Stichting Rijksmuseum Muiderslot – Junior Medewerker Marketing & Communicatie

Vacature | Organisatie: Stichting Rijksmuseum Muiderslot | Functie: Junior Medewerker Marketing & Communicatie | Plaats: Muiden | Omvang: 0,8 fte | Sluitingsdatum: 24/10/2017


Stichting Rijksmuseum Muiderslot is een museum sinds 1878. Het Muiderslot beheert een rijkscollectie van nationaal belang. Jaarlijks ontvangen wij zo’n 135.000 bezoekers, waaronder veel kinderen en een groeiend aantal buitenlandse toeristen. Er werken 35 medewerkers en circa 120 vrijwilligers.

Musea zijn verhalenvertellers. Dat verhaal begint voor het Muiderslot in de middeleeuwen. In 1285 om precies te zijn, het jaar waarin de Hollandse graaf Floris V het Muiderslot laat bouwen. Dit verhaal gaan we de komende jaren verdiepen en verbreden. Het Muiderslot gaat in haar nieuwe vaste presentatie vertellen over de invloedrijke rol van de Hollandse graven in middeleeuws Europa en over wat daar nu nog van terug te vinden is in onze samenleving. Een relevant en uniek verhaal voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

Daarnaast vertelt het Muiderslot aan de hand van de collectie over de Gouden Eeuw en over de beroemdste slotbewoner: schrijver P.C. Hooft en de Muiderkring. Ook komt de functie van het slot in de Hollandse Waterlinies ruim aan bod. Naast de vaste presentaties zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen en veel evenementen voor verschillende doelgroepen.

Ter versterking van de afdeling Marketing, Communicatie & Evenementen zoeken we op korte termijn een

Junior medewerker marketing & communicatie

(0,8 fte / 28,8 uur)

Jouw nieuwe functie
Jij wordt de spin in het web op de afdeling Marketing, Communicatie en Evenementen. Je biedt ondersteuning op diverse gebieden. Zo leid jij de dagelijkse stroom van vragen in goede banen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen over samenwerkingen, acties, advertenties en filmopnames. Natuurlijk geef je niet alleen antwoord op de vragen, maar pak je pro-actief de benodigde vervolgacties op, in overleg met in- en externen. Daarnaast houd je je bezig met het onderhouden en verbeteren van de website, het beheren van onze social media kanalen en de productie en distributie van promotiemateriaal. Ook bied je (administratieve) ondersteuning, bijvoorbeeld op het gebied van fondsenwerving. Kortom: over een paar maanden weten wij echt niet meer hoe we het ooit zonder jou hebben gedaan!

Jouw bagage
Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van marketing, communicatie, journalistiek of Nederlands (HBO werk- en denkniveau). Bovendien heb je één tot drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Je bent pro-actief, communicatief sterk, stress bestendig, zelfstandig en je begrijpt wanneer je wat aan wie moet terugkoppelen. Verder spreek en schrijf je foutloos Nederlands en goed Engels, ben je sterk in het bewaken van het overzicht, werk je graag in teamverband en denk je nét dat stapje verder om zaken goed, snel en efficiënt te regelen. Je bent een opgewekte, servicegerichte en oplossingsgerichte aanpakker. En last but not least: je hebt affiniteit met cultureel erfgoed en bent in elk geval beschikbaar op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Ons aanbod
Je gaat werken op een unieke en levendige historische locatie met een prachtige museale collectie en mooie toekomstplannen. Je krijgt een afwisselende baan die er toe doet en je werkt met bevlogen en betrokken collega’s. Je werkt 28,8 uur per week, verdeeld over vier dagen. De functie is beschikbaar voor de periode van één jaar. Na een jaar wordt geëvalueerd voor een verlenging. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.208,- en maximaal € 2.719,- bruto per maand (schaal 6 Museum CAO), bij een volledige werkweek van 36 uur. Dit is exclusief 8% vakantietoelage en 3,15% eindejaarsuitkering.

Geïnteresseerd?
Stuur je CV met een bondige motivatie uiterlijk 24 oktober 2017 naar: iris.vanstaveren@muiderslot.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 30 en dinsdag 31 oktober 2017. Woensdag 8 november 2017 is gereserveerd voor de 2de ronde. Een opdracht kan onderdeel uitmaken van de tweede ronde in de sollicitatieprocedure. Kijk op de website voor meer informatie over onze organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.muiderslot.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,