Koninklijke Bibliotheek – Junior Behoudsmedewerker

Vacature | Organisatie: Koninklijke Bibliotheek | Functie: Junior Behoudsmedewerker | Plaats: Den Haag | Omvang: 40 uur | Sluitingsdatum: 30/04/2018


De KB | Nationale Bibliotheek is een nationaal en internationaal bekend instituut: we zijn één van de grote Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen en hebben een belangrijke coördinerende rol in het netwerk van openbare bibliotheken. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en het bouwen aan de nationale digitale bibliotheek.

Ben je klaar met je studie of ben je op zoek naar je eerste vervolgstap in je loopbaan als Behoudsmedewerker? Wil je veel leren van onze bevlogen restauratoren? Dan hebben wij een mooie baan voor je als

Junior Behoudsmedewerker

Wat ga je bij ons doen?
Als startend behoudsmedewerker heb je een relevante opleiding gevolgd, beschik je over voldoende basiskennis op het gebied van beheer en behoud en heb je interesse in bibliothecair erfgoed. Daarnaast ben je zorgvuldig en nauwkeurig, dat spreekt voor zich. Je weet van aanpakken, je bent handig, praktisch en handvaardig. Verder ben je flexibel en werk je makkelijk samen met anderen. Als Junior Behoudsmedewerker werk je onder leiding van een teamleider, samen met restauratoren, maar je kunt ook prima zelfstandig werken. Je wordt ingezet voor preventieve conservering (het hanteren, transporteren, conserveren, schoonmaken en in- en uitpakken van de collectie). Ook zal je worden ingezet bij integraal pestmanagement. Het werk kan soms fysiek belastend zijn.

Waar kom je bij ons werken?
Bij het team Conservering van de afdeling Collectiebehoud. Op dit moment werken er acht collega’s in het team Conservering. Wij hebben een professioneel restauratieatelier waar veel van de behoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Naast het team Conservering bestaat de afdeling uit ondermeer twee teams Magazijnen.

Wat bied jij?

 • MBO werk -en denkniveau.
 • Relevante opleiding op het gebied van beheer en behoud van erfgoedcollecties.
 • Vakinhoudelijke (vaktechnische) kennis op het taakgebied preventieve conservering, objecten en materialen.
 • Kennis van de werking, toepassing en mogelijkheden van de verschillende technieken en systemen op het gebied van beheer en behoud.
 • Initiatiefrijke en resultaatgerichte instelling.
 • Goede communicatieve eigenschappen.
 • Relevante IT-kennis en ervaring met bibliotheekwerkzaamheden en -systemen is een pre.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, voor een periode van één jaar.
 • Een goed salaris tussen € 1.954,00 en € 2.732,00 bruto per maand (schaal 6) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • 42 vakantiedagen per jaar (bij een volledige baan).
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, bijvoorbeeld de keuze tussen meer vakantiedagen of een ‘fiets-privé’.
 • Flexibele werktijden met eventueel de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Hebben we je interesse gewekt?
Stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Junior Behoudsmedewerker naar solliciteren@kb.nl onder vermelding van ‘Vacaturenummer 18-15-013’. De sluitingsdatum van deze vacature is 30 april 2018.

Wil je eerst meer weten?
Bel dan met Charlotte Boschma (Teamleider Conservering), telefoon 06-15428266. Bel voor algemene vragen naar 06-21493839 (ma-do).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.kb.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,