Waag Society – Head of Programme

Vacature | Organisatie: Waag Society | Functie: Head of Programme | Plaats: Amsterdam | Omvang: 40 uur | Sluitingsdatum: 10/12/2017


Waag Society ontwikkelt creatieve technologie voor maatschappelijke innovatie. Waag Society is een collectief van makers die richting geven aan de toekomst van technologie door samenwerkingen op te zetten tussen kunst, wetenschap en samenleving. De kernprincipes van Waag Society zijn open, fair & inclusive.

Deel jij onze ambitie om technologie humaner te maken? Denk je, net als wij, dat we het dan niet zonder hackers, kunstenaars en activisten kunnen? Treed je de digitaliserende wereld optimistisch tegemoet? En ben je tegelijk niet blind voor de schaduwkant ervan? Heb je een voorliefde voor (onder veel meer) critical making, kunst- en wetenschap crossovers en voor citizen science? Wil jij met ons de nieuwe grenzen van de maker culture verkennen? Dan hebben wij de ideale baan voor jou.

Waag Society is op zoek naar een

Head of Programme

voor MAKE, een van de vijf onderzoeksgroepen van Waag Society

In de Waag is het Fablab Amsterdam gevestigd. Het is het eerste Fablab in Nederland (dat dit jaar zijn tienjarig bestaan vierde), inmiddels uitgebreid met een DIY biolab met de licentie om genetisch te mogen manipuleren en het Textilelab waar onderzoek wordt gedaan naar duurzame materialen.

Wie zoeken we?
Je bent een ‘critical maker’ die ervaring heeft met digitale fabricatie, open hardware en biotechnologie. Je hebt een strategische en kritische blik op de (on)mogelijkheden van nieuwe technologieën. Je hebt ervaring met artistiek onderzoek en de samenwerking tussen kunst en wetenschap. Het ontwikkelen van projecten en het vinden van partners en financiering daarvoor heeft voor jou geen geheimen. Je hebt ruime ervaring met leidinggeven aan creatieve onderzoekers en makers. Je bent onderdeel van het internationale netwerk waarin MAKE opereert.

Functieprofiel Head of Programme
Je beschikt over:

 • WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal vier jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Ruime ervaring met budgetten en financiering van projecten.
 • Een uitstekend (inter)nationaal netwerk.
 • Aantoonbare affiniteit met innovatieve processen.
 • Ruime ervaring met het schrijven van redactionele content en programma- en/of projectvoorstellen.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en de Engelse taal.
 • Leidinggevende kwaliteiten met een teamspirit.
 • Creativiteit en analytisch vermogen.
 • Resultaatgericht & pro-actief.
 • Conceptuele flexibiliteit.

Takenpakket
Als Head of Programme ben je verantwoordelijk voor:

 • De ontwikkeling en uitvoering van de (meerjaren) onderzoeksagenda en activiteiten van de programmagroep.
 • Leidinggeven aan de leden van de programmagroep.
 • De financiering van de onderzoeksagenda en activiteiten samen met de staf.
 • Het vertalen van ideeën en opdrachten in programma- en projectvoorstellen en de uitvoering hiervan.
 • Vertegenwoordiging van de organisatie en haar gedachtegoed in samenwerkingsverbanden.
 • Het actief zoeken naar mogelijkheden om de visie, missie en resultaten van de programmagroep een breed podium te geven.

Wat bieden we?
De werklocaties zijn onze twee historische gebouwen het Pintohuis en de Waag, midden in het centrum van Amsterdam. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen € 3.800 – € 4.500 per maand, op basis van een 40-urige werkweek. Voor inhoudelijke vragen over deze functie kan je contact opnemen met Chris Julien. Wij nodigen je uit om je motivatie en cv (PDF) tot en met 10 december 2017 te sturen naar onze afdeling HR, vacature@waag.org.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.waag.org


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,