Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – Manager HR

Vacature | Organisatie: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten | Functie: Manager HR | Plaats: Amsterdam | Omvang: 40 uur | Sluitingsdatum: geen


De Breitner Academie, de Academie van Bouwkunst, het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Reinwardt Academie en de Academie voor Theater en Dans vormen samen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). In specialistische hbo-studierichtingen op bachelor- en masterniveau leidt de AHK studenten op tot het nationale en internationale werkveld van kunst, cultuur en erfgoed. En daar zijn ze goed in, erg goed zelfs. Je kunt gerust stellen dat hier dé high potentials worden opgeleid in hun vak. Dat viel ons van Proud People ook meteen op tijdens ons bezoek: de hogeschool ademt passie en bevlogenheid. Erg inspirerend hebben we ervaren!

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is op zoek naar een

Manager HR

die de kunst van het vak verstaat!

De hogeschool is een complexe instelling waarbij de zes academies een grote mate van zelfstandigheid en autonomie kennen. De AHK is een onderwijsorganisatie met alle bijbehorende kenmerken, maar het is bijzonder omdat het vooral de creativiteit en passie die bij de kunsten hoort ademt. Het is een omgeving waarin men gewend is om grenzen op te zoeken. De beste in hun vak te zijn.

De opleidingen worden gegeven op verschillende locaties in en het bruisende centrum van Amsterdam. Een groot deel van de academies mag zelf studenten selecteren, de vraag is vaak groter dan het aanbod en de kwaliteit is hoog. Studenten aan de AHK zijn zeer gemotiveerd en prestatiegericht en dit zie je terug in het personeel, dat dat ook is. Passie zit in het DNA van de organisatie.

De AHK telt in totaal circa 3.000 studenten en heeft 850 medewerkers (circa 495 fte) in loondienst, waarvan een aanzienlijk aantal docenten met kleine dienstverbanden. Daarnaast telt de AHK een groot aantal gastdocenten niet in loondienst.

Wat ga je doen?
Je bent als sparringpartner sterk in het vertalen van de wensen van het College van Bestuur en van de directies naar de benodigde advisering en ondersteuning per academie. Belangrijke thema’s zijn het aantrekken en behouden van toptalenten, veranderende regelgeving met betrekking tot gastdocenten, organisatieontwikkeling, verandermanagement, diversiteit, functiedifferentiatie en inrichting van processen. Van jou wordt verwacht dat je jouw visie hierop vormt en stuurt op het behalen van doelstellingen. De AHK gaat per januari 2018 over naar een nieuw e-HRM systeem. Implementatie van de HRM modules vindt plaats gedurende 2018 onder jouw verantwoordelijkheid. En zeker zo belangrijk: je geeft inspirerend leiding aan de afdeling P&O. Dit is een team van betrokken professionals (7,5 fte) onderverdeeld in P&O Advies/Beleid, PSA en een Management Assistent.

Wie ben jij?
Je bent een stevige manager en hebt een brede kennis van human resources en administraties. Je staat voor je afdeling en kunt op een coachende en inspirerende wijze leiding geven aan een gemotiveerd en betrokken team van P&O-professionals. Je hebt een scherp oog voor ontwikkelingen binnen jouw vak, bijvoorbeeld in wet- & regelgeving.

Je wordt ervaren als een integere leider die een verfrissende en kritische bijdrage levert aan de ontwikkeling van mensen en organisaties. Je combineert sensitiviteit met analytisch vermogen en creativiteit en hebt oog voor en denkt mee over de bredere context van het werk. Hiermee kun je oplossingen op een actieve manier aandragen en vind je op basis van je persoonlijkheid en ervaring op natuurlijke wijze aansluiting op ieder niveau. Je hebt een uitstekend gevoel voor politieke & bestuurlijke verhoudingen en bent hierin een bewezen verbinder. Compact levert dat de volgende set van ervaring & zijn op:

Ervaring:

 • afgeronde HBO of academische opleiding, daarbij kunnen functioneren op WO-niveau;
 • minimaal 6 jaar relevante werkervaring;
 • aantoonbare leidinggevende ervaring in een dienstverlenende omgeving;
 • uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, ook in het Engels;
 • aantoonbare ervaring in het leiden van (automatiserings)projecten;
 • ervaring met salaris- en administratie-systemen en -processen is een pre.

Zijn:

 • sterk in communicatie
 • empathisch vermogen
 • (organisatie-)sensitief
 • creatief & inventief
 • humor
 • can do mentaliteit
 • affiniteit met kunst, onderwijs en Amsterdam
 • en bovenal: een leuke collega om mee te werken!

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een vaste formatieplaats met een dienstverband van 1 fte (40 uur). Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 4.848,- en maximaal € 5.750,- (functienaam Stafhoofd C, schaal 13) op basis van een 40-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer biedt de AHK aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-HBO zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. De standplaats is Amsterdam-Centrum en bij voorkeur woon je in die regio.

Wil je alvast meer weten over onze opdrachtgever? Kijk dan zeker op www.AHK.nl.

Enthousiast? Hoe verder:
Proud People is de exclusieve partner voor de AHK in deze werving. Wij zullen op basis van de reacties met de best passende professionals de gesprekken aangaan. Het is de bedoeling dat deze gesprekken in december gevoerd zijn zodat de AHK op haar beurt in januari meteen de procedure kan vervolgen.

Als je vragen hebt of je interesse kenbaar wil maken: neem contact op met Marc Schram van Proud People. Te bereiken op 06 – 31045775 (mag ook buiten kantooruren) of marc.schram@proudpeople.nl.

Solliciteren kan online via deze link.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.ahk.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,