Stichting Centraal Museum – Informatiebeheerder

Vacature | Organisatie: Stichting Centraal Museum | Functie: Informatiebeheerder | Plaats: Utrecht | Omvang: 16 uur | Sluitingsdatum: 28/01/2018


Het Centraal Museum verrijkt je met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Van Rietveld tot de Utrechtse Caravaggisten, van Dick Bruna tot Moesman en van Viktor & Rolf tot het eeuwenoude Utrechtse schip. Wij vertellen onze verhalen altijd vanuit een Utrechts perspectief. Utrecht is onze basis, de wereld is ons speelveld. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt.

Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van de Stichting Centraal Museum.

Het Centraal Museum trok in 2016 in totaal 285.000 bezoekers. Zowel het Centraal Museum als het nijntje museum zijn in 2016 ingrijpend verbouwd. Met het ambitieuze meerjarenbeleidsplan 2017-2020 én de komst van een nieuwe artistiek directeur is het Centraal Museum nu klaar voor een nieuwe fase.

Het Centraal Museum zoekt een

Informatiebeheerder

m/v | voor 16 uur per week

Dit is het werk

 • Je beheert het digitaal archief, waarbij je het gebruik daarvan monitort, en in voorkomende gevallen medewerkers aanspreekt bij het afwijken van de geldende procedures.
 • Je signaleert knelpunten, adviseert over wijzigingen en doet voorstellen voor verbeteringen van het digitale archief.
 • Controleren van de omvang, snelheid, dubbele bestanden en dergelijke zijn eveneens onderdeel van het takenpakket.
 • De instructie van medewerkers, begeleiding bij het efficiënt beheren van documenten en daarvoor gebruikte software en het toezien op het juist toepassen van procedures spelen in je werk een belangrijke rol. Daarnaast informeer je gebruikers van het digitaal archief en organiseer je het gebruikersoverleg.
 • Verder volg je de ontwikkelingen op het gebied van digitale archivering en doe je voorstellen voor de invoering van nieuwe mogelijkheden.
 • Je bent verantwoordelijk voor het (laten) scannen, verspreiden, registreren en archiveren van de inkomende en uitgaande papieren post. Daarnaast bewaak je de volledigheid van het archief van de uitgaande papieren post.
 • Je onderhoudt contacten met het Utrechts Archief waarbij je op de hoogte bent van wet- en regelgeving betreffende archivering. Er vindt tevens overdracht van archiefonderdelen naar het Utrechts Archief plaats.
 • Bij het vernietigen van archiefstukken volg je de geldende wet- en regelgeving op dat gebied.

Plek in de organisatie
Afdeling Bedrijfsvoering. De afdeling Bedrijfsvoering verzorgt het ondersteunend proces van bedrijfsvoering op het terrein van financiën, personeel, automatisering en documentaire informatievoorziening.

Dit breng je mee
Werk en denkniveau: MBO
Afgeronde opleiding: MBO+ gericht op Informatievoorziening

 • Je hebt affiniteit met digitalisering
 • Je bent vernieuwingsgezind, initiatiefrijk en flexibel
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Ervaring op het gebied van digitaal archiefbeheer is een pre

Onze arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden conform de Museum cao (Vereniging van Rijksmusea); salaris: schaal 8 (inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring: € 2.513,- tot € 3.216,- bruto op basis van een 36-urige werkweek). Pensioen ondergebracht bij het ABP.

Meer informatie
Meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden kun je krijgen van Klaas den Boer, hoofd afdeling Bedrijfsvoering. Hij is te bereiken op telefoonnummer 030-2362330, of per e-mail op KdenBoer@centraalmuseum.nl.

Solliciteren naar deze functie?
Wij verzoeken je te solliciteren vóór 29/01/2018. De eerste gesprekken met de sollicitanten vinden plaats op 06/02/2018. Je kunt je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per mail sturen aan: informatiebeheerder@centraalmuseum.nl.

www.centraalmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,