Anne Frank Stichting – Publieksmedewerkers

Vacature | Organisatie: Anne Frank Stichting | Functie: Publieksmedewerkers | Plaats: Amsterdam | Omvang: flexibel | Sluitingsdatum: geen


De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

Jaarlijks verwelkomt het Anne Frank Huis meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Het museum is gedurende het hele jaar geopend, zowel overdag als in de avonduren. Onderdeel van de afdeling museum zijn de publieksdienst, museumwinkel, museumcafé, bezoekersservice en groepsontvangsten.

De publieksdienst van het museum is van A tot Z verantwoordelijk voor de ontvangst en begeleiding van bezoekers, inclusief werkprocessen met betrekking tot toegang, ticketing en veiligheid. In de museumwinkel worden met name publicaties over het leven en werk van Anne Frank verkocht.

Ter versterking van de poule van oproepkrachten voor de publieksdienst zijn wij per direct op zoek naar:

Publieksmedewerkers

m/v

Functie-inhoud
De publieksmedewerker verricht werkzaamheden bij de entree (onder andere buiten en bij de kassa), de informatiebalie, op de museumroute en in de museumwinkel van het museum. Je ontvangt het publiek, beantwoordt (informatieve) vragen van het publiek en stemt de bezoekersstroom af met de bedrijfsleider van het museum. Tijdens de kassadienst verkoop je entreebewijzen. In de museumwinkel adviseer je bezoekers over de het assortiment, houd je de voorraad bij en verkoop je de publicaties over het leven en werk van Anne Frank.

De publieksmedewerker heeft een rol bij het voorkomen en/of beperken van onregelmatigheden in het museum en ondersteunt zo nodig bij calamiteiten. De publieksmedewerker werkt volgens een rooster en functioneert onder operationele leiding en verantwoordelijkheid van de dienstdoende bedrijfsleider.

Profiel
Je bent klantgericht, representatief, flexibel en bent in staat om onder tijdsdruk effectief en accuraat te functioneren. Het is een vereiste dat je de Nederlandse en Engelse taal beheerst en een pre als je de Spaanse, Franse, en/of Duitse taal beheerst. Je bent woonachtig in Amsterdam. Ervaring in het werken in een museum of andere publieksgerichte organisatie is een pre en een goede fysieke conditie essentieel.

Aanbod
We bieden een gevarieerde functie in een bijzonder en indrukwekkend museum in hartje centrum Amsterdam. Je krijgt een contract via een payrollbedrijf. Je uurloon is conform de arbeidsvoorwaardenregeling van de Anne Frank Stichting: groep 4, € 12,27 bruto per uur. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering van 6,3%, op vakantietoeslag van 8% en op een toeslag van de gewerkte uren na 20.00 uur en op feestdagen. De werktijden liggen tussen 08.15 en 22.30 uur.

Wij verwachten van jou een ruime beschikbaarheid van minimaal 4 dagen per week en je wordt minimaal 16 uur per week ingeroosterd. Bovendien ben je beschikbaar tijdens feestdagen, de avonden en de weekenden.

Informatie:
Neem voor informatie contact op met een van de bedrijfsleiders van het museum op telefoonnummer: 020-556 71 00.

Reacties:
Heb je interesse? Stuur een motivatiebrief met cv aan de afdeling P&O via het mailadres: vacaturepm@annefrank.nl.

De vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet.

www.annefrank.org


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,