Belasting & Douane Museum – Stagiair(e) Communicatie

Stage-vacature | Organisatie: Belasting & Douane Museum | Functie: Stagiair(e) Communicatie | Plaats: Rotterdam  | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 15/06/2018


Ben jij nieuwsgierig, enthousiast en bezoek je graag musea? Heb jij uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk? En wil jij kansen krijgen en mogelijkheden creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Dan is deze stage opdracht bij het Belasting & Douane Museum in Rotterdam écht iets voor jou!

Stagiair(e) communicatie en marketing

Hbo-stage 3e jaar

Het Belasting & Douane Museum in Rotterdam geeft met zijn bijzondere collectie een prikkelende kijk op een verleden vol regels, oproer en ontduiking. Tijdens jouw stage draag je samen met een communicatieadviseur bij aan het vergroten van de naamsbekendheid van het Belasting & Douane Museum én de promotie van tentoonstellingen, publieksactiviteiten en evenementen. Je denkt na over en werkt mee aan een doeltreffende inzet van de communicatiemiddelen, op basis van een content planning. Hierin vullen traditionele en nieuwe media elkaar aan en is een belangrijke rol weggelegd voor online en social media, maar komen ook andere mediakanalen en promotionele uitingen aan bod.

Ook krijg je een kijkje in de keuken van de organisatie rondom ‘communicatie’, zoals het opbouwen van een beeldbank, archiveren van media-uitingen en dataverwerking van publieksonderzoek. Kortom: een hands-on stageplek waar je de kneepjes van jouw vak(kennis) in de praktijk kunt brengen en je kennis kunt maken met een mooi museum. Een prachtige kans!

Functie-eisen

  • Je zit in het 3e jaar van een hbo-opleiding op het gebied van communicatie en marketing.
  • Je kunt in verschillende stijlen schrijven en kennis vertalen naar een breed publiek.
  • Je hebt ervaring met contentcreatie voor een website en social media.
  • Je hebt al wat ervaring met publiciteitscampagnes.

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Je toont initiatief en je bent enthousiast. En je bent accuraat en flexibel. Je hebt zin om je schouders eronder te zetten en te gaan voor een mooi resultaat. Je kunt uitstekend plannen en organiseren én samenwerken. Je hebt affiniteit met Nederlandse geschiedenis en kunst en je voelt je thuis in cultureel erfgoed. Je bent een echte ambassadeur van ons prachtige museum!

Voor meer informatie

Meer informatie over de procedure

  • Monique Balk, adviseur Werving & Selectie, telefoon 06-25 38 77 50.

Bijzonderheden
Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en). Vermeld deze duidelijk in je cv.

Graag ontvangen we je motivatiebrief, cv en stageopdracht tijdig in een Word-, Excel- of PDF-bestand; na sluitingsdatum is het niet mogelijk om jouw sollicitatie in behandeling te nemen.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat dit mogelijk technische problemen met zich meebrengt en wacht niet tot het laatste moment met solliciteren.

Het maken van een casus, opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen.

Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

  • Stageperiode: start 1 september 2018 – einde in overleg
  • Stage-uren: minimaal 24 uur en maximaal 32 uur
  • Stagevergoeding: € 586

Overige arbeidsvoorwaarden
Bij stages langer dan een maand, heb je recht op 160 vakantie uren op jaarbasis bij een werkweek van 40 uur. De periode van de stage, startdatum en het aantal uren per week worden bepaald in overleg met de student / opleiding. Als je geen gebruik kunt maken van een OV-Studentenkaart, kun je een reiskostenvergoeding krijgen voor ‘woon-werkverkeer’.

www.bdmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,