Stedelijk Museum Amsterdam – Hoofd Development, Sponsoring en Fondsenwerving

Vacature | Organisatie: Stedelijk Museum Amsterdam | Functie: Hoofd Development, Sponsoring en Fondsenwerving | Plaats: Amsterdam | Omvang: 36 uur | Sluitingsdatum: 13/05/2018


Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland met in de collectie grote namen, van Mondriaan en Malevich tot Warhol en De Kooning. Het tentoonstellingsprogramma is altijd spraakmakend, met zowel grote publiekstrekkers als Matisse, Marlene Dumas en momenteel Jump into the Future, als signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Het Stedelijk Museum richt zich op een nationaal en internationaal publiek en heeft Amsterdamse wortels. In 2017 verwelkomde het museum bijna 700.000 bezoekers.

Voor de afdeling Development zoekt het Stedelijk Museum een ervaren

Hoofd Development, Sponsoring en Fondsenwerving

(m/v, 36 uur per week)

De afdeling
De afdeling Development richt zich op het werven van giften en andere vormen van (financiële) ondersteuning bij particulieren, bedrijven en (internationale) fondsen. Hierdoor worden onder andere tentoonstellingen, aankopen, educatieve projecten en publieksprogramma’s mede mogelijk gemaakt. De afdeling is de verbinding tussen het museum en haar relaties.

De functie
Als hoofd Development, Sponsoring en Fondsenwerving ben je verantwoordelijk voor de regie op alle wervingsactiviteiten van het museum. Je signaleert mogelijkheden en neemt initiatieven met als doel in contact te komen met potentiële gevers. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer van deze, voor het museum zeer belangrijke groep van relaties, met als doel om deze groep langdurig aan het museum te binden. Je fungeert als adviseur voor Directie en MT over de strategie en prioriteiten op het gebied van Development en maakt de vertaalslag naar de uitvoering. Ten slotte ben je verantwoordelijk voor de reguliere, inhoudelijke afstemming met sleutelfiguren binnen en buiten het museum. Je stuurt een team aan van 10 medewerkers, bent lid van het MT en rapporteert aan de directie.

Jouw inbreng:

  • Je werkt zelfstandig en hebt een academisch werk- en denkniveau;
  • Je beschikt over ruime ervaring op het gebied van fondsen- en sponsorwerving en relatiemanagement;
  • Je bent goed in het bouwen van relaties en brengt een eigen netwerk mee;
  • Je beschikt over kennis van de culturele sector en je hebt affiniteit met moderne en hedendaagse kunst;
  • Je hebt overtuigingskracht, senioriteit en de juiste communicatieve vaardigheden om een goede gesprekspartner te zijn voor bedrijven, vermogende particulieren en fondsen;
  • Je bent ondernemend en resultaatgericht en ziet mogelijkheden en kansen om de inkomsten uit giftenwerving te vergroten;
  • Je hebt oog voor de mogelijke (ethische) dilemma’s die in het vakgebied spelen;
  • Je bent representatief en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
  • Je hebt aantoonbare ervaring als leidinggevende van zelfstandige professionals en je bent een motivator en team player en beschikt over verbindende kwaliteiten.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof, et cetera) is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het Stedelijk Museum streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden.

Wij bieden
Een betekenisvolle baan in een creatieve, ondernemende omgeving die volop in ontwikkeling is, waar je in een informele sfeer met veel verschillende collega’s samenwerkt. In eerste instantie wordt je een arbeidsovereenkomst voor een jaar geboden, met uitzicht op verlenging. Salariëring conform de Museum cao.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fieke Werner, hoofd P&O, f.werner@stedelijk.nl.

Solliciteren
Bij interesse in deze functie, kun je je sollicitatie inclusief cv in Word of PDF insturen via deze pagina. Solliciteren kan tot en met 13 mei 2018.

www.stedelijk.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , ,