Gemeentelijke Muziekschool Jaap Prinsen Bloemendaal – Dirigent

Vacature | Organisatie: Gemeentelijke Muziekschool Jaap Prinsen Bloemendaal | Functie: Dirigent | Plaats: Overveen | Omvang: 2 x 2 lesgebonden uren per week | Sluitingsdatum: 17/06/2018


De Gemeentelijke Muziekschool Jaap Prinsen verzorgt het muziekonderwijs voor de gemeente Bloemendaal. De muziekschool heeft zich ten doel gesteld om leerlingen op te leiden tot zelfstandig functionerende muzikanten. Door een uitgebreid traject dat leerlingen vanaf hun vierde jaar kunnen doorlopen leren zij alle vaardigheden die nodig zijn om muziek een waardevolle aanvulling in hun leven te laten zijn en blijven. De opleiding bestaat niet alleen uit het leren beheersen van een instrument, maar vooral ook uit het samen musiceren.

Per 1 september 2018 zijn wij voor onze twee jeugdorkesten op zoek naar een

inspirerende en enthousiaste dirigent

De muziekschool speelt een belangrijke verbindende rol in het samenspelen van de muziekleerlingen in de regio Zuid Kennemerland. De twee orkesten, het Bloemendaals Jeugd Orkest en Camerata Bloemendaal staan wijd en zijd bekend om hun grote didactische meerwaarde, maar ook het enorme plezier dat de leerlingen in de orkesten beleven. Plezier en opleiding gaan bij de orkesten hand in hand.

De muziekschool is op zoek naar een dirigent voor het Bloemendaals Jeugd Orkest, een orkest voor kinderen in de basisschoolleeftijd, zowel strijkers als blazers, en een dirigent voor Camerata Bloemendaal, een orkest voor gevorderde leerlingen, zowel strijkers als blazers, in de middelbare schoolleeftijd. De functies kunnen gecombineerd worden, maar dit is niet noodzakelijk.

Wij zoeken een verbindende dirigent die de kinderen met plezier en kennis van zaken wegwijs maakt in de prachtige wereld van symfonische muziek. Naast het leiden van de repetities wordt ook gezocht naar iemand die het vermogen heeft docenten aan zich, en daarmee aan de orkesten, te binden en die ervoor zorgt dat de doorlopende leerlijn die er wat betreft samenspelen op de muziekschool bestaat wordt bewaakt en zo nodig aangescherpt.

Functie eisen

  • Afgeronde conservatoriumopleiding directie of daarvoor binnenkort het diploma behaald.
  • Aantoonbare ervaring in het leiden van jeugdorkesten.

Datum indiensttreding: 1 september 2018
Aanstelling en salariëring: conform de CAR-UWO, 2 lesgebonden uren per orkest

Schriftelijke sollicitaties kunt u vóór 17 juni 2018 sturen naar: d.welschen@bloemendaal.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dieuwertje Welschen, directeur, telefoon 023 5277470 of per e-mail: d.welschen@bloemendaal.nl.

www.muziekschool-bloemendaal.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,