Stichting Centraal Museum – Medewerker Groepsbezoek & Rondleidingen

Vacature | Organisatie: Stichting Centraal Museum | Functie: Medewerker Groepsbezoek & Rondleidingen | Plaats: Utrecht | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 28/02/2018


Van de grootste Rietveld-collectie ter wereld tot Dick Bruna of van de Utrechtse Caravaggisten die onder meer Rembrandt beïnvloedden, tot Pyke Koch. Van Viktor & Rolf tot het indrukwekkende 17e eeuwse poppenhuis en beroemde, eeuwenoude Utrechtse schip. Wij vertellen onze verhalen altijd vanuit een Utrechts perspectief.

Het Nijntje Museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van het Centraal Museum. In 2017 trokken de drie locaties gezamenlijk 318.000 bezoekers.
Utrecht is onze basis, de wereld is ons speelveld. Het Centraal Museum organiseert vele activiteiten, zowel binnen als buiten het museum. In Utrecht, maar ook internationaal.

Voor het team Publieksservice, onderdeel van de afdeling Publiek en Informatie (P&I), zoekt het Centraal Museum thans een:

Medewerker Groepsbezoek en Rondleidingen

m/v – voor 32 uur per week, voor de duur van 1 jaar

Dit is het werk

 • De medewerker Groepsbezoek en Rondleidingen is het eerste aanspreekpunt voor bezoekers die een rondleiding of groepsbezoek willen boeken in het Centraal Museum, Nijntje Museum of de Rietveld-locaties, waaronder het Rietveld Schröder Huis. Hij of zij verwerkt daartoe de telefonische en schriftelijke aanvragen van particulieren en scholen en koppelt vervolgens de juiste rondleider aan deze relatie. Hiertoe heeft zij goed inzicht in de gegevens en specialismen van de rondleiders.
  De medewerker plant de rondleiding en matched rondleider en klant en verwerkt dit in het reserveringssysteem Recreatex. Hij/zij stuurt de schriftelijk bevestiging naar de klant en zorgt voor de financiële en administratieve afhandeling van de rondleidingen, alsmede de evaluatie achteraf.
 • Op basis van de evaluaties doet hij of zij pro-actief aanbevelingen ter verbetering en signaleert de medewerker knelpunten.
 • Ook onderhoudt de medewerker de praktische informatie over rondleidingen en groepsbezoek op de website of andere informatiesystemen.
 • Hij of zij haalt cijfers over aantallen, herkomst, waardering en bereikbaarheid uit Recreatex en rapporteert hierover regelmatig aan de coördinator en het hoofd P&I.

Plek in de organisatie
De medewerker Groepsbezoek en Rondleidingen is onderdeel van het team Publieksservice binnen de afdeling Publiek en Informatie en rapporteert rechtstreeks aan de coördinator Publieksservice.

Dit breng je mee

 • De medewerker Groepsbezoek en Rondleidingen heeft een opleiding op MBO niveau en goed cijfermatig inzicht.
 • Hij of zij kan goed omgaan met systemen als Office en heeft bij voorkeur al ervaring met Recreatex of is een snelle leerling als het op digitale systemen aankomt.
 • De medewerker is klantgericht, praktisch en pro-actief.
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels.
 • Kennis van het Centraal Museum is een pré.

Onze arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden conform de Museum CAO; salaris: schaal 5 Museum CAO (inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring:€ 2.098,- tot € 2.559,- bruto op basis van een 36-urige werkweek); pensioen ondergebracht bij het ABP. Pensioen ondergebracht bij het ABP.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden, dan kun je contact opnemen met Marion Dubbelman, coördinator Publieksservice. Zij is te bereiken op telefoonnummer 030-2362388, of per e-mail op mdubbelman@centraalmuseum.nl.

Solliciteren naar deze functie?
Wij verzoeken je te solliciteren vóór 28-2-2018. De gesprekken zijn gepland op 1-3-2018. Je kunt je sollicitatie met motivatie en curriculum vitae per e-mail sturen naar acquisities@centraalmuseum.nl.

www.centraalmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , ,