Het Noordbrabants Museum – Hoofd Marketing & Communicatie

Vacature | Organisatie: Het Noordbrabants Museum | Functie: Hoofd Marketing & Communicatie | Plaats: ’s-Hertogenbosch | Omvang: 36 uur | Sluitingsdatum: 07/01/2018


Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur, gevestigd in ’s Hertogenbosch. We tonen uiteenlopende tentoonstellingen van (inter)nationale allure, zoals recent de exposities Chiharu Shiota: Between the Lines, De jaren 80. Doemdenkers en positivo’s en (op dit moment) Loving Vincent: The exhibition en Tim Walker, The Garden of Earthly Delights. Een modefotograaf ziet Bosch.

Onze vaste collectie bevat spraakmakende werken van Brabantse meesters zoals de leden van de familie Bruegel, Vincent van Gogh, en Jan Sluijters. De tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie trok in 2016 maar liefst 421.700 bezoekers. Mede door deze expositie is Het Noordbrabants Museum stevig op de kaart gezet en weten we als team waartoe we in staat zijn. De afgelopen tijd hebben we ambitieuze plannen gemaakt voor 2018 en de daaropvolgende jaren. Om deze ambities te realiseren zijn wij, wegens vertrek van het afdelingshoofd, op zoek naar een

Hoofd Marketing & Communicatie

lid managementteam
36 uur per week (fulltime)

Je functie
Als afdelingshoofd ben je verantwoordelijk voor het ‘verkopen’ van het museum. Je bepaalt samen met de andere MT-leden de marcom-doelstellingen van de organisatie, ontwikkelt het marcom-beleid en bewaakt hiervan de uitvoering, planning en financiën. Uiteraard vertegenwoordig je daarnaast het museum in diverse samenwerkingsverbanden en onderhoud je een actief netwerk onder diverse (culturele) instellingen, (media)partners en toeristische organisaties.

Je geeft leiding aan een jong, enthousiast en gedreven team van vijf medewerkers, met elk een eigen specialisatie. Naast de werkzaamheden in de lijnorganisatie zijn de medewerkers als deelprojectleiders verantwoordelijk voor de marketing en communicatie binnen diverse (tentoonstellings)projecten.

Je profiel
Je hebt ruime leidinggevende ervaring (minimaal 5 jaar) in de marketing en communicatie in een museale of vergelijkbare omgeving en je hebt relevante ervaring in een projectorganisatie. Je beschikt over uitstekende coachende vaardigheden en je kunt erg goed mondeling en schriftelijk communiceren. Je beschikt over een WO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur affiniteit met Brabant.

Ons aanbod
We bieden we je een plezierige werkomgeving, waarin je meewerkt aan de realisatie van de ambities en de verdere ontwikkeling van een van de belangrijkste culturele organisaties van Zuid-Nederland. De functie is ingeschaald in schaal 12 van de Museum cao.

Informatie en sollicitatie
Je sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief en cv, kan tot uiterlijk 7 januari 2018 per mail worden gezonden aan solliciteren@hnbm.nl onder vermelding van afdelingshoofd M&C. Vragen over de vacature kunnen bij voorkeur per mail gesteld worden aan adjunct-directeur Linda Janssen via ljanssen@hnbm.nl. De eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland op 23 en 24 januari 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.hetnoordbrabantsmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,