Follow Up

Elke week worden er tientallen nieuwe vacatures geplaatst op Culturele vacatures. Banen als marketeer, zakelijk leider, geluidstechnicus, muziek docent – ze komen allemaal voorbij. Wie deze prachtige functies uiteindelijk gaan vervullen, blijft voor ons echter vaak onzichtbaar. En dat vinden we jammer! Maak daarom kennis met Follow Up: de rubriek op onze website waar we mensen en organisaties de ruimte bieden om zichzelf, of hun nieuwe collega voor te stellen aan het publiek.

Deze content vullen we aan met relevante nieuwsberichten uit de media. Ook werken we voor deze rubriek samen met Cultuurmarketing.


In de categorie van je hobby je werk maken, scoort veellezer Yvonne Linssen (48) hoog. Sinds 1 juni is ze Adviseur Communicatie en PR bij de BredeBieb Venlo. ‘De liefde voor lezen is op jonge leeftijd begonnen. Toen ik zes was mocht ik zelf naar de bibliotheek fietsen en sindsdien ben ik er kind aan huis.’ Nog steeds is lezen een van haar grootste hobby’s – Engelstalige fictie is favoriet –, maar daar komt ze onder werktijd niet aan toe. Geen punt, want Yvonne heeft het druk genoeg om de bieb op de kaart te zetten als ‘the place to be’ in Venlo. ‘Van een gebouw met boeken zijn we veranderd in een schatkamer van informatie: een plek om elkaar te ontmoeten en waar je kennis komt halen en brengen.’

Bijna elf jaar werkte Yvonne als communicatieadviseur bij een woningcorporatie. ‘Ik was eenpitter. Natuurlijk had ik wel collega’s, maar geen communicatiecollega’s om mee te sparren of projecten mee te draaien. Dat begon ik op een gegeven moment wel te missen. Ook merkte ik dat ik na al die jaren in een bepaalde comfortzone terecht was gekomen. Heerlijk natuurlijk, dat gemak waarmee je werkzaamheden uitvoert, maar het zorgt ook voor een bepaalde tunnelvisie. Op een gegeven moment gaat het kunstje je te gemakkelijk af en moet je gaan oppassen.’ Een vriendin wees Yvonne op de vacature bij BredeBieb Venlo. Het bleek een schot in de roos.

Ontmoetingsplek
‘Ik heb altijd wel een modern beeld bij de bieb gehad, maar de hele ontwikkeling van bibliotheek naar maatschappelijke ontmoetingsplek had ik voor mijn komst nog niet zo in de gaten gehad. BredeBieb Venlo is laagdrempelig en fungeert als maatschappelijk hart. Een plek waar je kennis komt halen en brengen. Een plek waar je cursussen en workshops volgt, koffiedrinkt, elkaar ontmoet, op je gemak de krant doorspit, studeert en uiteraard: boeken leent. BredeBieb staat dus niet alleen voor boekenbieb, maar ook voor TaalBieb, DigiBieb, SchoolBieb, ZorgBieb, WerkBieb, CultuurBieb en OndernemersBieb.’

Speerpunten
‘Op dit moment werk ik samen met de consulenten educatie aan ‘de Bibliotheek op school’. Dit project is een aantal jaren geleden gestart en het gaat heel goed, maar we merken dat we een aantal doelgroepen beter willen bereiken. Zo blijft bijvoorbeeld de ouderparticipatie achter en willen we ons intensiever op de gemeente richten. De Bibliotheek op school biedt immers aanknopingspunten voor gemeentelijk beleid, denk aan het belang dat zij heeft bij het terugdringen van de taalachterstand van jongeren. Daarom werken we nu aan een plan om dit concept heel specifiek op een aantal doelgroepen te richten. Hoe gaan we dat communiceren? Aan mij de taak om te laten zien wat we precies doen en hoe we de campagnes en PR gaan laden. Een ander speerpunt waar we momenteel hard aan werken zijn de gemeenteraads-
verkiezingen van volgend jaar. Als bieb willen we deel uitmaken van die partij-
programma’s, onderdeel zijn van de gemeente. Én blijven. Dat betekent dat we nu al bezig zijn met vragen als: hoe worden we zichtbaar en hoe kunnen we laten zien wat we allemaal doen?’

Verbinden
Haar nieuwe baan bevalt Yvonne goed. ‘Ik vind het te gek dat mijn werk weer een uitdaging is. Niks geen automatische piloot. Ik zit weer op het puntje van mijn stoel. En de sfeer is goed. De mensen die hier werken zijn trots op de bieb en trots op wat ze doen. Al mogen ze dat van mij nog meer uitdragen. Wat ook helpt is dat we een hele gedreven directeur hebben. Geja Olijnsma heeft ambitieuze plannen en weet dat ook op een mooie, inspirerende manier uit te dragen. Dat motiveert enorm. We moeten als bieb namelijk nog steeds vechten voor onze plek. In financieel krappe tijden moet je partners kunnen overtuigen. Tegelijkertijd moet je ook aan de andere kant kunnen gaan staan: wat willen jullie als gemeente bereiken? Laaggeletterdheid aanpakken? Een culturele hotspot worden? Laten we daar als partners dan samen in op trekken. Dat wordt de komende tijd de uitdaging en daar heb ik ontzettend veel zin in.’ Hoewel plezier in haar werk ’m voor Yvonne ook in de kleine dingen zit. ‘Persoonlijk contact met bezoekers van de bieb, meedenken met collega’s. Het belangrijkste aan mijn werk is dat ik iets voor een ander kan betekenen. Ik wil mensen verbinden. Met taal lukt dat het best.’

www.bibliotheekvenlo.nl

Meer lezen over de transitie van boekenbibliotheek naar ontmoetingsplek? Lees het hier op ons blog.

In april 2017 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures
Datum: 14 juli 2017
Tekst: Rosa Dammers, Culturele vacatures

Hans Verbugt nieuwe directeur-bestuurder Musis & Stadstheater

Op 1 oktober 2017 zal Hans Verbugt (1961) aantreden als directeur/bestuurder van Musis & Stadstheater Arnhem. De Raad van Toezicht van MSA is bijzonder blij met deze uitkomst. Na een zorgvuldige procedure is het een voorrecht om Hans Verbugt, met zoveel kwaliteiten en ervaring, te kunnen benoemen als opvolger van Gijsje van Honk.

Gijsje van Honk (1951) heeft sinds eind 2013 als (interim) directeur de verzelfstandiging van de organisatie Musis & Stadstheater alsmede de nieuwbouw en renovatie van Musis geleid. Deze opdracht wordt per januari 2018 afgerond met de heropening van de nieuwbouw én de geheel gerenoveerde historische concertzaal. De organisatie gaat een nieuwe fase in waarbij wordt ingestoken op een duurzame intensievere samenwerking tussen MSA en Oostpool, en met Introdans en Het Gelders Orkest. De vier organisaties zijn partners in de ‘Lauwersgracht Alliantie’.

Gedurende zijn carrière vervulde Verbugt vele adviserende en bestuurlijke functies in Nederland en België. Tot 2015 was Hans Verbugt als intendant (algemeen directeur) verbonden aan de Filharmonie (Royal Flemish Philharmonic) in Antwerpen. In deze functie was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van de recent heropende Elisabethzaal in Antwerpen. Daarvoor was hij adjunct-directeur van het Conservatorium van Amsterdam.  Hij is betrokken geweest bij het onderzoek naar de samenwerking tussen Nederlandse Reisopera en het Orkest van het Oosten in opdracht van de Gemeente Enschede en de Provincie Overijssel. Ook was hij manager en mede-initiatiefnemer van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival.

Verbugt kan gekenmerkt worden als een manager met internationale ervaring en een groot netwerk, met zowel aandacht voor de interne organisatie als ook voor de samenwerking in stad en land. Hij is een brede culturele ondernemer en een strategisch denker, gescherpt door de politiek in België. Een snelle en energieke man, ook bedachtzaam en doortastend.

Verbugt: “De complexiteit als wel de diversiteit van de vervulde functies vroegen in volle breedte steeds een open, creatieve en flexibele benadering en een heldere sturing op gebied van financiën, personeelsbeleid, artistieke inhoud, marketing & publiciteit. Steeds met een natuurlijk gevoel voor de menselijke maat. Ook nuchter durven dromen hoort daar bij in ons vak. Arnhem komt in een hele inspirerende periode op het gebied van de ontwikkeling van huisvesting alsmede van nauwe samenwerking met de gezelschappen Oostpool, Introdans en Het Gelders Orkest. Ik ben blij daar de komende periode onderdeel van uit te mogen maken. Dat ik in vorige functies ook steeds met nieuw- en verbouw te maken heb gehad, is een ervaring die mij in deze nieuwe functie goed van pas zal komen.

Musis & Stadstheater verheugen zich op de komst van Hans Verbugt.

De sollicitatieprocedure werd begeleid door Marina Wijn Consultants Amsterdam.
In mei is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Musis & Stadstheater Arnhem
Datum: 12 juli 2017

Nieuw hoofd Marketing & Publiciteit bij het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni

Bo van Bommel is sinds maart het nieuwe hoofd Marketing & Publiciteit bij het Noord Nederlands Toneel en het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni. Deze organisaties wonen sinds januari samen in de theaterwerkplaats De Machinefabriek in Groningen. Hier creëren zij co-producties, maar maken ook nog eigen werk. Er wordt gebouwd aan interdisciplinair theater waarin alle disciplinekaders worden opgeheven: theater van nu, in de taal van nu.

“Beide gezelschappen hebben altijd al een eigenwijze marketingaanpak gehad en ik vind het een mooie uitdaging om deze toch wel verschillende organisaties samen te brengen. Een van mijn belangrijkste taken is dan ook het ontwikkelen van de merkstrategie van deze twee gezelschappen onder één dak”, aldus Van Bommel. “Zo hebben beide gezelschappen een hele trouwe fanclub, maar wat gebeurt er als deze twee samenkomen? We vinden het belangrijk om ons publiek bij ieder aspect van de voorstellingen te betrekken en een hechte community op te bouwen.”

Bovendien sluit de visie op marketing en communicatie van het NNT en Club Guy & Roni goed aan bij de ideeën en werkwijze van Van Bommel, namelijk marketing vanuit de inhoud: “Er is behoefte aan diepgang en het bewaken van de inhoud bij marketing. Het verhaal dat je naar buiten draagt moet kloppen met wat er op het podium staat, zowel bij de producties van het NNT, Club Guy & Roni én de co-producties”, vertelt Van Bommel.

Benieuwd hoe Van Bommel en haar team dit gaan aanpakken? Lees het volledige interview hier.

In december 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Cultuurmarketing
Datum: 6 juli 2017

Bert Hogemans nieuwe directeur-bestuurder Bibliotheek Gelderland Zuid

Bert Hogemans start op 21 augustus als nieuwe directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Hij volgt Dianne Weersink op. Hogemans: “Niet alleen het leesplezier, maar ook de maatschappelijke functie van de bibliotheek trekt me enorm. De bieb draagt bij aan de verrijking en ontwikkeling van mensen, dat is bijzonder waardevol.”

Hogemans werkte de afgelopen 12,5 jaar in de publieke sector namens een zakelijk dienstverlener. Sinds enkele jaren is hij daar verantwoordelijk voor strategie en beleid, organisatieontwikkeling en partnerships. Zijn overstap naar de Bibliotheek Gelderland Zuid wordt gedreven door zijn wens en ambitie een maatschappelijke bijdrage te leveren. “De activiteiten, aanpak, uitstraling en resultaten van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn prachtig. Daar het gezicht van mogen zijn is een voorrecht.”

De sollicitatieprocedure werd begeleid door Public Spirit, search-, wervings- en selectiebureau voor bestuurders, directie en topkader in de volle breedte van de publieke sector.

In maart is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Bibliotheek Gelderland Zuid
Datum: 4 juli 2017

Anneke Jansen nieuwe directeur Asko|Schönberg

Per 1 juni 2017 is Anneke Jansen de nieuwe directeur van Asko|Schönberg, ensemble voor nieuwe muziek. Zij volgt Rogier van Splunder op die op 1 april jl. afscheid heeft genomen van het ensemble.

Anneke Jansen (1976) was de afgelopen jaren werkzaam als projectmanager, directeur, curator en adviseur in diverse functies in de culturele sector. In 2006 was ze mede-oprichter van het Amsterdam Fringe Festival. In de tien jaar dat zij leiding gaf aan dit festival heeft zij zich vooral laten kennen als innovatief cultureel ondernemer die sterk is in het bouwen van horizontale organisatiestructuren. Verder werkte ze onder andere voor Writers Unlimited Den Haag, Uitfeest Utrecht en Kunsten’92. Daarnaast zet(te) zij zich in als bestuurslid en adviseur voor Perdu, Fonds Podiumkunsten, Kunstraad Groningen, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Bits of Freedom.

Jansen kiest nu voor Asko|Schönberg vanwege haar voorliefde voor hedendaagse gecomponeerde muziek, maar ook vanwege de nieuwe weg die het ensemble in slaat. Musici en team van Asko|Schönberg willen samen met het publiek een uitdagende plek vormen om elkaar te ontmoeten en op het allerhoogste niveau muziek van nu te ervaren. De overgang vanuit het theaterveld was voor Jansen niet moeilijk: “Ik kom uit een andere wereld, maar de stap voelt natuurlijk. Ik hou van hedendaagse muziek, ben ermee opgegroeid. De laatste jaren kwamen bij Fringe steeds vaker musici en componisten op zoek naar een platform. Makers van nu gaan makkelijk over de genre-grenzen heen.” (Bron: NRC)

Fedor Teunisse, artistiek leider Asko|Schönberg: “In Anneke herkennen wij een gedreven persoon die door haar ervaring in verschillende kunst- en cultuursectoren onze ambitie en identiteit mede kan vormgeven. Zij is een verbinder die met een frisse blik naar onze sector kijkt en in staat is om buiten getreden paden te denken. Zij heeft aangetoond artistieke ambities met zakelijk vernuft te kunnen combineren en haar lef past bij wat Asko|Schönberg nu, en in de toekomst wil uitstralen.”

Quirijn Altena, contrabassist Asko|Schönberg: “Met de komst van Anneke start een nieuwe koers van Asko|Schönberg. Het ensemble wordt meer compact en wendbaar, geheel toegespitst op concerten die ook in presentatie zullen verrassen. Daarmee blijft Asko|Schönberg als vanouds in de voorste linies van de laatste partituur.”

In februari/ maart 2017 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Asko|Schönberg, Foto (bewerkt): Thomas Schlijper 
Datum: 30 juni 2017

Loek Sijbers nieuwe directeur/bestuurder Factorium Podiumkunsten

Per 1 oktober 2017 wordt Loek Sijbers de nieuwe directeur/bestuurder van Factorium Podiumkunsten. Hij volgt daarmee Boyke Brand op, die dan bijna 10 jaar het centrum voor podiumkunsten heeft geleid.

Loek is 59 jaar oud en rondde in 1981 zijn studie af aan de Toneelschool Maastricht. Hij heeft gewerkt als acteur, docent, regisseur, provinciaal toneeladviseur, als ambtenaar en projectleider in majeure cultuurprojecten voor de Provincie Limburg en de Provincie Noord-Brabant. In 2006 werd hij directeur van EDU-ART Gelderland en richtte in 2009 Cultuurbedrijf BV op waarmee grote projecten werden gerealiseerd zoals Festival MENU 2010 en het cultuurprogramma van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Venlo in 2012.

Vanaf 2012 werkt Loek zelfstandig als directeur/bestuurder ad interim van diverse cultuurorganisaties, in opdracht van vele provincies en gemeenten. Hij heeft de ontwikkeling van het cultuurcluster van CHV Noordkade Veghel geleid en de doorontwikkeling van Lichtfestival GLOW in Eindhoven. Loek rondt op 1 juli een opdracht af als directeur/bestuurder van GIGANT markant in cultuur in Apeldoorn waarbinnen de fusie en reorganisatie van poppodium en filmhuis Gigant met het centrum voor kunsten Markant werden gerealiseerd.

Loek vervulde daarnaast verschillende bestuurs- en adviesfuncties in de Raad voor de Kunst, Raad voor Cultuur, was voorzitter van de Raad van Twaalf, was lid van gemeentelijke adviescommissies en is voorzitter van de raad van toezicht van Theatergroep Artemis in Den Bosch.

Loek woont in het hart van de Peel en heeft veel zin in zijn nieuwe functie: “Ik heb me in mijn keuzes in mijn werk altijd laten leiden door de inhoud. Factorium Podiumkunsten is tegen de geest van de tijd in, waarin centra voor kunsten worden afgebouwd of omgevormd, gewoon haar eigen gang gegaan met steeds betere en andere projecten en diensten; dat fascineert me. En ik houd erg van steden zoals Tilburg, Helmond en Oss. Tilburg, 6e stad van het land, aanpakkers, veel studenten, dynamisch, het rammelt en het krast en schuurt hier en daar; ik houd daarvan. Het gaat goed met Factorium Podiumkunsten maar er is vast nog wat te verbeteren in de relatie tussen Factorium Podiumkunsten en de regio.”

In maart 2017 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Factorium Podiumkunsten
Datum: 23 juni 2017

Hans Lebouille nieuwe directeur Cool kunst en cultuur

Hans Lebouille (41) zal per 1 september 2017 aantreden als directeur-bestuurder van Cool kunst en cultuur. Hij volgt Eva Middelhoff op die per 12 juni in dienst trad bij de Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Vereeniging.

Lebouille is een ervaren manager in de culturele sector. Momenteel is hij zakelijk leider van onder andere kunstenplaninstellingen Solid Ground Movement en Metaal Kathedraal. Solid Ground Movement is de oudste hiphopdansschool van Amsterdam en heeft een landelijk bereik op het gebied van urban talentontwikkeling. Metaal Kathedraal is de cultureel-ecologische broedplaats van Leidsche Rijn in Utrecht.

Hans Lebouille heeft zijn wortels in de commerciële sector maar werkte de laatste tien jaar steeds meer in het gesubsidieerde domein. Hij heeft ervaring opgedaan met het leiden van zowel producerende instellingen als podia, inclusief horecafaciliteiten. Zijn kracht ligt op het gebied van cultureel ondernemerschap en marketing.

In maart 2017 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Cool kunst en cultuur
Datum: 13 juni 2017