Theater Walhalla – Zakelijk Leider / Productieleider Werkplaats Walhalla

Vacature | Organisatie: Theater Walhalla | Functie: Zakelijk Leider / Productieleider Werkplaats Walhalla | Plaats: Rotterdam | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 28/11/2017


Werkplaats Walhalla is het nieuwe productiehuis voor professionele talentontwikkeling van Theater Walhalla, dat per 1 januari 2018 gevestigd wordt in de oude gymzaal van de Tolhuisschool aan de Tolhuisstraat op Katendrecht. Deze ruimte wordt momenteel verbouwd en ingericht tot een volwaardige repetitieruimte annex theaterzaal. De organisatie beschikt reeds over twee podia (Theater Walhalla en Kantine Walhalla) en met Werkplaats Walhalla breidt ze haar activiteiten verder uit.

Werkplaats Walhalla is gericht op ontwikkeling van talentvolle net afgestudeerde theatermakers, bij voorkeur van de Rotterdamse opleidingen, maar richt zich ook op reeds succesvolle Rotterdamse makers die een volgende fase inluiden. Werkplaats Walhalla wil een plek zijn waarin makers de ruimte krijgen om te kunnen experimenteren, kunnen groeien en mooie producties kunnen ontwikkelen. In samenwerking met de MBO-theaterschool komt er ook een leerwerkplaats en zullen de reeds bestaande succesvolle eigen Walhalla producties ook een plek krijgen.

Voor dit nieuwe productiehuis zoeken wij per 1 januari 2018 een

ZAKELIJK LEIDER / PRODUCTIELEIDER

(voor gemiddeld 32 uur per week)

Wij zoeken een zakelijk leider / productieleider die goed bekend is met het Rotterdamse veld van theatermakers en van daaruit verantwoordelijkheid draagt voor het initiëren, produceren en/of faciliteren van theatervoorstellingen en producties. Als kenner van het theaterlandschap selecteer je (groepen)makers en zorg je voor de uitvoering van de plannen. Je begeleidt de veelal jonge makers in het werven van aanvullende fondsen en/of sponsoring. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de organisatie van het productieproces . Je doet dit alles onder leiding van de directie van Theater Walhalla die bestaat uit de artistiek en zakelijk directeur en het hoofd programmering. In deze opzet werk je ook nauw samen met de verschillende afdelingen van de Walhalla organisatie zoals marketing & communicatie, techniek en bedrijfsleiding.

Werkzaamheden
De zakelijk leider / productieleider onderhoudt nauwe contacten met de diverse opleidingsinstituten en het veld en brengt jonge makers en initiatieven in contact met Werkplaats Walhalla en adviseert de directie met welke makers er daadwerkelijk producties opgezet worden. Je controleert, plant en regelt de werkzaamheden van de verschillende geselecteerde initiatieven en producties en verricht en/of coördineert daarbij de uitvoerende productiewerkzaamheden zoals de ondersteuning van de regisseur en het gezelschap. De zakelijk leider / productieleider stemt met de directie het budget af, doet subsidie aanvragen en houdt daar toezicht op. Op regelmatige basis rapporteert de zakelijk leider / productieleider over de voortgang aan de leiding.

Gevraagd wordt
Iemand met een goed Rotterdams netwerk, bij voorkeur woonachtig in Rotterdam of directe omgeving en die beschikt over een goed organisatorisch vermogen. Daarbij is het belangrijk dat je communicatief sterk bent en gezegend met een gezonde zakelijke instelling, ervaring met subsidie- en fondsenwerving, en het talent om goed te kunnen plannen. We verlangen een vergelijkbare werkervaring in de podiumkunsten in een soortgelijke functie en minimaal een HBO denk- en werkniveau;

Verder:

  • De mondelinge- en schrijfvaardigheden in Nederlands en Engels moeten goed zijn.
  • Doel- en resultaatgericht.
  • Stressbestendig en gevoel voor humor.
  • Goed in automatisering.
  • Flexibiliteit in werktijden.
  • In bezit van Rijbewijs B.

Wij bieden
Een fijne baan voor 32 uur in de week in een leuke dynamische, creatieve omgeving waar je kan rekenen op een organisatie met grenzeloze ambitie die in beweging is. Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, ligt tussen de € 2.900,00 en € 3.600,00 op basis van een fulltime dienstverband.

Theater Walhalla
Theater Walhalla is een kleinschalig podium op Katendrecht, Rotterdam. Het is een laagdrempelig theater met een hoge culturele en artistieke kwaliteit. De ruim 250 voorstellingen per jaar worden goed bezocht en het theater spreidt vanaf de oprichting een sterk cultureel ondernemerschap ten toon dat zich uit in relatief weinig subsidie en veel eigen inkomsten. Het theater bestaat uit drie locaties gesitueerd op en rond het Deliplein.

  1. Theater Walhalla werd geopend op 1 september 2008 en heeft een capaciteit van 80 zitplaatsen (plus kleine bar).
  2. Kantine Walhalla werd geopend in oktober 2014 en is gevestigd in een oude havenkantine met op de eerste verdieping de theaterzaal met een capaciteit van 150 zitplaatsen en een kleine bar en op de begane grond een Foyer/Café (FC Walhalla) met 120 zitplaatsen en buitenterras.
  3. In 2018 opent Werkplaats Walhalla. Een kleinschalig productiehuis gevestigd in de oude gymzaal van de voormalige Tolhuisschool aan de Tolhuisstraat 105.

Nadere informatie over deze vacature, neem contact op met Harry-Jan Bus, zakelijk leider. E-mailadres: harry-jan@theaterwalhalla.nl, telefoon: 010-2152276.

Je sollicitatie kun je tot en met 28 november 2017 richten aan Marieke van der Heijden, bureaucoördinator en personeelszaken: Marieke@theaterwalhalla.nl.

www.theaterwalhalla.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,