Stadsschouwburg & Toneelgroep Amsterdam – Hoofd Financiën

Vacature | Organisatie: Stadsschouwburg & Toneelgroep Amsterdam | Functie: Hoofd Financiën | Plaats: Amsterdam | Omvang: 1 fte | Sluitingsdatum: 05/03/2018


Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam zijn per 1 januari 2018 gefuseerd. Samen werken we aan een nieuwe organisatie die een vuurtoren van eigentijds theater is met een spanwijdte van de Amsterdamse buurten tot aan de hele wereld. Een toonaangevend centrum op nationaal en internationaal niveau. Wij produceren en programmeren een kwalitatief hoogwaardig programma met jaarlijks 600 pluriforme toneel- en dansvoorstellingen en maatschappelijke programma’s die een groot en divers publiek aanspreken om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen.

Het nieuwe theater behoort tot de boegbeelden van de Nederlandse podiumkunst met als kern een breed acteursensemble van wereldfaam en een team van toonaangevende regisseurs dat, naast het Amsterdamse huis, wereldwijd nog een 100-tal podia bespeelt. Het nieuwe theater is daarnaast een grootschalig Talent Centre waar talentontwikkeling, educatie en samenwerking centraal staan. We zijn het huis van grote festivals als Brandhaarden, Julidans, Holland Festival en het Nederlands Theater Festival. Een moderne ontmoetingsplek met een eigen café | brasserie waar voor- en achterkant van theater één worden, zonder grens tussen makers en publiek. Het nieuwe theater heeft één relatie met de stad, het rijk, met fondsen, sponsors en natuurlijk het publiek. Kortom, een huis met een duidelijke stem naar de stad en haar bewoners.

Voor onze organisatie zoeken wij per direct een

Hoofd Financiën

(m/v) voor 40 uur per week (1,0 fte)

Het Hoofd Financiën is verantwoordelijk voor de aansturing en coaching van de financiële en salarisadministratie, het optimaliseren van processen en zorgdragen voor bedrijfsvoering. De functie valt hiërarchisch onder de Directeur Financiën & Techniek en je hebt ook veel contact met de controller. In deze rol is je voornaamste taak het aansturen van de afdeling financiële administratie en de personeels- en salarisadministratie die zo’n 7 medewerkers en 6 fte kent. Daarnaast verzorg je samen met de controller de rapportages die als input dienen voor de directie. De organisatie heeft net een structuurwijziging door gemaakt en nu is het zaak de cultuur aan te laten sluiten op de nieuwe structuur.  Dat betekent vooral zo veel mogelijk verantwoordelijkheid leggen bij de medewerkers en coachend leidinggeven. Daarnaast staat er een implementatie van een nieuw systeem op de rol waar een nadrukkelijke bijdrage in wordt verwacht.

Je hebt een HBO- opleiding op het gebied van financieel management/controlling of vergelijkbaar. Daarnaast minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. De Stadsschouwburg werkt met Accountview en we gaan ervan uit dat je dat pakket goed beheerst. Daarnaast heb je affiniteit met theater en de voorstellingen die de Stadsschouwburg brengt. Ervaring met horeca strekt tot aanbeveling.

Leidinggeven aan medewerkers van de afdeling(en);

 • Organisatie van de werkzaamheden van de financiële administratie en van de personeels- en salarisadministratie;
 • Verantwoordelijk voor het tijdig opleveren en valideren van de periodieke financiële rapportages en de jaarrekening;
 • Verantwoordelijk voor de inrichting en bijstelling van de financieel economische bedrijfsprocessen;
 • Bijdrage leveren aan opstellen van meerjarenbegroting, mede opstellen van jaarplan en begroting van de afdeling;
 • Verantwoordelijk voor realiseren van de jaarplandoelstellingen;
 • Ervaring met het werken in een cultureel omgeving;
 • Goede communicatieve vaardigheden en in staat om op diverse niveaus te communiceren;
 • Initiatiefrijk en flexibel meedenkend in oplossingen.

Je profiel

 • Opleiding HBO/WO;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; zelfstandig en initiatiefrijk;
 • Creatief en innovatief denkvermogen;
 • Plannings- en coördinatievermogen;
 • Ordelijk, nauwkeurig en punctueel.

Wat bieden wij?

 • Het salaris is conform CAO toneel en dans schaal 9 min.€ 3.602 – max.€ 4.498;
 • Een dynamische werkomgeving bij een topinstelling in de culturele sector;
 • Deze functie betreft een fulltime aanstelling.

Meer informatie of solliciteren?
Meer informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Diana Martens HRM adviseur SSBA/TGA, tel 020 7959920. Je sollicitatiebrief met cv ontvangen wij graag uiterlijk 5 maart 2018 via mail: vacatures@ssba.nl o.v.v. Hoofd Financiën. De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 19 maart. Indien je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek, ontvang je hiervan schriftelijk bericht na 14 maart.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.tga.nl

www.stadsschouwburgamsterdam.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,