Hoge Fronten / Lieke Benders – Medewerker Marketing, Publiciteit en Publiekswerking

Vacature | Organisatie: Hoge Fronten / Lieke Benders | Functie: Medewerker Marketing, Publiciteit en Publiekswerking | Plaats: Maastricht | Omvang: 20-24 uur | Sluitingsdatum: 01/12/2017


Hoge Fronten is het gezelschap rond theatermaker en regisseur Lieke Benders. Sinds 2010 maakt Lieke Benders met Hoge Fronten voorstellingen op het grensvlak van theater en beeldende kunst. Zij maakt beeldend theater, locatietheater en ervaringstheater of een combinatie van deze stijlen in producties voor zowel volwassenen als kinderen. Onze voorstellingen en projecten zijn te zien in de theaters in Nederland en België en op (inter)nationale festivals.

Hoge Fronten werkt vanuit de culturele verzamelplek AINSI (het verpakkingsgebouw van een voormalige cementfabriek) aan de rand van Maastricht structureel aan projecten die verdieping en persoonlijk contact mogelijk maken tussen makers en publiek. Voor elk nieuw project wordt de kleine, flexibele organisatie – waar ook de functie van medewerker marketing-, publiciteits- en publiekswerking onder valt – uitgebreid met performers, productionele en technische medewerkers.

Medewerker Marketing, Publiciteit en Publiekswerking

De functie
Wij zoeken een creatieve allrounder die thuis is in de theaterwereld en graag contact legt met het publiek. De inhoud van de functie is tweeledig.

Op het gebied van marketing en publiciteit ben je in staat om zowel strategisch als op uitvoerend niveau bij te dragen aan de positionering en promotie van Hoge Fronten en Hoge Fronten-producties. Je bent bekend met de wereld van de (podium)kunsten, je weet hoe je de pers en media benadert en je beschikt ook zelf over een vlotte pen. Je werkt mee aan publiciteitscampagnes, je onderhoudt contacten met de pers en je stelt persberichten, nieuwsbrieven, voorstellingsbrochures, flyers, presentatiemappen en overig drukwerk samen. Ook onderhoud je de website en webwinkel en creëer je content voor Hoge Fronten op de sociale media.

Als medewerker publiekswerking reis je mee met de voorstellingen van Hoge Fronten om – op locatie – een brug te slaan tussen het publiek en de (thema’s van de) voorstelling. Je werkt mee aan de ontwikkeling en de coördinatie van presentatie- en kennismakingsmomenten tussen de maker, inhoudelijke gasten en het publiek. Productioneel regel je hierbij logistieke zaken op het gebied van programma, aankleding én afstemming met de theaterlocaties. Tijdens de publieksactiviteit vertegenwoordig je Hoge Fronten. Je begeleidt het publiek en treedt op als gezicht van Hoge Fronten.

Wat vragen wij?
­

  • Je bent een enthousiaste, nieuwsgierige en flexibele collega die het Nederlandse theaterlandschap kent en affiniteit heeft met beeldend (locatie)theater.
  • Je beschikt over een relevant academisch of Hbo-diploma en hebt aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je bent in staat om zowel op strategisch en beleidsmatig als op uitvoerend niveau te werken.
  • Je kunt goed organiseren, plannen en schakelen tussen het creatieve maakproces en organisatorische belangen en acties.
  • Je bent bekend met de pers en media.
  • Je werkt zelfstandig maar functioneert ook goed in een hecht teamverband.
  • Je bent nauwkeurig, initiatiefrijk en flexibel. Je bent bereid om in de avonduren en weekenden te werken en hebt geen ‘9 tot 5’-mentaliteit.
  • Je kunt goed overweg met Excel, Outlook en Word.
  • Je beschikt over een geldig rijbewijs.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en bij voorkeur ook in de Duitse en Engelse taal.

Wat bieden wij?
Een creatieve, dynamische en uitdagende functie bij een kleine flexibele en ondernemende organisatie die constructief aan de positionering van Hoge Fronten in binnen- en buitenland werkt. Ook bieden wij een inspirerende werkomgeving op een unieke locatie.

Je werkt gemiddeld drie dagen per week, met uitzondering van piekperiodes tijdens projecten. Salariëring geschiedt conform de Theater CAO.

Meer informatie of reageren?
Geïnteresseerden zijn welkom om een korte brief met hun motivatie, een beschrijving van hun persoonlijke interesses en hun CV te mailen. Stuur je sollicitatie vóór 1 december 2017 via info@hogefronten.nl. De gesprekken worden gehouden op 7 en 8 december 2017 in Maastricht.

Voor meer informatie over Hoge Fronten en de functie kun je contact opnemen met onze zakelijk leider Janneke Schmeitz. Zij is bereikbaar via 06-25 33 35 15 of info@hogefronten.nl.

www.hogefronten.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,