Dons Productie Huis – Zakelijk Leider

Vacature | Organisatie: Dons Productie Huis | Functie: Zakelijk Leider | Plaats: Amsterdam | Omvang: 28 uur | Sluitingsdatum: 31/12/2017


Zakelijk Leider DONS Productie Huis

DONS is een theatrale na-schoolse opvangorganisatie in Amsterdam. Zo’n 700 kinderen maken gebruik van onze opvang en meer dan 70 docenten zijn bij de opvang en cultuurlessen betrokken. DONS maakt samen met de onderwijsteams waar wij mee samenwerken ‘Brede Scholen’. Daar worden onder en na schooltijd cultuur- en bewegingsactiviteiten georganiseerd en vindt uitwisseling van expertises plaats.

Per 1 januari 2018 starten we met het productiehuis, om de docenten en kunstenaars van DONS de kans te geven hun initiatieven en creaties binnen de kunst middels een product of een productie vorm te geven. Welke initiatieven worden er nu al genomen:

 • Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig met het vormgeven van een DONS kinderboek.
 • Moses (twee muzikanten die werken bij DONS) is een nieuwe Amsterdamse band die in juni hun eerste album hebben uitgebracht en inmiddels twee clips op Youtube hebben geplaatst.
 • De DONSband is een band die samengesteld is uit een aantal medewerkers van DONS. Dit jaar is hun vierde cd gelanceerd met eigengemaakte DONSliedjes. Afgelopen zomer speelde de band op hun, zelf-georganiseerde DONS-festival (dit was een groot succes).
 • De DONS theatergroep maakt herkenbaar, interactief en educatief theater voor leerlingen van de basisschool. Zo brengt zij de dialoog op gang over maatschappelijke thema’s die anders vaak onbesproken blijven. Door kinderen te laten nadenken over hun keuzes, denkbeelden en gedrag maakt DONS ze weerbaarder en sociaal vaardiger. Jij bent degene die deze processen aanstuurt, begeleidt en toetst op haalbaarheid.
 • DONS organiseert elk jaar een kinderfestival. Ons eerste festival vond plaats in juli 2017 en kende zo’n 400 bezoekers. Het komende jaar verhuizen we met ons festival naar het Amstelpark en verwachten we zo’n 1000 bezoekers. Tijdens het festival speelt de DONSband, vinden er kleine theatervoorstellingen plaats, zijn er allerlei activiteiten voor kinderen en is het voor de ouders ook fijn vertoeven.

Omdat DONS werkt met dramadocenten, acteurs, dansdocenten, dansers, muziekdocenten, muzikanten, handvaardigheid docenten en beeldend kunstenaars, zijn de mogelijkheden binnen het productiehuis onbeperkt en stimuleren we de participatie en persoonlijke ontwikkeling van al ons personeel.

Werkzaamheden
Je bent zakelijk leider, bandmanager en productieleider:

 • Meedenken en meewerken aan het realiseren van nieuwe releases;
 • Meedenken en meewerken aan de ontwikkeling van de concepten waarin geparticipeerd is;
 • Beheren en plannen van posts voor bijbehorende social media;
 • Mede-ontwikkelen en uitvoeren van marketing- en PR-plannen voor het platform;
 • De zakelijk leider vertaalt de visie en strategie van DONS naar kansen in de markt. Hij of zij weet verbinding te leggen met externe partijen (scholen, subsidieverstrekkers en bedrijfsleven) met het uiteindelijke doel zoveel mogelijk scholen te bereiken;
 • Je bepaalt samen met de artistiek leider de visie, strategie en het beleid van de theatergroep;
 • Je zorgt ervoor dat nieuwe plannen en initiatieven daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden door een solide financiële basis te leggen; je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de jaarbegroting en de financiële gang van zaken;
 • Je geeft zowel leiding aan de dagelijkse gang van zaken als sturing aan de lange termijn ontwikkeling;
 • Je legt makkelijk contact en bent goed in het onderhouden van die contacten;
 • Je vertaalt kansen in acties en toont lef en vooral doorzettingsvermogen om dingen voor elkaar te krijgen;
 • Samen met de communicatiemanager van DONS vergroot je de naamsbekendheid van DONS zowel online als offline.

Profiel

 • Opleiding HBO/WO (Marketing, Communicatie of andere relevante opleiding);
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Aantoonbare affiniteit met muziek en theater;
 • Sterke affiniteit met (en enthousiasme voor) social media incl. Youtube;
 • Proactief, hands on mentaliteit, creatief en gestructureerd;
 • Kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Aantoonbaar zakelijk en financieel inzicht, bij voorkeur opgedaan in een artistieke/culturele organisatie;
 • Leidinggevende ervaring;
 • Een netwerker in hart en nieren, liefst met bestaand netwerk in onderwijs en/of publieke sector;
 • Een overtuigende en vlotte pen;
 • Een eigenzinnige visie op het gebied van marketing en acquisitie;
 • Kennis en ervaring in het produceren van theater is een pre;
 • Woonachtig in Amsterdam.

Werktijden
Je bent werkzaam op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. We vragen echter een flexibele attitude van je, omdat een aantal activiteiten zich in de avond of in het weekend afspelen.

Geboden
Je komt in een fijne werkomgeving terecht. Het personeel van DONS gaat voor elkaar door het vuur, we organiseren veel gezamenlijke activiteiten en op ons kantoor hangt een open, levendige relaxte sfeer. DONS volgt de cao Nederlandse Podia.

Enthousiast? Reageer!
Stuur je sollicitatie en/of filmpje naar Alfred Pouwels, eigenaar van DONS via alfred@donsopvang.nl. Reageren kan tot 31 december 2017. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alfred Pouwels via het genoemde email-adres of telefoonnummer 020-7370903.

www.donsopvang.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,