Rijksmuseum – Medewerker Beheer & Behoud

Vacature | Organisatie: Rijksmuseum | Functie: Medewerker Beheer & Behoud | Plaats: Lelystad | Omvang: 36 uur | Sluitingsdatum: 17/12/2017


Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt 1,1 miljoen (kunst)objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Een geheel vernieuwd Rijksmuseum heeft de deuren voor het publiek geopend en ontvangt meer dan 2.000.000 bezoekers per jaar met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen, bruisende evenementen en vele prettige faciliteiten voor jong en oud.

De afdeling Bureau Collecties zoekt ondersteuning van het team in Lelystad per direct een

Medewerker Beheer & Behoud

36 uur per week, voor de duur van het project

Standplaats: Lelystad.
De aanstelling geldt voor een jaar, met een mogelijkheid tot verlenging met een jaar.

Functie-informatie
De behoudsmedewerker ondersteunt de fotografie van de objecten, die voor verhuizing naar Collectie Centrum Nederland CC NL verhuisklaar gemaakt worden. Verder verricht hij/zij depot-, transport- en bepaalde conserveringswerkzaamheden, zodanig dat inname, opslag en uitgifte van de (kunst)objecten voldoen aan de administratieve en preventieve conserveringseisen. De functie van behoudsmedewerker valt binnen de subafdeling Beheer & Behoud en krijgt leiding van het hoofd Beheer & Behoud en de depotbeheerders. Het team Beheer & Behoud bestaat, naast de leidinggevende, uit achttien behoudsmedewerkers en twee depotbeheerders. Deze functie wordt uitgevoerd in een zelfstandig opererend team met twee fotografen.

Werkzaamheden

 • Het aan- en afvoeren van objecten ten behoeve van de fotografie van de collectie.
 • Het uit- en ompakken van de objecten voorafgaand aan, en na afloop van, de fotografische werkzaamheden.
 • Het verrichten van standplaatscontroles en het bijhouden van standplaats wijzigingen in het ADLIB-collectiebeheersysteem.
 • Het verzorgen van de opslag en intern transport van collectie en het verrichten van bepaalde depotwerkzaamheden volgens voorschriften en/of aanwijzingen, zodanig dat de fysieke toestand van voorwerpen niet achteruit gaat en een juiste standplaatsregistratie geborgd is.

Vereisten

 • Een opleiding tot behoudsmedewerker of een door combinatie van opleiding en werkervaring hieraan gelijk te stellen niveau.
 • Kennis van specifieke basistechnieken en materialen met betrekking tot preventieve conservering.
 • Inzicht in de invloed van biologische, fysische en klimatologische omstandigheden bij de opslag en handling van kunstwerken.
 • Ervaring met het invoeren van gegevens in geautomatiseerde systemen.

Profiel

 • Een uiterst zorgvuldige manier van werken.
 • Het kunnen organiseren van eigen werkzaamheden.
 • Oplossingsgericht.
 • Technisch inzicht.
 • Een goede fysieke gesteldheid aangezien het werk soms zwaar kan zijn.
 • Service- en klantgericht.

Salaris
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.208,- en maximaal € 2.719,- bruto per maand (schaal 6), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum cao is van toepassing.

Solliciteren
Graag ontvangen wij je sollicitatie uiterlijk 17 december 2017. Alleen complete sollicitaties nemen wij in behandeling. Solliciteren kan door het gehele online sollicitatieformulier in te vullen.

Inlichtingen / sollicitaties
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Eva Kuijer, afdeling P&O, 020-6747352. Voor de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met Wim Hoeben, Hoofdbureau Collecties, 020-6747287. Kijk op www.rijksmuseum.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.rijksmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,