Stichting De Betovering – Allround Stagiair(e)

Stage-vacature | Organisatie: Stichting De Betovering | Functie: Allround Stagiair(e) | Plaats: Den Haag | Omvang: In overleg | Sluitingsdatum: geen


De Betovering is het jaarlijkse internationale kunstfestival voor de jeugd (twee tot twaalf jaar) dat zich afspeelt in bijna alle podia en musea in Den Haag. Dit publieksfestival duurt negen dagen en vindt plaats tijdens de herfstvakantie. Het festival laat kinderen in hun vrije tijd kennismaken met kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk werk van professionele kunstenaars.

De nadruk van de festivalprogrammering ligt op de podiumkunsten. De voorstellingen worden geselecteerd uit het aanwezige aanbod, veelal afkomstig uit Nederland en België. Ook worden er voorstellingen uit andere landen naar Den Haag gehaald. Naast de voorstellingen presenteert het festival een uitgebreid workshopprogramma, enkele mini-voorstellingen, beeldende kunstobjecten, een straattheaterroute en een levendig festivalcentrum met een doorlopend karakter.

De Betovering heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. In omvang, de artistieke kwaliteit is beter geworden en het aantal bezoekers is de afgelopen jaren explosief toegenomen. Het bezoekersaantal groeide van 5.600 in 2008 tot 24.377 in 2017.

Van 19 tot en met 27 oktober 2018 vindt de negentiende editie plaats en sprankelen meer dan vijftig locaties in Den Haag en Voorburg met voorstellingen, films en workshops voor kinderen. En hiervoor zijn wij op zoek naar één of twee stagiaires die ons kleine team komt of komen versterken.

Allround Stagiair(e)

Periode
De stageperiode loopt van maart tot en met december 2018, waarbinnen vijf weken vakantie op te nemen is. Het aantal dagen kan in overleg, afhankelijk van de stage die vanuit je opleiding gelopen moet worden, maar we willen dat je minimaal twee dagen per week beschikbaar bent en tijdens het festival (van 19 tot en met 27 oktober, de herfstvakantieperiode) fulltime. De stageperiode kan eventueel ook al voor maart 2018 beginnen, wanneer je als stagiair een meer volledige ervaring van de productie van het festival wilt meemaken is dit aan te raden. De extra uren die je maakt als je begint voor april zullen we uiteindelijk verrekenen in de laatste weken van de stageperiode.

Werkzaamheden
De Betovering wordt georganiseerd door een kleine kern bestaande uit vier personen, ondersteund door een aantal freelancers met specifieke taken. De stagiair zal binnen de organisatie ondersteunen bij de algemene, zeer uiteenlopende, werkzaamheden. De werkgebieden kunnen bestaan uit o.a.:

  • (Assistentie bij de) productie van het festivalcentrum en de randprogrammering.
  • Artist handling & hospitality van de internationale artiesten.
  • (Ondersteuning van de) marketing en communicatie (zoals bijvoorbeeld back-end van de website up-to-date houden en voorzien voor nieuwsberichten, content plaatsen op de social media en planning (en eventueel uitvoeren van een deel van) van de distributie.
  • Algemene bureauwerkzaamheden.
  • (Ondersteuning bij de) afwikkeling van het festival (afhankelijk van je interesses, kwaliteiten en beschikbaarheid, bijvoorbeeld helpen bij het verwerken van enquêtes, helpen bij het maken van een financieel en/of inhoudelijk jaarverslag, bedankjes verzorgen of ondersteuning bij de administratie).

Wij zoeken iemand met

  • HBO werk- en denkniveau.
  • Affiniteit met (internationaal) jeugdtheater, festivals en beeldende kunst.
  • Een zelfstandige houding maar die ook in staat is zich dienstbaar op te stellen.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Gedegen kennis van Microsoft Word en Excel.

Wat bieden wij?
Een inspirerende werkervaring voor één van de leukste en grootste kunst- en cultuurfestivals voor de jeugd in Nederland. Je neemt als stagiair(e) volwaardig deel in ons team.

Motivatiebrief en cv graag e-mailen aan Chantal Hompe, e-mail: chantal@debetovering.nl. Telefoonnummer: 070-364 22 02.

www.debetovering.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,