Kubus – Productieleider

Vacature | Organisatie: Kubus | Functie: Productieleider | Plaats: Lelystad | Omvang: 150-200 uur | Sluitingsdatum: 25/10/2017


In 2015 besloten Stichting Welzijn Lelystad, FlevoMeer Bibliotheek, Kubus en Sportbedrijf Lelystad de krachten te bundelen. Vanuit verschillende invalshoeken leveren deze vier organisaties een bijdrage aan een sterkere samenleving en een bruisend Lelystad. De veronderstelling is dat door integraal en interdisciplinair samen te werken een dienstverlening kan worden ontwikkeld die nieuwe mogelijkheden biedt en tot meer slagkracht voor de stad en haar inwoners leidt.

Lelykracht is een beweging, opgestart door bovenstaande vier maatschappelijke organisaties. Deze vier organisaties richten zich ieder vanuit een andere invalshoek op de ontwikkeling en verbinding van de Lelystedeling en ondersteunen mensen in het eigen maken van basisvaardigheden die rand voorwaardelijk zijn voor participatie en sociale cohesie.

Lelykracht is de beweging die op een gerichte en samenhangende manier bijdraagt aan de zelf- en samen-redzaamheid van de gemeenschap. Doel is om tot een krachtenbundeling te komen met de inwoners en private en publieke partijen om vier doelen te realiseren die de ‘software’ van de stad een permanente impuls geven:

 1. Beter (op)groeien in Lelystad
 2. Sterkere onderlinge binding
 3. Actiever in stad en wijk
 4. Een trotser Lelystad

Alle programmaonderdelen van Lelykracht kenmerken zich bij het ontwerp door co-creatie en een creatief proces, waarbij de voor het onderwerp relevante groepen mensen en/of partijen worden betrokken. Inwoners participeren vervolgens ook bij de uitvoering zodat zij zich ‘mede-eigenaar’ gaan voelen. Het Spektakel is één van de 10 programma’s zoals Lelykracht deze beschreven heeft in haar meer-jaren programma.

Lelykracht zoekt een

Productieleider

voor ‘Het Lelystadse Spektakel’ – 150 tot 200 uur

De opdracht:
Als productieleider werk je mee aan de totstandkoming van een eindproduct, Het Lelystadse Spektakel. Samen met de projectleider en het artistieke team leid je deze dans-/theaterproductie. Als productieleider verricht je de volgende werkzaamheden:

 • Voorbereidende werkzaamheden rondom benodigde faciliteiten, materialen, licht en techniek.
 • Het onderhouden van contact met gemeente Lelystad over vergunningen en veiligheid.
 • Het inhuren van partners met betrekking tot de benodigde faciliteiten zoals licht, geluid, podium.
 • Het beheren van afgesproken budget en ondernemend creatief omgaan met de beschikbare middelen.
 • Het aansturen van productiemedewerkers, vrijwilligers of stagiaires.
 • Het maken en bewaken van de productieplanning.
 • Het organiseren van aan de productie gekoppelde flankerende activiteiten zoals transport en het vinden en organiseren van repetitieruimten.
 • Het organiseren en coördineren van de uitvoeringsdagen.
 • Rapportage en evaluatie naar projectleider en artistiek team.

De organisatie van de productie bestaat uit de volgende fasen:

 • Voorbereidingsfase: november 2017 tot en met februari 2018
 • Ontwikkeling: februari tot en met mei 2018
 • Uitvoering: tweede weekend van juni 2018

Je zorgt voor een gezonde basis voor de productie en dankzij jou is alles goed geregeld. Je bent een teamspeler en het aanspreekpunt voor veel verschillende schakels binnen het project en je kunt hier goed tussen schakelen. Je bent flexibel inzetbaar en bereidt op verschillende tijden te werken.

De ideale kandidaat:

 • Heeft productionele ervaring met theaterproducties en in de rol van productieleider.
 • Is vertrouwd met het plannen en organiseren van activiteiten in projectverband met gestelde deadlines. Creëert hierin snel en gemakkelijk overzicht en kan schakelen als het nodig is.
 • Is zowel resultaatgericht als flexibel.
 • Heeft ervaring met het werken met een artistiek team, vrijwilligers en stagiaires
 • Is doortastend, servicegericht, representatief en accuraat.
 • Heeft goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en kan goed uit de voeten met Microsoft Word en Excel.
 • Heeft bij voorkeur HBO werk- en denkniveau, met relevante opleiding.
 • Is woonachtig binnen de regio, bij voorkeur in Lelystad

Wij bieden:
Een uitdagende opdracht binnen het samenwerkingsverband van Lelykracht. Je krijgt bij ons ruimte en verantwoordelijkheid in een collegiale sfeer. Een aanstelling of opdracht voor de duur van het project, met vergoeding op niveau van CAO kunsteducatie, schaal 8.

Interesse?
Dan zien we jouw motivatie en cv graag tegemoet. Mail deze uiterlijk 25 oktober naar Lelykracht, ter attentie van mevrouw Gerty van Deursen info@lelykracht.nl. Voor meer informatie over de functie: www.Lelykracht.nl of Aino Merits (projectleider) 06 11 05 49 33, bereikbaar vanaf 21 oktober 2017. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 2 november en/of dinsdag 9 november.

www.lelykracht.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,