Kunstveiling – Stagiair(e) Kunsthistorisch onderzoek

Stage-vacature | Organisatie: Kunstveiling | Functie: Stagiair(e) Kunsthistorisch onderzoek | Plaats: Amsterdam | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: 22/12/2017


KUNSTVEILING ZOEKT…

een student Kunstgeschiedenis of Kunstacademie

die op zoek is naar een mooie onderzoeksstage!

Wie zijn wij
Kunstveiling veilt kunst en design in het Nederlands taalgebied via ons online veilingplatform. Wij zijn een veiling voor zowel professionals in de kunsthandel als voor startende kopers en verkopers. Wij bieden onze klanten kwalitatieve en toegankelijke kunst. Waarden die wij hoog in het vaandel dragen zijn: klantgerichtheid, professionaliteit, betrouwbaarheid, kwaliteit, kennis en toegankelijkheid.

Wij zitten momenteel volop in de ontwikkeling van een nieuwe website die begin 2018 online zal gaan. Onze huidige kunstenaarsdatabase bestaat uit ruim 17.000 kunstenaars en deze willen wij – voor zover mogelijk – in de nieuwe website koppelen aan kunststromingen, thema’s en kunstmanifestaties. En daarvoor zoeken wij jou!

Stageopdracht
De stageopdracht is concreet en overzichtelijk. Jouw werkzaamheden bevatten onder andere: categoriseren, beschrijven, toewijzen, databases door struinen en koppelingen maken. De stage zal vooral veel onderzoek bevatten en je kennis van stromingen, thema’s, Nederlandse en Europese kunstenaars zal behoorlijk groeien. Uiteraard hebben wij de nodige informatie en literatuur beschikbaar waarmee jij aan de slag kunt gaan. Je wordt bij ons op kantoor begeleid door een kunsthistoricus.

Wat bieden wij
Wij bieden jou een stageplaats voor twee tot vier dagen per week (in overleg) voor een nader te bepalen periode. Je komt te werken in een klein, enthousiast team met professionals in kunst en e-commerce in Amsterdam-Zuidoost. De meeste van je collega’s zijn kunsthistorici. In overleg bepalen we jouw stagevergoeding en uiteraard krijg je de reiskosten ook vergoed.

Wij hebben voorkeur voor een student uit de regio Amsterdam.

Heb je interesse in deze stage? Neem dan contact op met Judith Konz, bij voorkeur via e-mail: veilingmeester@kunstveiling.nl. Voor vragen kan je bellen met Judith via: 020-7372473.

www.kunstveiling.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,