Stedelijk Museum Breda – Hoofd Marketing & Communicatie

Vacature | Organisatie: Stedelijk Museum Breda | Functie: Hoofd Marketing & Communicatie | Plaats: Breda | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 31/12/2017


Stedelijk Museum Breda is een aantrekkelijk en uitnodigend regionaal stadsmuseum dat openstaat voor ideeën, dialoog en samenwerking. We brengen de stadsgeschiedenis tot leven en maken eigenzinnige tentoonstellingen over geschiedenis en actuele (digitale) kunst. We zetten jong en oud aan het denken door vragen te stellen en naar antwoorden te zoeken en betrekken daar actief publiek en partners bij.

Door erfgoed en actuele (digitale) kunst bij elkaar te brengen ontstaat een unieke verbinding tussen onze kernfuncties: schatkamer, leeromgeving, ruimte om te ervaren, ontmoetingsplaats, platform en trekpleister. Stedelijk Museum Breda realiseert jaarlijks een afwisselend programma van tentoonstellingen, waarbij de collectie – historisch, beeldende en digitale kunst – een belangrijk vertrekpunt vormt. De tentoonstellingen zijn onderscheidend in kwaliteit, waarbij betekenis en context wordt gegeven aan de getoonde objecten. Tentoonstellingen hebben een hoge belevingswaarde voor de bezoeker.

Daarnaast ontwikkelt het museum een educatieaanbod en een participatieprogramma samen met de stad onder de noemer I.S.M. Breda. Dit alles aangevuld met een doorlopend aanbod aan events zorgt ervoor dat er voor elk type bezoeker altijd iets interessants of gewoon iets leuks te doen is.

Stedelijk Museum Breda is per direct op zoek naar een

Hoofd Marketing & Communicatie

(m/v) voor 32 uur per week

Wat ga je doen?
Het team Marketing en Communicatie ontwikkelt de marketingstrategie en beleid, vertaalt deze naar succesvolle campagnes en – acties en voert deze vervolgens uit. We hebben de ambitie om het publieksbereik in stad en regio te laten groeien, terwijl we ook gerichte campagnes uitzetten nationaal en over de grens o.a. in Vlaanderen. Naast het opbouwen van een onderscheidend en herkenbaar profiel en het vergroten van de naamsbekendheid, ligt het accent op de communicatie van de geplande tentoonstellingen en events. Het team bestaat uit een hoofd en een senior marketing- en communicatie-medewerker, aangevuld met een hecht netwerk van flexibele medewerkers en professionele partners.

Als Hoofd Marketing & Communicatie ben je verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Je beschikt ruimschoots over inhoudelijke kennis, je weet de kwaliteiten van de mensen om je heen optimaal te benutten. Je denkt strategisch, creatief en oplossingsgericht en je weet hoe je de branding van Stedelijk Museum Breda succesvol aanpakt. Je werkt in een organisatie die met beperkte middelen maximaal wil presteren, in een dynamische omgeving met eigenzinnige collega’s. Samen met hen maak je het museum fysiek en online tot een betekenisvolle en aantrekkelijke bestemming.

Hieruit volgen als belangrijkste werkzaamheden:

 • Ontwikkelen en realiseren van een effectieve marketing- en communicatiestrategie en deze (mee) uitvoeren (hands-on).
 • Ontwikkelen en (doen) uitvoeren van campagnes en marketingacties voor tentoonstellingen en events.
 • Leveren van een bijdrage aan de inhoudelijke programmering en aan subsidieaanvragen en – verantwoordingen.
 • Opbouwen en onderhouden van een hoogwaardig en loyaal netwerk aan relaties.
 • Schrijven van communicatieteksten en persberichten, en het optreden als woordvoerder.
 • Evalueren van de publieksbereik en publiekstevredenheid, en het benoemen van concrete verbeterpunten.
 • Identificeren van trends en ontwikkelingen, en het stimuleren en initiëren van vernieuwingen.

Wie ben je?

 • Een professional met een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van marketing en communicatie met minimaal drie jaar relevante werkervaring, in de cultuursector, bij voorkeur in een museum of een presentatie instelling.
 • Je hebt een heldere visie op de marketing en branding van musea en cultuur, met sterke projectmanagementvaardigheden en financieel onderlegd.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met online marketing.
 • Je weet partners te vinden en te verbinden.
 • In staat om overzicht te houden, prioriteiten te stellen en op samenhang te sturen.
 • Je weet relevante ontwikkelingen goed te signaleren en deze om te zetten in prikkelende ideeën en concepten.
 • Je bent open en nieuwsgierig met een goed oog voor kwaliteit.
 • Je bent hands-on, flexibel en oplossingsgericht.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.

Wat bieden we je?
We bieden je in aanvang een contract voor bepaalde tijd, voor één jaar voor 32 uur per week. Inschaling op basis van de MuseumCAO.

Interesse?
Stuur vóór uiterlijk 1 januari 2018 je motivatie en curriculum vitae naar: sollicitatie@stedelijkmuseumbreda.nl t.a.v. Marilyn Jongenelen, zakelijk directeur, onder vermelding van Vacature Hoofd Marketing en communicatie. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Dingeman Kuilman, algemeen directeur, via 076-5299900. De gesprekken vinden plaats in de periode week 3 t/m 5 van 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.stedelijkmuseumbreda.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,