MeloMe B.V. – Marketingmedewerker (stage)

Stage-vacature | Organisatie: MeloMe B.V. | Functie: Marketingmedewerker (stage) | Plaats: Utrecht | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: geen


GEZOCHT:

STAGIAIR

voor marketing van nieuwe streamingdienst 

Startdatum: in overleg
Duur: in overleg, maar niet korter dan 3 maanden
Aantal uur per week: in overleg
Sluitingsdatum: geen
Plaats: Ganzenmarkt 14, Utrecht

Over MeloMe
MeloMe is een Nederlandse start up, die 10 november een streamingdienst voor klassieke muziek heeft gelanceerd. Wij zoeken een stagiair om te helpen met de content van het platform en de marketing.

Vanaf december gaan we aan de slag om de nieuwe dienst bekendheid te geven via online kanalen. Met als doel zoveel mogelijk abonnees te werven. Denk SEO, SEA, youtube advertising en Facebook advertising. I.s.m. een extern online marketing bureau starten verschillende campagnes die afgestemd worden op de verschillende fasen van de customer journey.

Ondanks grote concurrentie van de reuzen Spotify en Apple Music, hebben we op eigen kracht geïnvesteerd in het platform. We willen in tegenstelling tot de huidige streamingdiensten klassieke muziekliefhebbers wél goed bedienen.

MeloMe (de naam is afgeleid van melody) voorziet behalve in het streamen van klassieke muziek in cd-kwaliteit, ook in video’s, nieuwtjes, artikelen, een concertagenda en achtergrondinformatie in de vorm cd-boekjes en artikelen.

Gebruikers kunnen dankzij de uitgebreide zoekmachine beter vinden wat ze zoeken. En wie niet specifiek naar iets op zoek is, kan zich laten leiden door informatie en tips van de redactie.

We werken samen met allerlei partners binnen de klassieke muziek, waaronder een aantal grote orkesten zoals het Residentie Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Daarmee brengt MeloMe de wereld van klassieke muziek samen in één platform. We hanteren een distributiemodel dat de rechthebbenden beter beloont. En last but not least: een deel van de opbrengst gaat naar een fonds voor talentontwikkeling en educatie.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Als stagiair wordt het jouw taak om de marketing van het nieuwsplatform van MeloMe vorm te geven. Je zult zelf content verzinnen voor berichten en campagnes en deze uitwerken. Dat kan een nieuwsbericht zijn, een e-mail of een idee voor een videofilmpje. Je zult de strategie uitvoeren op met name Facebook.
 • En passant kun je content in de database verbeteren waar nodig.
 • Je zult nauw samenwerken met een klein, professioneel team en krijgt de kans om mee te denken over de ontwikkeling van het platform.
 • Indien er een onderzoek vereist is voor je opleiding, behoort het tot de mogelijkheden een marketing- of communicatievraagstuk te onderzoeken.

Jouw profiel

 • Student HBO marketing of UU Muziekwetenschappen of Taal- en cultuurstudies.
 • Zelfstandig
 • Digitaal vaardig
 • Goed in Nederlands en Engels
 • Communicatief vaardig
 • Creatief
 • Affiniteit met klassieke muziek

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je graag bijdragen aan deze start up? Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet! Mail je korte motivatie en CV naar judith@melome.com. Heb je nog vragen bel dan met Judith van de Crommert (033) 7676116 / 06 38736916.

www.melome.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,