Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) – Medewerker Marketing & Communicatie

Vacature | Organisatie: Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) | Functie: Medewerker Marketing & Communicatie | Plaats: Rotterdam | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 21/12/2017


De Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) is een kleine organisatie met enthousiaste medewerkers die zich inzetten voor de organisatie van de volgende twee architectuur biennales, IABR–2018+2020, én van de IABR-Ateliers 2017–2020.

De Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) is opgericht in 2001 in de overtuiging dat architectuur, en met name stedenbouw, van groot publiek belang is. Wij richten ons daarom op de toekomst van de stad. Want over een aantal decennia woont bijna 80% van de wereldbevolking in steden, en zullen steden meer dan 90% van onze welvaart produceren. Dat moet op een duurzame manier. Nu al verbruikt de stad 65% van alle energie en neemt 70% van alle CO2-uitstoot voor haar rekening. Onze steden moeten weerbaar worden.

De Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN en de klimaatdoelstellingen van Parijs helpen om klimaatverandering en sociale ongelijkheid aan te pakken. Voor de IABR betekent dat: beginnen in de stad, want daar moet het verschil de komende decennia gemaakt worden. Goed ontworpen, sociaal inclusieve en weerbare steden zijn de sleutel voor het realiseren van de klimaatdoelstellingen en de SDG’s. De IABR werkt daarom actief en concreet aan plannen en projecten voor die stad van de toekomst. Zij doet dit door op haar biennale, een internationaal, cultureel platform, kennisuitwisseling te stimuleren tussen steden, tussen professionals en publiek, tussen binnen- en buitenland, tussen sectoren en disciplines. En in de IABR–Ateliers zet de IABR permanent ontwerpend onderzoek in om samen met lokale, regionale en nationale overheden te werken aan strategische visies, plannen en projecten: aan resultaten die werkelijk en concreet bijdragen aan de stad van morgen.

De Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) zoekt voor de organisatie van haar achtste editie, ter ondersteuning van Communicatie een daadkrachtige en enthousiaste

Medewerker Marketing & Communicatie

m/v, voor 32 uur per week, vanaf 1 februari 2018 tot 1 augustus 2018

(tijdelijk of zzp/freelance)

Wat ga je doen?
Je vindt het leuk om mee te werken in een klein, dynamisch team aan de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam in 2018. Je draait op volle toeren mee vanaf 1 februari 2018 en levert een actieve bijdrage aan de voorbereiding en uitvoering van de publiekscampagne, de online strategie en de pers. Je werkt onder verantwoordelijkheid van het hoofd Communicatie.

Je belangrijkste taken:

 • traffic en het voorbereiden en begeleiden van de (drukwerk)planning voor de publiekscampagne;
 • opstellen en versturen van nieuwsbrieven;
 • ontwikkelen social media strategie;
 • bijhouden van de online kanalen;
 • content (beeld en tekst) maken voor nieuwsbrieven, website, Facebook, Instagram en Linkedin;
 • ontwikkelen en inzetten van Facebook-ads, Instastories et cetera;
 • monitoring van social media en website (google analytics);
 • bijhouden contentkalender;
 • ondersteuning bij persvragen en bij de organisatie van persontvangsten.

Over jou
Je bent creatief en niet snel gestrest. Je schakelt snel. Plannen en organiseren staan hoog op je competentielijst. Je bent hands-on, geïnteresseerd in stedelijke dynamiek, ruimte en architectuur. Je bent een echte regelaar, hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en je bent resultaatgericht. Je hebt ervaring met het werken in de culturele sector en met evenementencommunicatie. Tenslotte ben je vanaf 1 februari beschikbaar voor 32 uur per week.

Daarnaast:

 • Heb je een afgeronde opleiding (HBO of WO) communicatie of journalistiek;
 • Heb je minimaal drie jaar relevante werkervaring;
 • Heb je aantoonbare ervaring met online communicatie, content maken en google analytics;
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal en een vlotte pen;
 • Ben je communicatief vaardig;
 • Heb je een proactieve instelling.

Wat bieden we?
Het honorarium is in overeenstemming met de zwaarte van de functie, afhankelijk van kwalificaties en ervaring en passend voor een middelgrote culturele organisatie.

Contact
Voor vragen kun je contact opnemen met Irené Leloux, hoofd Communicatie: 010 2060033.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd, stuur dan snel je cv en motivatiebrief naar ileloux@iabr.nl. Dat kan tot 22 december 2017. De gesprekken zijn in de tweede week van januari 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.iabr.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,