Theater Utrecht – Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Stage-vacature | Organisatie: Theater Utrecht | Functie: Stagiair(e) Marketing & Communicatie | Plaats: Utrecht | Omvang: 32-40 uur | Sluitingsdatum: 22/12/2017


Theater Utrecht heeft per februari 2018 plek voor een

Stagiair(e) op de afdeling
Marketing & Communicatie

Wil jij meer leren over marketing, pr en communicatie bij een inspirerend theatergezelschap? Kom dan stage lopen bij Theater Utrecht.

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en behoort tot de meest toonaangevende theatergezelschappen van Nederland. We brengen hoogtepunten en klassiekers uit het toneel en de literatuur, en zetten die naar eigen hand in uitdagende, ontregelende en bevlogen voorstellingen met een sterk muzikaal karakter. Vanuit de kernwaarden verbeelding, verdieping en verbinding zijn we op zoek naar theatrale antwoorden op de fundamentele vragen die mensen stellen over deze tijd en onze samenleving. We zien het theater als de meest geschikte plek om vrij te kunnen denken en om samen met ons publiek te durven dromen over de wereld van morgen.

Ons eigen theater De Paardenkathedraal in Utrecht is onze thuisbasis. Daarnaast bespelen we de grote en midden zalen in het hele land. Ook staan we incidenteel op locaties en festivals en organiseren we tal van theatrale activiteiten samen met ons publiek en partners. Die variëren van lees- en theaterfeuilletons tot ontmoetingen tussen wetenschap, maatschappij en kunst (Wild Horses), en van openbare repetities tot voorstellingen met scholieren in de klas. Sinds september 2013 staat het gezelschap onder leiding van artistiek directeur Thibaud Delpeut en algemeen directeur Jacques van Veen.

Producties in deze periode
Platonov – een radicale, hedendaagse versie Met een bijzondere cast van tien jonge topacteurs brengt regisseur Thibaud Delpeut een hartverscheurend eerlijke voorstelling over leven en liefde van een groep Millennials tegen de achtergrond van een veranderende samenleving. Hij plaatst Platonov in het heden en toont het stadse leven van een hechte vriendengroep. Hoe wordt liefde werkelijkheid in plaats van een zoete droom?

The Bright Side of Life in samenwerking met New Dutch Connections vertelt over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. De voorstelling gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe.

Wijksafari 2018. In gemeenschappelijkheid creëren Adelheid&Zina, Theater Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht, New Dutch Connections en diverse partners in de stad een plek. Voor de aangekomen reizigers, de buren op vaste geboortegrond, en jou.

(SARAH) KANE CONCERT (The only thing that’s permanent is destruction) Naomi Velissariou zet haar tanden in het oeuvre van Sarah Kane, de Britse toneelschrijver die aan depressies en psychoses leed en enkele weken na het voltooien van haar vijfde tekst 4.48 Psychosis zelfmoord pleegde. Samen met choreografe en ‘shock-artist’ Florentina Holzinger bewerkt ze het tot een concertvoorstelling voor op festivals en in theaters.

Functieomschrijving
Onder begeleiding van hoofd marketing & communicatie Pieta Koopman en medewerker marketing & publiciteit Dagmar Bokma draag je bij aan een optimale communicatie en promotie van de voorstellingen en programma’s die Theater Utrecht maakt. Uiteraard is er ruimte om in overleg een traject op maat uit te stippelen.

Denk daarbij onder andere aan:

  • Het samen met de afdeling ontwerpen van communicatieplannen rondom voorstellingen.
  • Het vaststellen en benaderen van specifieke doelgroepen die aansluiten bij de inhoud van de voorstellingen.
  • Het maken van een social media planning en het ontwikkelen van content.
  • Contact leggen en onderhouden met de theaters en festivals in het land om met de collega’s aldaar voor de promotie van onze voorstellingen in hun stad en regio.
  • Ondersteunen bij het produceren en distribueren van print, audiovisuele middelen.
  • Het schrijven van teksten voor onder andere website, social media, pers en acties.
  • Het uitdenken en verzorgen van publieksevenementen rondom de voorstellingen.
  • Algemene ondersteuning bij alle voorkomende werkzaamheden van de afdeling.

Profiel
We zoeken iemand die actief deel uitmaakt van het team. Je bent leergierig en proactief, sociaal en flexibel, je schrijft vlot, foutloos en wervend en bent een goede beller. Je volgt een relevante studie (bijvoorbeeld Communicatie of Theaterwetenschappen of CMV), je hebt affiniteit met theater en wil je graag verder ontwikkelen en je netwerk vergroten. Liefst woon je in of dichtbij Utrecht en ben je bereid om af en toe ook ’s avonds of in het weekend te werken.

We bieden
Een inspirerende stageplaats bij een gezelschap dat volop in ontwikkeling is, gebaseerd op een helder geformuleerde missie en visie voortbouwend aan een heldere identiteit. Een klein en hecht team dat bevlogen is en hard werkt en graag haar kennis deelt met jou. Toegang tot netwerk- en kennisbijeenkomsten. Stagevergoeding: € 350 per maand.

Periode
Je bent vanaf februari gedurende vijf à zes maanden voor minimaal vier dagen per week beschikbaar. De exacte periode is bespreekbaar.

Interesse?
Stuur je CV en motivatie voor 22 december 2017 naar: Pieta Koopman, hoofd marketing, communicatie & sales: pr@theaterutrecht.nl / 030-2737303.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.theaterutrecht.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,