Follow Up

Elke week worden er tientallen nieuwe vacatures geplaatst op Culturele vacatures. Banen als marketeer, zakelijk leider, geluidstechnicus, muziek docent – ze komen allemaal voorbij. Wie deze prachtige functies uiteindelijk gaan vervullen, blijft voor ons echter vaak onzichtbaar. En dat vinden we jammer! Maak daarom kennis met Follow Up: de rubriek op onze website waar we mensen en organisaties de ruimte bieden om zichzelf, of hun nieuwe collega voor te stellen aan het publiek.

Deze content vullen we aan met relevante nieuwsberichten uit de media. Ook werken we voor deze rubriek samen met Cultuurmarketing.


Nieuw Hoofd Collectiemanagement en Hoofd Conservatoren voor NMVW

Het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde nemen per mei 2017 twee zeer ervaren nieuwe krachten in de arm. Een korte kennismaking.

Drs. Cindy Zalm wordt Hoofd Collectiemanagement. Zij zal de afdeling Collectiemanagement gaan aansturen van het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW), de stichting waar Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde deel van uit maken. Drs. Zalm heeft een rijke achtergrond in zowel de commerciële dienstverlening als in de museumwereld. Zo was zij o.a. als Coördinator beheer en behoud verbonden aan het Amsterdam Museum. Zalm was in deze rol eindverantwoordelijk voor het team van depotmedewerkers, restauratoren en de registrar. Ook was ze bij diverse musea betrokken als extern adviseur bij onder andere collectieverhuizingen, samenwerking- en professionaliseringsprojecten.

Naast haar reguliere werkzaamheden als Branche Manager bij Crowne Fine Art geeft Cindy Zalm gastcolleges met betrekking tot depotbouw en collectiemobiliteit aan de Reinwardt Academie, en was ze van 2011 tot 2015 lid van de commissie die belast was met het opstellen van Europese standaarden op het gebied van verpakking en transport van cultureel erfgoed.

Met de aanstelling van Cindy Zalm verwacht het NMVW verdere stappen te kunnen zetten in het nog beter toegankelijk en maatschappelijk relevant maken van de collectie.

Dr. Henrietta Lidchi treedt per 15 mei 2017 aan als Hoofd Conservatoren van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Zij volgt hiermee Dr. Laura Van Broekhoven op die sinds 1 maart 2016 directeur is van het Pitt Rivers Museum in Oxford.

Lidchi zal samen met Wayne Modest, Hoofd van het Research Center for Material Culture, invulling gaan geven aan o.a. de ambitieuze tentoonstellingsplanning, de verdere ontsluiting van de collecties, het vernieuwende verzamel- en onderzoeksbeleid en de samenwerking met culturele instellingen en gemeenschappen van het museum.

Henrietta Lidchi is momenteel Hoofd van de afdeling World Cultures van het National Museums Scotland in Edinburgh, waar ze sinds 2005 o.a. omvangrijke herinrichtingsprojecten leidde. Ook bekleedde ze verschillende functies bij The British Museum. Lidchi leidde nationale en internationale onderzoeks- en samenwerkingsprojecten en was in meerdere rollen betrokken bij talrijke tentoonstellingen. Haar persoonlijke specialisatie is inheemse Amerikaanse kunst en cultuur. Daarnaast is Lidchi Honorary Professor aan de School of Social and Political Sciences van de University of Edinburgh.

Lidchi is internationaal een zeer gerenommeerd professional. Met haar hoopt het NMVW de inhoudelijke veranderingen die enkele jaren geleden zijn ingezet naar een hoger plan te tillen.

In respectievelijk mei en november 2016 is voor deze functies geworven via Culturele vacatures.
Bron: Tropenmuseum, foto Henrietta Lidchi: Phil Wilkinson
Datum: 24 april 2017

Ze wilde maar wat graag in de culturele sector werken, maar had helemaal geen werkervaring. Daarom besloot Renée Korver Michan als vrijwilliger te beginnen. Inmiddels is ze – om in haar termen te blijven – duizendpoot bij Museum BroekerVeiling en zit ze helemaal op haar plek.

Na haar studie Engelse Taal en Literatuur vertrekt Renée Korver Michan (34) op haar eenentwintigste voor de liefde naar Kopenhagen. Terwijl haar vriend snel een nieuwe baan vindt, heeft Renée meer moeite om te bedenken wat ze precies wil gaan doen. Ze besluit de opleiding Digital Design and Communication te volgen. Na haar studie verhuist Renée met haar (inmiddels) man en twee kinderen terug naar Nederland. Ze gaat aan de slag bij organisatie-adviesbureau Accenture en werkt ook een poos als vertaler en communicatiemedewerker bij ict-bedrijf Xolphin. In 2014 gooit ze het roer om.

Culturele sector
“De bedrijven waarvoor ik hier in Nederland werkte vond ik leuk en ook met mijn collega’s kon ik het goed vinden. Toch was het werk wat ik deed niet helemaal mijn ding. Ik vond het te eentonig en van hele dagen achter een bureau zitten werd ik ook niet blij. Ik ben toen gaan nadenken. Wat wil ik nou echt? Ineens dacht ik terug aan de tijd dat ik als vrijwilliger bij Imagine Film Festival (toen nog het Amsterdam Fantastic Film Festival) werkte en hoe leuk ik dat vond. Het leek me geweldig om fulltime in de culturele sector aan de slag te gaan, maar zonder werkervaring wist ik dat de kans op een baan vrij klein was. Toch voelde ik aan alles dat dit de kant was die ik op moest. Ik ben toen naast mijn baan bij Xolphin als vrijwilliger bij Cinema Oostereiland in Hoorn gaan werken. Als kassamedewerker was ik verantwoordelijk voor de kaartverkoop en het ontvangen en informeren van bezoekers. Het gezicht zijn van een culturele instelling past bij me. Ik ben heel graag in contact met mensen.” Na een paar maanden kon Renée haar geluk niet op: ze kreeg een aanstelling als vrijwilligerscoördinator en project planner. “Dat heb ik twee jaar met onwijs veel plezier gedaan. Toen begon het weer te kriebelen. Ik wilde kijken of ik nog een stapje verder kon komen. Naar een iets grotere organisatie en met andere verantwoordelijkheden.”

Seizoensbaan
Op de website van Culturele vacatures kwam Renée de vacature voor een Baliemedewerker bij Museum BroekerVeiling tegen. “BroekerVeiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Een prachtig Rijksmonument waar nostalgie en historie samenkomen. Het museum sprak me meteen aan, maar ik had echt geen idee wat voor iemand ze zochten. Het takenpakket was namelijk veel uitgebreider dan de baliewerkzaamheden die je zou verwachten bij zo’n functie. Ook werd er om hbo-niveau gevraagd. Het wekte meteen mijn nieuwsgierigheid. Helemaal toen bleek dat het om een seizoensbaan ging. In de winter 16 uur en tijdens de zomermaanden 32 uur. Omdat ik ook sieraden maak, leek het me ideaal om dat in de wintermaanden met deze baan te combineren. Zonder al te hoge verwachtingen besloot ik te solliciteren. En toen werd ik verdorie gewoon uitgenodigd!”

Mengeling
Deze maand werkt Renée alweer een jaar voor Museum BroekerVeiling. De verveling slaat nooit toe, want letterlijk geen dag is hetzelfde. “Ik ontvang bezoekers, onderhoud de website, verzorg de social-mediakanalen, denk mee over de inkoop van de museumwinkel, maak de dagelijkse planning, help met de advertenties en schrijf persberichten.” Lacht. “Ik vergeet nu sowieso een paar dingen op te noemen, maar zo krijg je wel een beeld van mijn baan: een voor mij ultieme mengeling van alleen maar leuke dingen. Ik had echt nooit gedacht dat ik zoveel passies in één baan kon samenbrengen. En met de nieuwe uitbreidingsplannen wordt het alleen maar leuker!”

In januari 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures
Datum: 21 april 2017
Tekst: Rosa Dammers, Culturele vacatures

Tassenmuseum Hendrikje heeft een nieuwe Communicatie- en Brandmanager

Susanne Noordegraaf heeft altijd in de culturele sector willen werken om zo haar passie voor culturele uitingen te kunnen combineren met haar commerciële ervaring. Na eerder werkzaam te zijn geweest bij o.a. de Bijenkorf en digital agency Mirabeau is haar baan in de culturele sector een nieuwe uitdaging: “Ik heb veel zin om te gaan verrassen, ‘out-of-the-box’ te denken”.

De komende jaren wil het Tassenmuseum zich ontwikkelen tot een ‘toonaangevend en fashionable centrum van de tas’. Deze verandering gaat gepaard met een stuk digitalisering en opfrissing van het ‘merk’ Tassenmuseum Hendrikje. Noordegraaf: “Met de techniek van tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos, maar alles verandert tegenwoordig zo snel dat je goed moet kunnen schakelen. Dit lijkt bij culturele instellingen langzamer te gaan dan bij commerciële bedrijven.”

Haar nieuwe functie als Communicatie- en Brandmanager is dus een mooie uitdaging op meerdere vlakken: qua positionering van het museum, maar ook op het gebied van digital marketing en samenwerking. Susanne staat te popelen: “Ik heb heel veel zin om de vertaalslag te maken tussen ons aanbod en de diverse doelgroepen. We gaan beter inspelen op de behoeftes van onze bezoekers en de boodschap zo passend mogelijk overbrengen.”

Benieuwd naar alle ins en outs van Susanne’s nieuwe rol? Lees hier het hele interview van Cultuurmarketing.

In november 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Cultuurmarketing
Datum: 19 april 2017

Ineke Rutgers Zakelijk Leider Filmtheater Hilversum

Filmtheater Hilversum heeft sinds eind maart een nieuw zakelijk leider: Ineke Rutgers (1968). Rutgers was eerder zakelijk leider van Vis à Vis en Theater de Fransche School in Culemborg. Zij neemt het stokje over van ‘founding father’ van het filmtheater Piet Bijlholt.

Over haar overstap zegt Rutgers: “Met ontzettend veel plezier en passie heb ik de afgelopen vijfentwintig jaar in de professionele podiumkunsten gewerkt. Voor mij is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Naast de podiumkunsten heb ik al van kinds af aan een grote passie voor film. Filmtheater Hilversum is een gevestigde naam met een sterk profiel dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers, het team van vaste medewerkers en het bestuur. De vele bezoekers dragen het een warm hart toe en de groei van de afgelopen jaren bewijst dit. Ik ben dan ook verheugd dat ik mijn expertise en netwerk nu kan inzetten bij Filmtheater Hilversum.”

Het Filmtheater Hilversum is sinds 1978 de plaats voor kwaliteitsfilm in de mediastad. Naast het actuele aanbod van de betere dramafilms en documentaires biedt het themaprogramma´s zoals Hilversum in Gesprek en Film & Food, extra (kinder)activiteiten, eens per jaar een Openluchtvoorstelling en het eigen Filmfestival Hilversum.

In december 2016/ januari 2017 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Filmtheater Hilversum
Datum: 10 april 2017

Ze heeft een enorme fascinatie voor mode, kostuums en sieraden. Ook vertelt ze graag verhalen. Die twee passies brengt Anne-Karlijn van Kesteren sinds kort samen als Conservator Sieraden bij Museum Arnhem en CODA Museum. Tijd voor een gesprek.

Vanuit de bachelor kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen specialiseert Anne-Karlijn van Kesteren (27) zich tijdens haar studie in museale mode, kostuums en later ook in moderne sieraden. Zowel de master Kunstgeschiedenis (Kunstbeleid en Mecenaat) als de master Museumconservator sluit ze met een onderwerp uit de mode af. Anne-Karlijn: ‘Het vermogen van de objecten om zeer persoonlijke verhalen te vertellen, fascineert me. Ik kan me er echt over verwonderen hoe de maatschappij weerslag vindt in de kleding van mensen. Mode, kostuums en sieraden zijn per definitie met het menselijk lichaam verbonden en vertellen voor mij meer dan andere kunstvormen iets over onze persoon, de samenleving en de geschiedenis van de maatschappij.’

Conservator sieraden
Tijdens haar studie loopt Anne-Karlijn onder andere stage bij het Centraal Museum, waar ze gedurende haar master Museumconservator ook een jaar in dienst is als conservator in opleiding. Als kers op de taart neemt Anne-Karlijn na haar afstuderen de conservator mode waar tijdens haar zwangerschapsverlof. Begin dit jaar liep die tijdelijke functie af en moest Anne-Karlijn op zoek naar iets anders. Op dat moment belandde de dagelijkse mailing van Culturele vacatures in haar mailbox. ‘Toen ik de vacature voor een Conservator Sieraden bij Museum Arnhem en CODA Museum zag staan, wist ik gelijk dat dit een mooie volgende stap zou zijn. Het deelgebied van de sieraden vind ik interessant en ook de gedeelde functie in twee musea sprak me aan. Zo’n samenwerking vind ik sprekend voor de nieuwe tijd waarin ik als museumconservator ben opgeleid. Ook het grensgebied van de sieraden, mode en de autonome beeldende kunst is iets wat mijn interesse en nieuwsgierigheid wekt. Het intieme en persoonlijke van een sieraad versus het autonome karakter van sommige werken, maar ook zeker de vele filosofieën die daarbij horen vind ik fascinerend. Om daar als conservator mee te mogen werken vind ik dan ook spannend en een voorrecht.’

Verhalen vertellen
‘In principe heb ik één functie op twee locaties en met twee verschillende collecties. In beide musea draag ik inhoudelijke zorg voor de collectie sieraden. Dit houdt in dat ik onderzoek doe en een visie ontwikkel over hoe de collecties in de toekomst verder gevormd en gepresenteerd kunnen worden. Verder hoop ik de sieraden ook online meer zichtbaar te maken. De samenwerking tussen beide musea, maar ook met andere musea in Nederland is hierbij van groot belang en ook een belangrijk deel van mijn functie.’ Anne-Karlijns dagen zijn divers: van computerwerk en mails beantwoorden, tot boeken lezen, objecten bekijken en galeries en kunstenaars bezoeken. ‘Een goed deel van mijn werk is denkwerk. De momenten dat ideeën zich zover gevormd hebben dat ik ze ook kan communiceren, presenteren en hopelijk ook uitvoeren zijn de momenten waarop ik het meeste plezier heb in mijn werk. Het is te vroeg om concreet te zijn, maar het samenstellen en mogen vertellen van de verhalen van de sieraden in de collecties, op welke manier dan ook, is de reden waarom ik dit werk zo leuk vind om te doen.’

Freelance
Naast haar werk als conservator sieraden is Anne-Karlijn actief als freelancer bij modeprojecten zoals voor ‘Uit de Mode’ in het Centraal Museum. “De mode en sieraadwereld zijn binnen de museale sector niet dezelfde, al liggen ze dicht bij elkaar. Ik vind het daarom belangrijk om de contacten binnen de museale modesector te blijven onderhouden en doe dat door middel van freelance werk en door mijn inzet voor Modemuze en de Kostuumvereniging.’

Compliment
Het mooiste compliment dat Anne-Karlijn kreeg was tijdens de presentatie van HAAR! Menselijk haar in mode en beeldende kunst. Een tentoonstelling in het Centraal Museum waar ze vorig jaar aan meewerkte. ‘Tijdens de totstandkoming van die tentoonstelling was ik zo onder de indruk van de veelzijdigheid van haar dat het mijn blik heeft verruimd. Ik vond het een groot compliment toen duidelijk werd dat de tentoonstelling hetzelfde deed met het publiek. De reacties waren vol verwondering en daarmee was voor mij het werk dat ik samen met alle anderen had neergezet een succes. Met kunst probeer je een verhaal te vertellen. Als dat lukt, ben ik een gelukkig mens.’

In november en december 2016 is voor de vacature Conservator Sieraden bij Museum Arnhem en CODA Museum geworven via Culturele vacatures.
Datum: 7 april 2017
Tekst: Rosa Dammers, Culturele vacatures

Ronnie Weijers Sectormanager Publiek Nationaal Militair Museum

Per 1 april 2017 wordt Ronnie Weijers benoemd tot Sectormanager Publiek van het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Hij zal in deze functie leidinggeven aan de afdelingen marketing en communicatie, evenementen en educatie.

Ronnie Weijers (1969) is een ervaren manager die de afgelopen 6 jaar als projectleider tentoonstellingen werkzaam is geweest in Museum Catharijneconvent Utrecht.

Weijers is na zijn opleiding aan de Erasmusuniversiteit tijdens zijn militaire dienst als onderofficier uitgezonden naar Kroatië en Bosnië-Hercegovina als lid van de EU Monitor Mission. In 2003 is hij begonnen als financieel medewerker bij Museum Catharijneconvent waar hij in 2007 hoofd afdeling financiën werd. In 2011 tot maart 2017 was hij projectleider tentoonstellingen.

Ronnie Weijers: “Ik ben enorm blij met deze kans en zie er erg naar uit om in dit prachtige museum aan de slag te gaan. Ik heb een wat eigenaardige loopbaan achter de rug, maar op deze plek komen mijn bedrijfseconomische, militaire, politieke en museale achtergrond heel treffend samen. Daarom voelt dit wel als een droombaan, echt een unieke kans”.

Het Nationaal Militair Museum maakt onderdeel uit van de Koninklijke Stichting Defensiemusea (KSD). De Defensiemusea geven met kracht het militaire verhaal en het verhaal van militairen een plek in publieke discussies door zoveel mogelijk mensen de krijgsmacht in heden en verleden te laten beleven, omdat oorlog en conflict onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld waarin we leven en dus met ons.

In dit museum wordt aandacht geschonken aan verleden, heden en toekomst van de Nederlandse Krijgsmacht, door middel van interactieve tentoonstellingen, activiteiten en evenementen voor jong en oud. Er zijn circa 30 medewerkers en 200 vrijwilligers bij het Nationaal Militair Museum te Soesterberg werkzaam.

De sollicitatieprocedure werd begeleid door Marina Wijn Consultants, searchbureau gespecialiseerd in management voor de culturele sector.

In december 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Marina Wijn Consultants, foto: Nationaal Militair Museum
Datum: 3 april 2017

Eva Middelhoff nieuwe directeur Stadsschouwburg Nijmegen en De Vereeniging

Eva Middelhoff (1971) kijkt uit naar de culturele samenwerkingen in Nijmegen en het verder uitbouwen daarvan als nieuwe directeur van Stadsschouwburg Nijmegen en De Vereeniging. Per juni 2017 volgt zij daar Bart Vaessen op, die insprong in de moeilijke periode na het overlijden van de vroegere directrice Anne Marie Kalkman.

Eva Middelhoff is op dit moment nog directeur-bestuurder van Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard en woont met haar gezin in Alkmaar. Wanneer zij begint bij Stadsschouwburg Nijmegen en De Vereeniging zal zij deels in Nijmegen gaan wonen.

In oktober/november 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Stadsschouwburg en De Vereeniging
Datum: 30 maart 2017

Hajo Doorn stadsdramaturg Theater Rotterdam

Hajo Doorn is sinds kort stadsdramaturg bij Theater Rotterdam. In deze nieuwe functie binnen Theater Rotterdam heeft de voormalig artistiek leider van WORM de taak de artistieke lijnen van de makers te verbinden met de grootstedelijke vraagstukken van havenstad Rotterdam.

Theater Rotterdam is geïnteresseerd in de bijdrage die kunst kan leveren aan de stad en bouwt daarom aan connecties met culturele en maatschappelijke organisaties en pioniers uit het bedrijfsleven die willen bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Met de eigen stad als inspiratiebron is Doorn nu de aangewezen persoon om het gesprek hierover op gang te brengen én gaande te houden, en zo ruimte te bieden aan uiteenlopende initiatieven van de deelnemende partijen. Doorn staat bekend om zijn onconventionele aanpak en creatieve ideeën, en kan deze nu inzetten om inspirerende nieuwe dwarsverbanden te smeden tussen Theater Rotterdam, stad en inwoners.

In oktober 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Rotterdamse Schouwburg, foto: Willem de Kam
Datum: 27 maart 2017

Vincent Koreman stadscurator Stedelijk Museum Breda

Vincent Koreman (44) is per 1 maart de stadscurator van Stedelijk Museum Breda. Tot afgelopen december was hij werkzaam als artistiek leider van Incubate, het Tilburgse festival voor grensverleggende cultuur. Ook is Koreman in de kunstwereld bekend als kunstenaar en muzikant.

In zijn rol als stadcurator, een nieuwe functie binnen het museum, zal Koreman het programma van I.S.M. Breda gaan vormgeven. Hierbij is nadrukkelijk een rol weggelegd voor de inwoners van Breda: zij kunnen zelf ideeën en wensen voor exposities aandragen. Koreman is in deze de verbindende schakel tussen museum en stadbewoners; van de spontane, uiteenlopende plannen smeedt hij – in samenspraak met de bewoners van Breda uiteraard – tentoonstellingen van museaal niveau. De eerste I.S.M. Breda-expositie staat voor juni op de planning.

In december 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: BN DeStem
Datum: 20 maart 2017

Samen met Malou te Wierik runt Floor van den Elsen Buro Dertig: een creatief bureau in de culturele sector. Wij spraken met Floor over werk, opdrachtgevers en de toekomst.

Tijdens haar bachelor Taal- en Cultuurstudies en de master Kunst, Cultuur en Media specialiseert Floor van den Elsen (1990) zich in kunstbeleid, -management en -marketing. Na haar afstuderen in 2012 gaat Floor als zzp’er aan de slag. Ze werkt onder andere voor ZomerExpo en Café Theater Festival. Bij de ZomerExpo leert ze Malou te Wierik kennen. Net als zij is ook Malou zzp’er in de culturele sector. Het klikt en de twee werken veel samen. Dat bevalt zo goed dat het tweetal eind 2015 besluit om de krachten te bundelen. Want samen is toch leuker dan alleen.

Van concept naar plan
Buro Dertig is een creatief bureau voor marketing, communicatie en projectmanagement. Opdrachtgevers zijn onder meer Tilt, SETUP, Paradox en MuseumJeugdUniversiteit/VSC_Netwerk. Floor: ‘We vertalen concepten naar concrete plannen voor festivals en culturele instellingen en helpen creatieven bij het uitvoeren van hun ideeën, bijvoorbeeld op het gebied van marketing en communicatie. De inhoud komt dus van creatieve geesten en Marlou en ik bedenken vervolgens hoe we die inhoud neer kunnen zetten, welk publiek daarbij past en op welke manier we dat publiek kunnen bereiken. Dat is hard werken, met oog voor detail en een open blik, maar zo zijn we op ons best. De juiste vertaling maken van inhoud naar praktijk, eentje die past bij een organisatie of project, is namelijk echt onze kracht.’

Afwisseling
Floor en Malou werken vanuit hun ‘buro’ in Utrecht en krijgen op het moment versterking van twee stagiaires. ‘We beginnen de dag met het doorspreken van de actiepunten: wat staat er vandaag allemaal op de planning en wie doet wat? Daarna gaat iedereen aan de slag. Soms ben ik heel de dag bezig met het schrijven van persberichten en het benaderen van pers, andere dagen ben ik druk met het vullen van een app of het schrijven van een social-mediaplan. Hoe mijn dagen eruitzien, verschilt echt per week. Die afwisseling vind ik heerlijk. Het houdt me fris en creatief.’

Paradox
Vooral via via komen Floor en Malou aan nieuwe opdrachten, maar ook via Culturele vacatures sleept het duo zo nu en dan een mooie freelance klus binnen, zoals bij Paradox. ‘Paradox is een productiehuis voor hedendaagse documentairefotografie. Samen met documentaire auteurs zoals fotografen, filmmakers, schrijvers en kunstenaars ontwikkelt Paradox tentoonstellingen, symposia, apps en publicaties rond actuele thema’s. Een dag in de week werk ik bij hun op kantoor en ben ik verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Hier kan ik al mijn creativiteit in kwijt. Maar ik word sowieso gewoon heel blij van wat ik doe. En dat zit ’m in de kleinste dingen. Wanneer ik mensen op een festival zie rondlopen met het programmaboekje dat we hebben samengesteld bijvoorbeeld. Mijn hart maakt dan echt een sprongetje.’

Toekomst
‘Over vijf jaar zou ik wel een paar mensen in dienst willen hebben. Niet alleen omdat we als bedrijf willen groeien, ook omdat ik jonge professionals dezelfde kans wil geven als die ik als pas afgestudeerde kreeg, namelijk de kans om me verder te ontwikkelen. Daarnaast zou ik het heel tof vinden om ooit een internationale klus te doen. Bijvoorbeeld voor een museum in Engeland of Frankrijk. Maar ik heb op dit moment ook niks te klagen, hoor. We doen zoveel leuks!’

www.burodertig.nl

In februari en maart 2016 is voor de marketing- en communicatiefunctie bij Paradox geworven via Culturele vacatures.
Datum: 17 maart 2017
Tekst: Rosa Dammers, Culturele vacatures
Foto: Floor (links) en Malou (rechts)

Lotte Sturkenboom is Medewerker Online bij Het Scheepvaartmuseum. ‘Ik heb altijd al bij een museum willen werken.’

Ze was nog niet eens afgestudeerd, maar toen ze de vacature voor een Online Medewerker bij Het Scheepvaartmuseum op Culturele vacatures zag staan, stuurde Lotte Sturkenboom (23) diezelfde dag nog een brief. ‘Het was de eerste sollicitatie die ik de deur uit deed. Ik dacht: why not?!’ Inmiddels werkt Lotte alweer bijna een jaar bij het museum.

Tijdens haar studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam loopt Lotte stage bij Tassenmuseum Hendrikje. Ze vindt het zo leuk dat ze er ook na haar stage blijft werken als communicatiemedewerker. ‘Mijn liefde voor musea is echt daar ontstaan en ineens wist ik het: ook na mijn studie wil ik bij een museum werken.’ Ze is nog aan het afstuderen als ze in februari 2016 solliciteert op de functie Online Medewerker bij Het Scheepvaartmuseum. Het was echt een gok, want ondanks mijn ervaring bij het Tassenmuseum, kwam ik natuurlijk pas net kijken.’

Lotte wordt aangenomen en is sindsdien verantwoordelijk voor alle online-activiteiten van het Scheepvaartmuseum. ‘Ik onderhoud de website, schrijf nieuwsberichten, beheer de socialmedia-kanalen en stel de digitale nieuwsbrief op. Dit doe ik samen met de Online Coördinator en binnenkort krijgen we ondersteuning van een stagiaire. Online is volop in ontwikkeling en staat nooit stil. Die dynamiek vind ik tof. Je ziet meteen resultaat van dat wat je doet. En de interactie die je online met bezoekers hebt is echt te gek. Een ander aspect dat ik heel leuk vind aan mijn job is het contact met andere musea. Je leert veel mensen uit het wereldje kennen. Ook bezoek ik zelf heel graag andere musea. Niet alleen voor de tentoonstellingen, ook om te kijken hoe zij het (online) doen.’ In het bijzonder noemt Lotte het Teylers Museum. ‘Zij hebben een hele mooie digitale collectie en ook online doen ze het heel leuk.’ Ze lacht. ‘Maar het liefst wandel ik natuurlijk door mijn ‘eigen’ museum!’

In februari 2016 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures.
Datum: 13 maart 2017
Tekst: Rosa Dammers, Culturele vacatures.

Annabelle Birnie nieuwe directeur Amsterdams Fonds voor de Kunst

Annabelle Birnie is benoemd tot nieuwe directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Ze treedt per 1 mei 2017 in dienst. Birnie is nu nog werkzaam als directeur bij het Drents Museum dat zich richt op archeologie, kunst rond 1900 en hedendaagse kunst, en heeft een aanzienlijke carrière opgebouwd op gebied van kunst en beleid.

Annabelle Birnie (1968) is sinds 2012 directeur van het Drents Museum in Assen. Naast haar kennis op het gebied van beeldende kunst en erfgoed, heeft zij zich de afgelopen jaren actief bezig gehouden met culturele beleidsvorming en strategie. Niet alleen vanuit het museum zelf, maar ook als bestuurslid van de Museumvereniging en –kaart en RVT-lid van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018. Voor haar huidige functie werkte Birnie voor ING als Corporate Directeur Sponsoring, Art Management en Events, waar zij verantwoordelijk was voor onder meer de wereldwijde sponsorships, kunstcollecties en alle grote (culturele) evenementen. Zij is daarnaast bestuurslid van het Fonds van Rede van Museum Boijmans van Beuningen en als toezichthouder betrokken bij het festival Eurosonic/Noorderslag en het Anne Frankhuis.

Het afgelopen jaar heeft Annabelle Birnie het AFK van binnenuit ervaren als lid van de adviescommissie erfgoed voor de vierjarige subsidies. Birnie: ‘Het AFK heb ik leren kennen als een inspirerende omgeving met een nieuwe, uitdagende werkwijze op gebied van kunstfinanciering. Ik zie er naar uit de strategie en visie van het AFK als hét fonds van de culturele hoofdstad verder uit te bouwen, en bij te dragen aan een bloeiend Amsterdams kunstklimaat.’

In januari is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Amsterdams Fonds voor de Kunst, foto: Erik Vos
Datum: 10 maart 2017

Meedoen aan Follow Up, daar hoefde Pasquale de Klonia (31) niet zo lang over na te denken. ‘Ik vond mijn nieuwe baan via jullie website, dus ik wilde graag iets terugdoen.’

Sinds februari is Pasquale Coördinator Publiekszaken bij De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam. Een hele afwisselende functie, want naast aansturen op de vloer werkt Pasquale ook aan eigen projecten en zit hij een paar dagen per week op kantoor. ‘Operationeel en coördinerend bezig zijn: voor mij is dat best of both worlds.’

Pasquale studeerde Vrijetijdsmanagement aan de Hogeschool Diemen. Na zijn afstuderen in 2002 ging hij aan de slag bij The Amsterdam Dungeon, een spannende theaterattractie over de duistere geschiedenis van Amsterdam. ‘Bij The Amsterdam Dungeon was ik Duty Manager en zorgde ik ervoor dat alles op rolletjes liep. Ik was het aanspreekpunt voor problemen en klachten. Zaken die directe aandacht vereisten en het waarborgen van de veiligheid waren mijn speerpunten. In de acht jaar die ik daar gewerkt heb, heb ik veel geleerd en veel ervaring opgedaan. The Dungeon stond bij mijn komst nog in de kinderschoenen, het was een jong bedrijf. Ik heb heel de ontwikkeling meegemaakt. Dat was een hele waardevolle werkervaring die ik meeneem in mijn nieuwe functie als Coördinator Publiekszaken.’

Op de dagen dat Pasquale op de vloer werkt, is hij vooral operationeel bezig. ‘Dan zorg ik voor een gastvrij bezoekersontvangst, stuur ik mijn team publieksmedewerkers aan en los ik problemen op de vloer op. Op die dagen ben ik dat poppetje dat de hele tijd van hot naar her rent om te ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Geen dag is hetzelfde, er gebeurt namelijk altijd wel iets: een kapotte kabel, een verdwaalde bezoeker, een vastgelopen kassasysteem. Die bedrijvigheid vind ik heerlijk. Wanneer ik op kantoor zit, stel ik veiligheidsprocedures op, beheer ik het kassasysteem en doe ik een stukje communicatie. Ook werk ik samen met collega’s aan een nieuw project waarmee we de beleving van bezoekers willen gaan meten. Echt heel interessant!’ Hij glimlacht. ‘En tóch werk ik het liefst op de vloer, het contact met collega’s en bezoekers is namelijk gewoon het allerleukst. Dat gevoel dat alles loopt, alle zalen vol zijn en ik mensen zie genieten van de kunst: dat is gewoon goud!’

In februari is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures.
Datum: 6 maart 2017
Tekst: Rosa Dammers, Culturele vacatures.

Movers & Shakers: Cultuurmarketing interviewt Pieta Koopman, het nieuwe Hoofd Marketing, Communicatie & Sales bij Theater Utrecht

Na haar opleiding belandde Pieta Koopman al snel in de culturele sector. Het is haar missie om zoveel mogelijk mensen met kunst en cultuur in aanraking te brengen en hier is ze dan ook gedurende haar hele carrière mee bezig. Na als freelancer voor verschillende festivals en organisaties te hebben gewerkt is ze sinds kort hoofd marketing, communicatie & sales bij Theater Utrecht.

Theater Utrecht heeft als opvolger van De Utrechtse Spelen een pittige tijd meegemaakt. Nu het weer beter gaat is het aan Koopman de taak om Theater Utrecht beter op de kaart te zetten. “Theater Utrecht moet als merk meer gaan landen bij mensen. Ik focus op lange termijn publieksbinding en corporate branding.”

Met haar interesse voor data-analyse en CRM is Koopman hier de aangewezen persoon voor: “Ik wil een langetermijnstrategie en planning maken gebaseerd op meer onderzoek, meer visie op marketing en communicatie en meer corporate branding. We laten ons nog onvoldoende leiden door feiten, data en onderzoek, en te veel door gevoel. Ik ga daarmee aan de slag.”

Wil je het volledige interview met Pieta Koopman lezen? Dat kan hier bij Cultuurmarketing

In juli 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Foto: Roel Van Berckelaer
Datum: 3 maart 2017