Patronaat – Licht- en geluidstechnicus (dance)

Vacature | Organisatie: Patronaat | Functie: Licht- en geluidstechnicus (dance) | Plaats: Haarlem | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: 07/03/2018


Stichting Patronaat is in 1979 opgericht met, tot heden nog steeds dezelfde statutaire en culturele doelstelling: ‘het stimuleren van eigentijdse muziek in de ruimste zin van het woord’. In 1984 is de concertzaal Patronaat tot stand gekomen. Patronaat heeft sindsdien alleen maar groei gekend en is uitgegroeid tot een professioneel podiumkunstbedrijf. Totaal zijn er momenteel tweehonderd mensen werkzaam.

Patronaat is één van de tien grote poppodia van het clubcircuit in Nederland. Het podium heeft een sterke regionale en landelijke uitstraling. In het gebouw aan de Zijlsingel worden vijfhonderd evenementen per jaar georganiseerd voor circa 140.000 bezoekers. Dit zijn concerten/optredens van binnen en buitenlandse bands en DJ’s maar ook worden veel externe festivals, concerten én nachten georganiseerd.

Poppodium Patronaat zoekt een ervaren allround freelance

technicus

die zelfstandig een nacht aan beeld, licht maar ook
geluid kan vormgeven in onze Grote Zaal en Tweede Zaal

Je bent een sfeermaker pur sang die weet wanneer de break komt en de handjes de lucht in gaan. Je bent iemand met oog voor detail maar je hebt ook de daadkracht om in te grijpen bij te felle barverlichting. Je bent een alleskunner die bijvoorbeeld ook niet bang is een SL-1200 opnieuw af te stellen midden in een dj set. Je bent creatief en kan een visueel plaatje neerzetten, maar je hebt ook een luisterend oor naar de wensen van artiest, pre-producent en dienstdoende bedrijfsleider. Voordat de nacht begint zal onder jouw leiding de avondproductie samen met die crew omgebouwd dienen te worden naar de nacht.

De poule aan technisch personeel en freelancekrachten is relatief klein en intiem. Binnen Patronaat kun je er in de maanden september tot en met juni vanuit gaan dat je tenminste drie tot vijf keer per maand ingezet kan worden. In de zomer zijn er mogelijk externe klussen in opdracht van Patronaat.

Wij zijn op zoek naar iemand die

 • Tenminste drie tot vijf diensten per maand beschikbaar is in de nacht (september tot en met juni).
 • Liefst ook ervaring heeft met het uitlichten van live acts.
 • Veel ervaring heeft in licht en beeld, maar ook gemiddeld ervaren is met geluid.
 • Affiniteit heeft met het club- en nachtleven.
 • Kan samenwerken met collega’s maar ook kan delegeren waar nodig.
 • Flexibel in te zetten is; de diensten vinden vooral donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht plaats en zijn seizoensgebonden.
 • Ervaring met Hog 4, SSL en videoprojectie is een pre.
 • Rijbewijs en eigen vervoer is een pre wanneer niet woonachtig in Haarlem.

Wij bieden

 • Een mogelijkheid je netwerk uit te bouwen.
 • Het je verder eigen maken van top notch geluids- en lichtapparatuur.
 • Vergoeding: in overleg naar aanleiding van je ervaring.

Geïnteresseerd geworden?
Stuur dan vóór 7 maart 2018 een mail naar vacature@patronaat.nl met als onderwerp ‘sollicitatie Licht- en geluidstechnicus (freelance)’ ter attentie van Frans van der Bijl.

www.patronaat.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,