Ketter&Co – Stagiaires Design Research

Stage-vacature | Organisatie: Ketter&Co | Functie: Stagiaires Design Research | Plaats: Amsterdam | Omvang: 40 uur | Sluitingsdatum: geen


KETTER&Co – een wereld zonder Ketters is een wereld zonder vragen

Irene Fortuyn is sinds de jaren tachtig internationaal bekend werd onder de naam Fortuyn/O’Brien. In haar werk is de openbare ruimte altijd belangrijk geweest: als inspiratiebron, als onderzoeksterrein, en als ruimte voor sociale en sculpturale installaties. Haar werkterrein verplaatste zich van de ‘white cube’ naar de publieke ruimte. Vanuit haar kunstenaarschap richtte Irene KETTER&Co op en zet zij zich in nieuwe verbindingen en verandering tot stand te brengen met maatschappelijk geëngageerde, creatieve initiatieven.

INITIATIEF – ONDERZOEK – ONTWIKKELING – ORGANISATIE – REALISATIE
van projecten ten behoeve van de maatschappelijke, sociale en stedelijke ruimte

Iedere plek is anders. Elke stad, elk dorp, elk park en elke wijk waar mensen wonen, verblijven en werken is uniek. Er zijn altijd overeenkomsten maar juist de verschillen maken een plek eigen, geven identiteit. De programma’s die door de overheid worden ontwikkeld en landelijk worden toegepast sluiten niet altijd aan op de lokale situatie. Waar het bedachte niet past op het lokale, initieert KETTER&Co projecten om de twee samen te brengen, te verbinden en aansluiting teweeg te brengen. KETTER&Co is geïnteresseerd in het menselijke tegenover het beleidsmatige. Met haar projecten probeert KETTER&Co een betere balans te creëren in de leefomgeving en openbare ruimte van mensen. Daarbij is het uitgangspunt altijd de lokale situatie.

Ketter&CO zoekt twee

Stagiaires Design Research 

om samen te werken aan verschillende projecten:

  • Tuinbazen (park onderzoeksproject).
  • City Circles (onderzoeksmethode in verschillende hoofdsteden in Europa: Athene (2016-2017), Madrid (2017-2018), Istanbul (2018).
  • Kolonie Collectie: een collectie van systemen, methodes, projecten en producten die hun oorsprong vinden in het gevangenisdorp Veenhuizen in Drenthe.

We zijn gevestigd op de Rozengracht in Amsterdam.

Ben je zelfstandig en wil je meer leren over onderzoek, onderzoeksmethodes ontwikkelen en in situ aan het werk? Heb je een interesse in kunst, sociale innovaties en design? Neem dan contact op door een mailtje te sturen aan Esther@Ketterenco.nl. Kwaliteiten in Photoshop, Illustrator, schetsen en ‘het maken’ worden op prijs gesteld.

www.ketterenco.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,