Voor je Buurt – Campagnebegeleider

Stage-vacature | Organisatie: Voor je Buurt | Functie: Campagnebegeleider | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 12/12/2017


Voor je Buurt is hét crowdfunding- en crowdsourcingplatform voor kansrijke initiatieven voor buurten, dorpen en steden. Denk aan een buurtfestival, een openluchttheater of community art projecten. Wil jij meebouwen aan een jong platform? En alles leren over crowdfunding, campagnes en communicatie? Dan zijn we op zoek naar jou. We zoeken een

Campagnebegeleider

Als campagnebegeleider (stage of werkervaringsplek) help je Voor je Buurt onder de aandacht te brengen bij initiatiefnemers en begeleid je deze initiatiefnemers bij hun crowdfundingcampagne. Ben je ondernemend, creatief, goed in schrijven en beschik je over een gezonde kritische blik? Dan willen we je graag leren kennen.

Als campagnebegeleider bij Voor je Buurt ligt je focus op de projecten die een crowdfundingcampagne willen gaan voeren. Wij leiden je op tot crowdfundingexpert en jij begeleidt de initiatiefnemers bij het opzetten van hun campagne. Je geeft kritisch advies, denkt mee en je houdt in de gaten hoe de campagne loopt. Daarnaast ondersteun je bij (het organiseren van) bijeenkomsten en trainingen van Voor je Buurt en houd je je bezig met communicatie via social media en onze nieuwsbrief en blog.

Naar wie zijn we op zoek?

 • Je hebt een relevante HBO/WO opleiding zoals communicatie, marketing, psychologie, bestuurskunde, cultureel erfgoed, economie, sociale geografie of maatschappelijk werk
 • Bij voorkeur ben je nog student of heb je maximaal een half jaar werkervaring
 • Je kunt zowel mondeling als schriftelijk goed communiceren en durft kritisch te zijn
 • Je bent creatief, initiatiefrijk, leergierig en zelfstandig
 • Je hebt interesse in crowdfunding voor (culturele) maatschappelijke initiatieven
 • Je bent beschikbaar vanaf januari 2018 voor minimaal 4 maanden en 4 dagen per week. In overleg is eerder of later starten mogelijk.

Wat krijg je daarvoor terug?

 • Een kans om veel te leren over crowdfunding, campagnes, projectmanagement en het geven van trainingen
 • Begeleiding bij je werk en het behalen van je persoonlijke leerdoelen
 • Ruimte om je eigen activiteit, project of onderzoek op te zetten of Voor je Buurt in een specifiek deel van Nederland op de kaart te zetten
 • Vergoeding van € 400,- per maand voor 40 uur per week
 • Een leuk kantoor op de Herengracht in Amsterdam met een gezellig en hecht team

Heb je interesse in deze uitdagende leer- en ervaringsplek? Stuur dan een motivatiebrief en cv naar Daniëlle Gouman (danielle@voorjebuurt.nl) onder vermelding van sollicitatie stage. Wacht niet te lang, want geschikte kandidaten nodigen we direct uit voor een gesprek. Met vragen kun je bellen naar 020-3377055. Kijk ook op de website van Voor je Buurt (www.voorjebuurt.nl).

Ervaringen van je voorgangers:

Mirjam van ‘t Slot studeerde militaire geschiedenis en is campagnebegeleider bij Voor je Buurt: “Bij Voor je Buurt kun je terecht voor een leerzame stage met goede begeleiding. Je krijgt alle ruimte om te leren wat je wilt leren binnen een stichting die zich continu ontwikkelt. Aanrader!”

Lisanne Holwerda, studeerde Kunst- en Cultuurwetenschappen en werkte na haar stage ook als crowdfundingadviseur Noord-Nederland bij Voor je Buurt: “Bij VjB kreeg ik de kans om voornamelijk culturele buurtprojecten te helpen met het slagen van hun crowdfundingcampagne. Een mooie manier om mijn theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Zo heb ik bijvoorbeeld voor twee festivals in de Groningen, ReitdiepPOP en Nuisje Boompje Beestje, een workshop crowdfunding gegeven. Daarnaast heb ik, naast de reguliere taken, de kans gekregen om het live crowdfundingevent Groningen Broeit! te organiseren. Aangezien Voor je Buurt een kleine organisatie is heb je ook als stagiaire een divers takenpakket. Je krijgt veel ruimte om zelf te bepalen op welk vlak je jezelf wil ontwikkelen!”

Jasper Slob, studeerde cultuurgeschiedenis en was trainee bij Voor je Buurt: “Ik heb als cultuurhistoricus echt mijn plek kunnen vinden bij Voor je Buurt. Het was eerst spannend om iets geheel nieuws te gaan doen. Nu voelt het geweldig om zó dicht op de maatschappij te zitten. Ik kreeg ook veel verantwoordelijk bij Voor je Buurt, bijvoorbeeld voor een zestal projecten uit Noord-Oost Friesland. Ik mocht ook direct mijn eigen input geven bij de workshops die Voor je Buurt al jaren geeft!”

www.voorjebuurt.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,