Stichting Ondertussen – Zakelijk Leider

Vacature | Organisatie: Stichting Ondertussen | Functie: Zakelijk Leider | Plaats: Amsterdam | Omvang: 0,6 fte | Sluitingsdatum: 16/05/2018


Stichting Ondertussen is een platform van en voor kunstenaars uit Amsterdam met een focus op kunstenaars met een migratieachtergrond die kort of lang in Nederland wonen.

Stichting Ondertussen is op zoek naar een

Zakelijk Leider

Hoewel Ondertussen meerdere locaties in de stad heeft, richt deze functie zich op De Kweekschool, gelegen in de Plantagebuurt, boven het Nationaal Holocaust Museum. Daarnaast hebben we nu locaties in de Spaarndammerbuurt en AZC Wenkebachweg. Tussenruimtes voor mensen en organisaties, waar we onze vermogens testen om samen te werken over grenzen heen, op het terrein van kunst, ambacht en creativiteit. Met kunstenaars die ooit gevlucht zijn en andere Amsterdammers.

De Kweekschool verhuurt werkruimtes aan kunstenaars en creatief ondernemers van heel diverse achtergrond. Daarnaast vinden er publieksevenementen en externe verhuringen plaats. Daarnaast wil de Kweekschool toewerken naar de rol van platform waarbij onze kunstenaars gekoppeld worden aan bestaande culturele organisaties. Nieuwe narratieven zijn in de huidige tijd onontbeerlijk en Ondertussen verzamelt en begeleidt makers die hier op bijzondere wijze vorm aan geven.

Functie-omschrijving
Ben je de ideale kandidaat dan heb je ruime ervaring met de zakelijke, financiële en organisatorische kant van de kunst- en/of maatschappelijke sector en aantoonbare affiniteit met nieuwkomers en hun netwerken.

Als zakelijk leider ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en de dagelijkse gang van zaken van Stichting Ondertussen. Je creëert een stabiele financiële basis en continuïteit in het team. Je functioneert zelfstandig en geeft coachend leiding aan een divers team. Daarbij houd jij als strategisch verantwoordelijke overzicht over de verschillende locaties en de overkoepelende koers.

Met het bestuur ontwikkel je het beleid; samen met het team bedenk je nieuwe initiatieven en zorg je voor een planmatige uitvoering. Je vertegenwoordigt samen met een bestuurslid de organisatie naar externe partijen zoals de gemeente, andere culturele en maatschappelijke instellingen en sponsoren. Je legt verantwoording af aan een betrokken en actief bestuur.

Taken

 • Is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de organisatie;
 • Beheert de middelen van de stichting en draagt zorg voor de inhoudelijke en financiële rapportage aan het bestuur en de ondersteunende instanties en personen;
 • Is verantwoordelijk voor de onderhandelingen inzake subsidies, sponsoring, donaties en samenwerkingsverbanden;
 • Is verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van de externe contacten (samenwerkingsverbanden, donateurs, sponsoring, verhuur);
 • Geeft leiding aan het bureau en de coördinatoren en is verantwoordelijk voor de coördinatie en motivering van het team;
 • Eindverantwoordelijk voor de communicatiestrategieën voor een breed publiek;
 • Brede ervaring in de culturele en/of maatschappelijke en ondernemerssector.

Wat vragen wij?

 • Wij zoeken een resultaat- en mensgerichte teamplayer
 • Leidinggevende ervaring is een must
 • Recente ervaring op het gebied van bedrijfsvoering en financiën
 • Aantoonbare ervaring met acquisitie, fondsen- en sponsorwerving en het genereren van financieringsmogelijkheden
 • Beschikt over een relevant netwerk in Amsterdam en Nederland
 • Affiniteit met vluchtelingen en migratievraagstukken
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en schakelvermogen tussen strategisch denken en tactisch-operationeel handelen
 • Ervaring in het werken met vrijwilligers is belangrijk
 • Flexibele instelling en hands-on mentaliteit
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Bij voorkeur woonachtig in Amsterdam

Wat bieden wij?
Een uitdagende baan (3 dagen per week) in een groeiende organisatie met korte lijnen en met veel zelfstandigheid en eigen creatieve en zakelijke invullingsmogelijkheden. Het salaris van de zakelijk leider wordt in overleg met het bestuur vastgesteld, maar zal mede gebaseerd zijn op basis van de eigen inspanningen op het terrein van het realiseren van inkomsten. De functie is per direct beschikbaar en is een dienstverband/opdracht van een half jaar, met uitzicht op verlenging.

Meer informatie of solliciteren?
Voor meer informatie over Stichting Ondertussen kijk je op onze website of neem contact op met Denise Harleman, penningmeester, denise@futurability.nl | 06-819 116 06.

Sollicitaties bestaande uit cv en korte motivatie sturen naar info@ondertussenamsterdam.nl.

www.ondertussenamsterdam.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,