Stedelijk Museum Amsterdam – Inkoopcoördinator

Vacature | Organisatie: Stedelijk Museum Amsterdam | Functie: Inkoopcoördinator | Plaats: Amsterdam | Omvang: 36 uur | Sluitingsdatum: 02/03/2018


Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland met in de collectie grote namen, van Mondriaan en Malevich tot Warhol en De Kooning. Het tentoonstellingsprogramma is altijd spraakmakend, met zowel grote publiekstrekkers als Matisse, Marlene Dumas en momenteel Jump into the Future, als signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Het Stedelijk Museum richt zich op een nationaal en internationaal publiek en heeft Amsterdamse wortels. In 2017 verwelkomde het museum meer dan 690.000 bezoekers.

Het Stedelijk Museum Amsterdam wenst haar inkoopfunctie te professionaliseren en de inkoopprocessen steviger te organiseren. Daarnaast dient er meer inkoopkennis in de organisatie van het Stedelijk Museum Amsterdam aanwezig te zijn.

Voor deze uitdaging zijn wij opzoek naar een inkoopcoördinator die als een spin in het web zijn plaats inneemt in de organisatie van het Stedelijk Museum Amsterdam.

INKOOPCOÖRDINATOR

m/v | 36 uur per week

De functie
Als inkoopcoördinator binnen het Stedelijk Museum Amsterdam ben en voel je je verantwoordelijk voor het efficiënt en rechtmatig laten verlopen van de inkoopactiviteiten. Onderstaande resultaatgebieden en de daarbij behorende activiteiten kleuren jouw functie.

Het identificeren van kostenreductiemogelijkheden en verbeteringen

 • Je inventariseert en analyseert de inkoopbehoeften van het museum.
 • Je zorgt ervoor dat de budgethouders tijdig zijn betrokken en volledig geïnformeerd worden over te behalen en behaalde resultaten.
 • Je begeleidt en adviseert medewerkers met het uitvoeren van inkooptrajecten waarbij medewerkers uitgedaagd worden om Inkoopprestaties te verbeteren.
 • Je signaleert kostenreductiemogelijkheden en doet suggesties voor optimalisaties van inkooppakketten.

Het onderhouden van het inkoopbeleid en alles wat daaraan is verbonden

 • Je voert veranderingen door naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen binnen het museum, het vakgebied en/of veranderende wetgeving.
 • Je bespreekt het inkoopbeleid met de budgethouders en overige betrokkenen en zorgt hiermee voor draagvlak binnen de gehele organisatie.
 • Je beheert en onderhoudt de tools, procedures en systemen die er voor zorgen dat het museum haar inkoopprocessen goed en doelmatig kan uitvoeren.

Het tijdig uitvoeren van aanbestedingen

 • Je werkt samen met de interne klant aan het ontwikkelen van een aanbestedingsstrategie.
 • Je specificeert, in overleg met de interne klant, de benodigde goederen en diensten. Tevens dienen de belanghebbenden geïnformeerd te worden over de te behalen en behaalde resultaten.
 • Je treedt op als opdrachtgever van de externe capaciteit die mogelijk wordt ingezet om het Stedelijk Museum te ondersteunen bij aanbestedingen of andere inkoopactiviteiten.
 • Je bewaakt de voortgang van de inkoopkalender en zorgt er voor dat deze periodiek geactualiseerd wordt.

Het doorontwikkelen en uitdragen van professioneel contract- en leveranciersmanagement

 • Je maakt contracten inzichtelijk op looptijd, verleningstermijn, inhoud, kosten en eigenaar.
 • Je richt je op alle activiteiten die gericht zijn op het verkennen, starten en onderhouden en (waar relevant) verder ontwikkelen van een samenwerkingsrelatie met leveranciers.
 • Je helpt / adviseert anderen bij het managen van contracten.
 • Je zorgt voor centrale beschikbaarheid van alle contracten (contractbeheer).

Jouw profiel
Je beschikt over een afgeronde relevante hbo- of universitaire opleiding en bent in het bezit van diploma NEVI 1 of 2 of vergelijkbaar door werkervaring verkregen kennis op dit gebied. Daarnaast heb je minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie (vergelijkbaar met tactisch inkoper).

Je hebt kennis van aanbestedingsrecht en aantoonbare ervaring met het uitvoeren van Europese en meervoudig onderhandse aanbestedingstrajecten. Bovendien ben je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het vakgebied en weet deze ontwikkelingen te vertalen in beleid en acties. Kennis van financiën en een sterk analytisch vermogen zijn een pre.

Je weet verschillende belangen te verenigen, beschikt over goede communicatieve vaardigheden (woord en schrift), kunt goed samenwerken, beschikt over overtuigingskracht en bent praktisch en oplossingsgericht.

Het gaat hier om een nieuwe functie binnen het Stedelijk Museum. Aan jou de taak om deze in te richten en een plek te geven binnen het Stedelijk Museum.

Wij bieden
Een jaarcontract voor 36 uur per week met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 2.956,- en maximaal € 3.867,- (salarisschaal 10) bij een volledige werkweek, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering, conform de Museum CAO. Op basis van ervaring en opleiding behoort inschaling in schaal 11 tot de mogelijkheden. Startdatum in overleg, maar bij voorkeur zo spoedig mogelijk.

Solliciteren
Wil jij de brug slaan tussen kunst en inkoop? Stuur dan voor 2 maart 2018 je motivatie en je Curriculum Vitae per e-mail naar charlotte.van.hesse@inkopenvoor.nl. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Charlotte van Hesse (06-82 33 20 87).

www.stedelijk.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,