Stichting De Schoolschrijver – Stagiair Marketing, Communicatie, (Social) Media, (Jeugd)literatuur & Cultuureducatie

Stage-vacature | Organisatie: Stichting De Schoolschrijver | Functie: Stagiair Marketing, Communicatie, (Social) Media, (Jeugd)literatuur & Cultuureducatie | Plaats: Amsterdam | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: geen 


Stichting De Schoolschrijver is vanaf september 2018 op zoek naar een:

Stagiair (m/v)

met een passie voor marketing, communicatie, (social) media, (jeugd)literatuur & cultuureducatie

Over De Schoolschrijver
De Schoolschrijver is een innovatieve organisatie gericht op de geletterdheid van kinderen. Schoolschrijvers – kinderboekenauteurs die aan een basisschool worden verbonden – nemen de kinderen mee naar de wereld van verhalen, maken ze nieuwsgierig naar taal en enthousiasmeren ze voor lezen en schrijven. De Schoolschrijver brengt creativiteit in de klas, en maakt kinderen taalsterk en klaar voor de toekomst.

Stage bij De Schoolschrijver
De Schoolschrijver zoekt per 1 september 2018 een stagiair(e) voor minimaal 4 maanden (langer is mogelijk), voor 3 – 5 dagen per week. Als stagiair(e) lever je een belangrijke dagelijkse bijdrage aan de externe profilering van onze organisatie, waarbij je wordt begeleid door een aantal directe collega’s. Naast de algehele ondersteuning, draai je mee in het marketing-communicatieteam, notuleer je tijdens het wekelijkse kernteamoverleg en ga je organisatorische klussen niet uit de weg.

Wat verwachten we van jou?

  • je studeert op hbo- (of wo-) niveau;
  • je hebt belangstelling voor marketing, communicatie en (sociale) media;
  • je hebt affiniteit met (cultuur)educatie, primair onderwijs, kinder- en jeugdliteratuur;
  • je bent leergierig, ambitieus en gewend de handen uit de mouwen te steken;
  • je bent enthousiast en flexibel en vindt het leuk dingen zelfstandig en proactief op te pakken;
  • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een vlotte pen;
  • je bent bekend met digitale werkomgevingen.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende en plezierige werkkring met een informele werksfeer, waar je veel kunt leren. Je draait mee in een gedreven team van professionals, dat bestaat uit de algemeen directeur, de zakelijk coördinator, twee projectcoördinatoren, een educatie-ontwikkelaar, een zakelijk manager/fondsenwerver en twee medewerkers marketing & communicatie. Je komt met alle facetten van onze organisatie in aanraking en je krijgt de kans een belangrijke bijdrage te leveren aan onze activiteiten. Ons kantoor bevindt zich aan het WG-Plein, nabij het centrum van Amsterdam. Het betreft nadrukkelijk geen onderzoeksstage, maar een praktijkstage. Wil je onderzoek doen bij De Schoolschrijver, informeer dan naar de mogelijkheden.

Stagevergoeding
De stagevergoeding en de eventuele reiskostenvergoeding zijn afhankelijk van de duur & omvang van de stage, je opleidingsniveau en je woonplaats.

Belangstelling?
Kijk op onze website voor een goede indruk van wat wij doen en waar wij voor staan. Kun je je hierin vinden? Neem dan voor meer informatie contact op met Martijn Kramer (020 – 8463069) en/of mail je motivatie met cv naar martijn@deschoolschrijver.nl.

www.deschoolschrijver.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,