maar ook de muziek waarnaar we luisteren, de kunst aan de muur en onze voorkeur voor een dansstijl of toneelstuk. Kortom, cultuur bepaalt wie we zijn.

Zélf kunst maken en beoefenen gaat een stap verder. Dat brengt ontwikkeling teweeg. Die ontwikkeling gunt Kunstkwartier iedereen: mens, samenleving en bedrijf. Kunsteducatie en amateurkunst draagt immers bij aan persoonlijke ontwikkeling (sociaal, cognitief en creatief), aan een zinvolle tijdbesteding , ook op hoge leeftijd, aan leefbaarheid in de wijken, aan sociale dynamiek en cohesie, aan een stevige kennis- en creatieve economie, en aan versterking van de lokale identiteit. Kortom, kunstbeoefening en cultuurparticipatie dragen bij aan een aantrekkelijke samenleving.

Gemeente Geldrop-Mierlo
De gemeente Geldrop-Mierlo vindt investeren in cultuur belangrijk. Cultuur heeft de kracht om mensen te binden en te betrekken en biedt mensen mogelijkheden om zichzelf te ontplooien.

De gemeenteraad heeft op 5 maart 2018 het Cultuurbeleidsplan “De Kracht van Cultuur” 2018-2021 vastgesteld. In het plan worden de visie en de ambities weergegeven. Vijf ambities staan centraal in het nieuwe beleid:

 1. Behouden en uitbouwen van een kwalitatief sterk en veelzijdig cultuuraanbod;
 2. Stimuleren van initiatieven waarbij cultuur wordt ingezet als middel om maatschappelijke effecten te bereiken;
 3. Stimuleren van cultuureducatie en talentontwikkeling;
 4. Versterken van het culturele gezicht van de gemeente;
 5. Bevorderen cultureel ondernemerschap.

Ben jij de Cultuurverkenner die wij zoeken?
Stuur je CV en motivatiebrief voor 27 augustus naar vacatures@kunst-kwartier.nl.

Tijdens de vakantieperiode zijn wij van 7 juli tot en met 19 augustus niet aanwezig. Vanaf maandag 20 augustus zijn wij weer telefonisch bereikbaar op 0492-542445.

www.kunst-kwartier.nl


, , , , , , , , , , , , , ,