NEMO – Adjunct Directeur NEMO / Programma

Vacature | Organisatie: NEMO | Functie: Adjunct Directeur NEMO / Programma | Plaats: Amsterdam | Omvang: 40 uur | Sluitingsdatum: geen


NEMO daagt iedereen, van jong tot oud, uit om te ontdekken hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. We laten zien hoe bijzonder alledaagse dingen zijn of brengen abstracte wetenschap juist op een toegankelijke manier. Zo maken we kennis voor een breed publiek toegankelijk en brengen we wetenschap dichtbij. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen. In NEMO Science Museum en daarbuiten. NEMO is de uitgever van de website van NEMO Kennislink, heeft een collectie technisch erfgoed, ontwikkelt educatieve programma’s gericht op talentontwikkeling op school en organiseert het landelijke Weekend van de Wetenschap.

NEMO heeft zich in zijn bijna honderdjarig bestaan ontwikkeld in een toonaangevend museum op het gebied van actief leren over wetenschap en technologie met programma’s voor alle leeftijden. Niet alleen binnen de muren van het kenmerkende museumgebouw maar ook op andere locaties. De komende jaren worden er verschillende nieuwe initiatieven ontwikkeld waarmee de toonaangevende positie en de impact van het museum wordt versterkt. NEMO werkt hierbij samen op nationaal, als internationaal niveau met partners uit het onderwijs- en de wetenschap, het bedrijfsleven, de overheid, private en publieke fondsen.

Wij zijn op zoek naar een:

Adjunct Directeur NEMO / Programma

(40 uur)

Als Adjunct-directeur ben je eindverantwoordelijk voor de inhoudelijke programma’s van NEMO. Je geeft leiding aan vier afdelingen: Presentatie & Collectie, Educatie & Onderzoek, Wetenschapscommunicatie en het Projectbureau. Gezamenlijk zijn hier ongeveer vijftig medewerkers werkzaam. Je bent onderdeel van het driekoppige directieteam en rapporteert aan de Directeur/Bestuurder. Je bent tevens plaatsvervangend directeur. Je levert een belangrijke bijdrage aan de strategie en beleid en bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van inhoudelijke, organisatorische, financiële en personele doelstellingen. Je bent verantwoordelijk voor de verbinding met de museale-, wetenschappelijke- en onderwijsnetwerken. Je bent de inhoudelijk vertegenwoordiger op het hoogste niveau en inhoudelijk spokesperson van NEMO.

Profiel

  • Je hebt kennis van de wetenschapsdomeinen en weet een praktische vertaalslag te maken van wetenschappelijke inhoud richting een breed en divers publiek.
  • Je hebt een passie voor musea en cultuur.
  • Je bent een sterke, resultaatgerichte persoonlijkheid die zijn organisatorische en inhoudelijke kwaliteiten graag inzet voor een missie gedreven organisatie op het terrein van Wetenschap & Technologie.
  • Je bent een creatieve geest en wilt onze bezoekers blijvend prikkelen en verwonderen.
  • Je beweegt je als vertegenwoordiger van de directie van NEMO gemakkelijk in verschillende netwerken en bent in staat mensen en organisaties als partners aan NEMO te verbinden.
  • Je hebt een scherp oog voor bedrijfsprocessen, werkt planmatig en bewaakt de lange termijn strategie.

Functie-eisen

  • Minimaal tien jaar ervaring op bestuurs- / managementniveau in een organisatie van gelijkwaardige omvang en impact.
  • Academische achtergrond, ervaring in wetenschapscommunicatie of wetenschapseducatie.
  • Aantoonbare wetenschappelijke en creatieve ervaring (bij voorkeur binnen de museale sector).
  • Aantoonbare organisatorische kwaliteiten en ervaring met het aansturen van grote teams.

Salaris
De functie is ingeschaald in schaal 15 (Museum cao) en varieert, afhankelijk van opleiding en werkervaring, tussen de € 4.685 en € 7.171 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Reageren
Voor meer informatie over de functie en de procedure of om te reageren kun je terecht bij Ernestine Bast, Manager HR, e-mail hr@e-nemo.nl. Bij gebleken geschiktheid zullen je gegevens worden doorgestuurd naar W&S bureau Maes & Lunau.

www.nemosciencemuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,