EYE – Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Stage-vacature | Organisatie: EYE | Functie: Stagiair(e) Marketing & Communicatie | Plaats: Amsterdam | Omvang: 28,8 uur | Sluitingsdatum: geen


EYE, het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ, beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres en verzorgt bijzondere programmering rond de filmgeschiedenis en hedendaagse ontwikkelingen in de filmcultuur. Als schatbewaarder van de film wordt EYE wereldwijd geroemd om zijn kennis en expertise op het gebied van (digitale) filmrestauratie, onderzoek en educatie.

Voor jong en oud, filmliefhebber en professional: vanuit steeds veranderend perspectief belicht EYE de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur. De organisatie telt 170 medewerkers en heeft diverse dependances. Sinds 2012 huist EYE in hot-spot Amsterdam-Noord, waar ook het EYE Collectiecentrum is gevestigd.

EYE Filmmuseum zoekt per januari 2018 een:

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

HBO/WO-niveau, 28,8 uur per week
(periode vier tot zes maanden)

EYE presenteert vier wisselende exposities per jaar. Ze behandelen een thema uit de filmgeschiedenis of de cinematografie, een belangrijke filmauteur, belichten de avant-garde of bewegen zich op het grensgebied tussen beeldende kunst en cinema.

De afdeling Marketing & Communicatie is verantwoordelijk voor publiekswerving, relatiebeheer, voorlichting, publieksonderzoek, publieksbegeleiding, contacten met de media en participatie in marketingevenementen zoals Museumnacht, Museumweekend en de Uitmarkt. De afdeling bestaat uit vier teams, verantwoordelijk voor de deelgebieden filmprogrammering, tentoonstellingen en academische taken, corporate en pers & pr. In deze stage ben je werkzaam bij het team Tentoonstellingen en Academische taken. Er staan tentoonstellingen over Jesper Just, de EYE Film & Art Prize en Alex van Warmerdam op het programma. Je werkt daarnaast mee aan de communicatie over de flankerende programma’s bij de tentoonstellingen en de tweewekelijks reeks EYE on Art.

Taken en verantwoordelijkheid

 • Ondersteuning bij de opzet en uitvoering van marketingplannen voor de komende en lopende tentoonstellingen, de flankerende (film)programma’s en EYE on Art.
 • Ondersteuning bij de uitvoering van marketing- en communicatieactiviteiten.
 • Maken en uitvoeren van sociale-mediaplannen.
 • Het leggen van contacten met intermediaire organisaties.
 • Ondersteuning van persactiviteiten.
 • Ondersteuning bij de opening van de tentoonstelling en bij overige publieksevenementen.
 • Algemene ondersteuning van de afdeling.

Wij vragen

 • HBO- of WO-werk- en denkniveau (je staat tijdens je stageperiode ingeschreven bij een hogeschool (Reinwardt Academie) of universiteit, bij voorkeur Algemene Cultuurwetenschap, Mediastudies of Communicatiewetenschap).
 • Goede communicatieve vaardigheden en een publieksgerichte instelling.
 • Resultaatgericht en zelfstandig.
 • Bereid af en toe in de avonduren of in het weekend te werken.
 • Kennis van marketing en communicatie is een pre.
 • Veel ervaring met de mogelijkheden van sociale media is een pre.

Wij bieden
Stage lopen bij EYE is leerzaam en uitdagend. De afdeling Marketing en Communicatie is betrokken bij alle uiteenlopende activiteiten van EYE. Tijdens je stage maak je kennis met zowel de beleidsmatige als de creatieve processen. Je bent aanwezig bij vergaderingen, werkt zelfstandig aan opdrachten en je voert praktische werkzaamheden uit. De doelstelling is dat je de organisatie van binnenuit leert kennen. EYE biedt een stagevergoeding.

Sollicitaties
Wil je in aanmerking komen voor deze stage bij EYE? Stuur dan je motivatie en cv naar: ingescheijde@eyefilm.nl.

EYE streeft in zijn personeelsbestand naar een afspiegeling van de Nederlandse samenleving en nodigt kandidaten met een niet-Nederlandse culturele achtergrond van harte uit te reageren.

www.eyefilm.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,