Residentie Orkest – Aanvoerder Tuba

Vacature | Organisatie: Residentie Orkest | Functie: Aanvoerder Tuba | Plaats: Den Haag | Omvang: 0,5 | Sluitingsdatum: 26/03/2018


Het Residentie Orkest is een van de meest innovatieve orkesten in Nederland en bewijst meer dan ooit dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest geeft sinds zomer 2015 concerten in het Zuiderstrandtheater en zal vanaf 2020 in het nieuwe Onderwijs- en Cultuurcomplex in het hart van Den Haag gehuisvest zijn.

Naast de symfonische canon voert het orkest ook regelmatig cross-over programma’s uit. In poptempel Paard trekt het vooral studenten en young professionals. Het orkest treedt op in omliggende gemeenten als Leiden en is veelvuldig te horen op diverse grote podia in binnen- en buitenland. De vaste dirigenten zijn Jan Willem de Vriend (tot zomer 2019) en Nicholas Collon, die vanaf zomer 2018 chef-dirigent en artistiek adviseur zal zijn. Vanaf zomer 2019 is Richard Egarr als eerste gastdirigent aan het orkest verbonden.

Het Residentie Orkest is nadrukkelijk in de stad Den Haag aanwezig met openluchtconcerten en educatieve projecten op talloze scholen. Het orkest is steevast betrokken bij belangrijke gebeurtenissen zoals de viering van het honderdjarig Vredespaleis, de opening van The Hague African Festival en de jaarlijkse Troonrede. Ook viert het orkest samen met de bewoners van (groot) Den Haag de feestdagen met kerst-, nieuwjaars-, Koningsdag- en Prinsjesdagconcerten. Belangrijk zijn de samenwerkingen met Haagse en nationale partners als het Nationaal Theater, Festival Classique, Paard, De Nationale Opera, Dutch National Opera Academy en de ZaterdagMatinee.

Speerpunt in de ambities van het Residentie Orkest is het educatieve beleid. Jaarlijks participeren meer dan 30.000 scholieren in educatieve projecten waarmee het Residentie Orkest dé aanjager van muziekeducatie is in Den Haag. Het orkest heeft daartoe een educatie- en outreach-programma ontwikkeld voor alle leeftijden, waarmee het Residentie Orkest bijdraagt aan de sociale cohesie in Den Haag.

Wij roepen kandidaten op voor deelname aan een proefspel voor de volgende positie:

Aanvoerder Tuba

50%, datum indiensttreding z.s.m.

Het proefspel voor deze functie vindt plaats op:

  • 23 mei 2018: voorronde en 1e ronde vanaf 13.30 uur
  • 24 mei 2018: finale vanaf 13.30 uur

NB: houdt er rekening mee dat je beide dagen beschikbaar moet kunnen zijn!

Verplichte werken:

  • R. Vaughan Williams: Tuba Concerto, 1e en 2e deel, in f-klein (op F of Es tuba);
  • V. Blazhevich: Methode voor tuba. deel 2 : Etude nr. 7, Lento Fantastico (op C of Bes tuba);
  • Orkestpartijen.

Voor het Residentie Orkest is het van belang dat er naast de podiumactiviteiten bereidheid en animo is om deel te nemen aan activiteiten in het kader van de persoonlijke portefeuille zoals educatie binnen de afdeling en andere uitingen die essentieel zijn voor een orkest met relevantie voor zijn omgeving. De aanvoerder tuba draagt – samen met de aanvoerders van andere instrumentgroepen – mede verantwoordelijkheid voor de realisatie van de artistieke ambities van het orkest.

De proefspelcommissie behoudt zich het recht voor uit de schriftelijke sollicitaties een voorselectie te maken. Een sollicitatiegesprek maakt bij gewonnen proefspel deel uit van de selectieprocedure. Als één van de voorwaarden voor uitnodiging geldt: wanneer u afkomstig bent uit een niet-EU-land, dient u in het bezit te zijn van een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland.

Sollicitaties kunnen worden ingestuurd tot uiterlijk 26 maart 2018 door het invullen van een sollicitatieformulier, welke kan worden opgevraagd bij lorraine.decombe@residentieorkest.nl. Voor informatie over de vacature kan contact worden opgenomen met Lorraine Décombe via het emailadres hierboven.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.residentieorkest.nl


, , , , , , , , , , , ,