Biblionet Drenthe – Coördinator Vrijwilligerswerk

Vacature | Organisatie: Biblionet Drenthe | Functie: Coördinator Vrijwilligerswerk | Plaats: Assen | Omvang: 20 uur | Sluitingsdatum: 06/02/2018


Informatie opdoen, kennis ontwikkelen, kunnen lezen en omgaan met informatie- en communicatietechnologie bepalen het succes van mensen in onze maatschappij. Biblionet Drenthe heeft als doel hierin te faciliteren en stimuleren. Dit doen wij in dienst van bibliotheken, bibliotheekleden, Drentse gemeenten, onderwijs en diverse andere organisaties. Bij ons werken 140 medewerkers, samen met ongeveer 535 vrijwilligers.

Biblionet Drenthe is een professionele en deskundige partner als het gaat om verbetering van digitale vaardigheden van burgers, de aanpak van laaggeletterdheid en de ondersteuning van onze projecten in het onderwijs. Dat vraagt om talenten die het verschil gaan maken binnen het Drentse Bibliotheeknetwerk.

Biblionet Drenthe heeft meer dan 500 vrijwilligers. Voor deze vrijwilligers en ter ondersteuning van de afdeling HR zoeken wij zo spoedig mogelijk een;

Coördinator Vrijwilligerswerk

(20 uur per week)

Wat houdt deze functie in?
In de rol van Coördinator Vrijwilligerswerk ben je hét gezicht voor onze vrijwilligers. Je pakt de organisatie- en coördinatie van het vrijwilligerswerk breed op. Daarin inventariseer je de vrijwilligersvraag, je stemt vraag en aanbod op elkaar af, werft en selecteert vrijwilligers en coördineert de plaatsing van vrijwilligers. Je bewaakt de inzet van de vrijwilligers die worden ingezet voor taken die hen passen en coacht hen. Daarbij heb je een adviesrol richting de teamleiders en de frontofficemedewerkers. Je ondersteunt de frontofficemedewerkers die de vrijwilligers begeleiden. Je ontwikkelt mede en coördineert opleidingen/trainingen voor vrijwilligers en houdt je bezig met de deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers. Je vertaalt vrijwilligersvraagstukken naar concrete, structurele oplossingen. Coördineren en organiseren zijn je op het lijf geschreven. Dit doe je in een enthousiast en ambitieus HR-team en met collega’s in de bibliotheken.

Onze coördinator vrijwilligerswerk:

  • beschikt over HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met trainingen of opleidingen op het gebied van vrijwilligersmanagement.
  • kan analytisch en beleidsmatig denken.
  • heeft een visie op vrijwilligerswerk in de bibliotheekbranche.
  • is een verbinder in hart en nieren.
  • heeft ervaring met het coördineren van vrijwilligers in een maatschappelijk relevante organisatie zoals Vluchtelingenwerk, Humanitas, Rode Kuis en dergelijke.
  • heeft kennis van de sociale kaart en het sociaal domein.
  • werkt zelfstandig, kan prioriteiten stellen en deze bewaken.
  • beheerst de volgende competenties: groepsgericht leidinggeven, plannen en organiseren, ondernemerschap, netwerken, overtuigingskracht en vasthoudendheid.

Wat bieden wij?
Een leuke functie bij een enthousiaste, betrokken organisatie in een uitdagende context waar samenwerking, innovatie en resultaat centraal staan. De Bibliotheek is de meest geraadpleegde instelling van Drenthe. Dankzij dit bereik kunnen wij mensen helpen verder te komen. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel ook als het gaat om onze medewerkers. Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor een jaar. Het salaris is conform de cao Openbare Bibliotheken en de inschaling vindt plaats in schaal 8.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR via telefoonnummer 088 012 80 12.

Solliciteren?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel van coördinator vrijwilligerswerk en wil je solliciteren? Dan ontvangen wij graag vóór 7 februari 2018 je cv en motivatie via solliciteren@biblionetdrenthe.nl. De sollicitatie gesprekken vinden plaats op woensdag 14 februari.

Meer informatie kun je vinden op onze website. Ook kun je ons volgen op twitter of op LinkedIn.

www.biblionetdrenthe.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,