Stedelijk Museum Amsterdam – Medewerker Inclusie en Projectleider STUDIO i

Vacature | Organisatie: Stedelijk Museum Amsterdam | Functie: Medewerker Inclusie en Projectleider STUDIO i | Plaats: Amsterdam | Omvang: 36 uur | Sluitingsdatum: 24/06/2018


Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland met in de collectie grote namen, van Mondriaan en Malevich tot Warhol en De Kooning. Het tentoonstellingsprogramma is altijd spraakmakend, met zowel grote publiekstrekkers als Matisse, Marlene Dumas en momenteel Studio Drift: Coded Nature, als signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Het Stedelijk Museum richt zich op een nationaal en internationaal publiek en heeft Amsterdamse wortels. In 2017 verwelkomde het museum bijna 700.000 bezoekers.

Het Stedelijk Museum beschouwt educatie als een kerntaak. We nodigen families, leerlingen, jongeren en volwassenen uit om in dialoog te gaan over kunst, kunstenaars en het museum. Educatieve programma’s en rondleidingen sluiten aan bij belangstelling en kennisniveaus van de bezoekers en zijn een uitnodiging tot kijken, vragen, discussiëren én creëren. Het Stedelijk wil een open museum zijn, waar iedereen zich welkom voelt.

Het Stedelijk Museum Amsterdam zoekt per 1 augustus 2018 voor de afdeling Educatie, Interpretatie & Publicatie een enthousiaste:

Medewerker Inclusie en Projectleider STUDIO i

m/v | 36 uur per week

De functie
Als Medewerker Inclusie werk je samen met alle afdelingen van het museum. Jij draagt zorgt voor het creëren en bewaken van de maximale toegankelijkheid van het museum, in de breedste zin van het woord. Hierbij werk je zoveel mogelijk samen met belangenorganisaties en diverse doelgroepen, voor wie een museumbezoek nog niet vanzelfsprekend is. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van klankbordgroepen en adviesraden, waarbij je trainingen en intervisies voor de museummedewerkers organiseert en je diverse afdelingen binnen het museum met elkaar verbindt op een creatieve manier. Jij bent een inspirerend voorbeeld voor de organisatie en goed op de hoogte van wat er op dit vlak zowel in Nederland, als internationaal speelt en je vindt het leuk om dit uit te dragen.

Naast medewerker Inclusie voor het Stedelijk ben je projectleider van STUDIO i: platform voor inclusieve cultuur. STUDIO i (www.studio-inclusie.nl) is een initiatief van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Met STUDIO i geven beide musea een duurzame impuls aan de toegankelijkheid en inclusie binnen het culturele veld. Je werkt hierbij nauw samen met een projectleider en projectmedewerker, maar ook met externe samenwerkingspartners, collega-instellingen en diverse belangenorganisaties.

Werkzaamheden

 • Het binden van nieuwe en diverse publieksgroepen aan het museum, voor wie museumbezoek niet vanzelfsprekend is;
 • Het ontwikkelen van nieuwe voorzieningen, programma’s en activiteiten en het verduurzamen hiervan;
 • Fungeren als projectleider voor het project Studio I (onder andere aansturen van het projectteam, houden van financieel overzicht, schrijven van (deel)projectplannen, zorgen voor evaluaties et cetera);
 • Het ontwikkelen van nieuwe innovatieve projecten en evenementen op het gebied van inclusie, in samenwerking met het projectteam;
 • Het coördineren van publicaties van STUDIO i;
 • Het delen van kennis middels presentaties en publicaties.

Wij vragen

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en een relevante, afgeronde opleiding;
 • Je hebt persoonlijke, aantoonbare, affiniteit met het onderwerp;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met projectmanagement en het ontwikkelen van educatieproducten binnen een publieksgerichte, culturele organisatie;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Je beschikt over uitstekende redactionele vaardigheden;
 • Je schakelt soepel tussen visie en praktijk.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof, et cetera) is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het Stedelijk Museum streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden.

Wij bieden
Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op verlenging. Het salaris bedraagt minimaal € 2.710,- en maximaal € 3.547,- (salarisschaal 9) bij een volledige werkweek, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering, conform de Museum cao. Startdatum zo snel mogelijk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maren Siebert, Hoofd Educatie via m.siebert@stedelijk.nl.

Solliciteren
Indien je geïnteresseerd bent in deze functie bij het Stedelijk Museum, kun je hier je cv en motivatiebrief insturen, solliciteren kan tot en met 24 juni 2018.

www.stedelijk.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,