Follow Up

Elke week worden er tientallen nieuwe vacatures geplaatst op Culturele vacatures. Banen als marketeer, zakelijk leider, geluidstechnicus, muziek docent – ze komen allemaal voorbij. Wie deze prachtige functies uiteindelijk gaan vervullen, blijft voor ons echter vaak onzichtbaar. En dat vinden we jammer! Maak daarom kennis met Follow Up: de rubriek op onze website waar we mensen en organisaties de ruimte bieden om zichzelf, of hun nieuwe collega voor te stellen aan het publiek.

Deze content vullen we aan met relevante nieuwsberichten uit de media. Ook werken we voor deze rubriek samen met Cultuurmarketing.


Diederik von Bönninghausen directeur Panorama Mesdag

Per 1 mei 2017 is Diederik von Bönninghausen aangetreden als nieuwe directeur van Panorama Mesdag. Diederik von Bönninghausen (47) heeft ruime ervaring opgedaan als hoofd bedrijfsvoering en directielid van Museum Van Loon in Amsterdam.

De raad van bestuur, de aandeelhouders van de BV Panorama Mesdag en de medewerkers zien de samenwerking met hem vol vertrouwen tegemoet. Von Bönninghausen volgt Sander Uitdenbogaard op die per 1 januari dit jaar naar het Mauritshuis vertrok.

In oktober 2017 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Panorama Mesdag
Datum: 22 mei 2017

David Prins Artistiek Leider Muziektheater Hollands Diep

Muziektheatergezelschap Hollands Diep krijgt per 1 oktober 2017 een nieuwe artistiek leider: regisseur David Prins. Prins zal Cilia Hogerzeil opvolgen, die het gezelschap in 2001 oprichtte.

David Prins studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag cello en muziektheaterregie. Hij maakte ensceneringen voor onder meer Staatstheater Braunschweig, Tiroler Landestheater, Barokopera Amsterdam, Opera Zuid en de Opera van Innsbrück.

“Het is nu tijd voor een opvolger, die met frisse moed en visie nieuwe wegen kan ontwikkelen”, stelt vertrekkend artistiek leider Hogerzeil. Onder haar leiding gaat op 1 september nog de productie Julia & Romeo in première, daarna blijft ze werkzaam als freelance regisseur.

In januari 2017 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Theaterkrant | Muziektheater Hollands Diep
Datum: 17 mei 2017

Karen Archey nieuwe Conservator Hedendaagse Kunst, Time-based Media bij Stedelijk Museum Amsterdam.

Karen Archey is de nieuwe conservator Hedendaagse Kunst, Time-based media bij het Stedelijk Museum Amsterdam. De Amerikaanse Archey is conservator en kunstcriticus en was voorheen gevestigd in Berlijn en New York. Zij stapt over naar het Stedelijk Museum Amsterdam vanuit de in New York gevestigde organisatie e-flux, waar ze van 2014 tot 2017 werkzaam was als redacteur en oprichter van het openbare publicatieplatform e-flux conversations.

Zowel in haar publicaties als bij haar activiteiten als curator richt Archey zich vaak op thema’s die betrekking hebben op de maatschappij en het individu, zoals feminisme, identiteit en technologie. Haar kritiek uit zich regelmatig in de vorm van tentoonstellingsrecensies, kunstenaarsprofielen en thema-artikelen in tijdschriften als Frieze en ArtReview, maar ook literaire en theoretische essays in uitgaven van onder meer het Whitney Museum of American Art, MIT Press en het New Museum. In 2015 ontving Archey in het kader van de Creative Capital | Warhol Foundation Arts Writers Grant een subsidie in de categorie Short-Form Writing.

Archey trad op als curator voor Sharing Love, de monografische tentoonstelling van mediakunstenaar Ann Hirsch bij het Institute of Contemporary Art aan het MECA in Portland, Maine (2016) en ze organiseerde lezingen rond het satirisch-feministische woordenboek Women Inc. Lexicon bij Artists Space (New York) en het ICA in Londen (2015). Ze was medecurator van de overzichtstentoonstelling Art Post-Internet bij het Ullens Center for Contemporary Art in Peking (2014) en redacteur van de publicatie Art Post-Internet: INFORMATION/DATA. Als professioneel spreker nam Archey de afgelopen jaren deel aan fora van de University of Chicago, het Institute of Contemporary Arts in Londen, het Museum of Modern Art en MoMA PS1 in New York. Daarvoor was ze werkzaam als curator-in-residence bij het Abrons Arts Center (2012-2013) en editor-at-large bij Rhizome, onderdeel van het New Museum, beide in New York.

Archey en het Stedelijk
Archeys nieuwe rol bij het Stedelijk bestaat uit het versterken van de collectie en de presentatie van time-based media van het Stedelijk, bestaande uit digitale media, performance, dans en sound art. Zij integreert time-based media in tijdelijke tentoonstellingen, collectiepresentaties, evenementen, samenwerkingsprojecten en coproducties. Archey: “Het is voor mij een eer om te mogen samenwerken met directeur Beatrix Ruf en Hoofd Conservatoren & Onderzoek Bart van der Heide – twee mensen met een vooruitziende curatorenblik die ik al jaren bewonder om hun werk. Bij mijn overstap naar het Stedelijk ben ik op een open en warme manier ontvangen door mijn nieuwe collega’s, ik kijk er ontzettend naar uit om samen met hen te werken voor dit instituut van wereldformaat dat grote aandacht besteedt aan time-based art.”

Eerste projecten voor het Stedelijk
Archey is curator van de eerste museale solotentoonstelling van Stefan Tcherepnin die vanaf oktober 2017 te zien is in het Stedelijk. Tcherepnin is ook musicus, hij studeerde aan de befaamde Oberlin Conservatory of Music. Hij werkte in het verleden intensief samen met Maryanne Amacher: haar archief werd in 2017 door het Stedelijk gepresenteerd in samenwerking met Sonic Acts.

Daarnaast is Archey verantwoordelijk voor de Gemeentelijke Kunstaankopen 2018; de eerste gemeentelijke aankoop tentoonstelling die is gewijd aan time-based art in het Stedelijk Museum. Archey is tevens verantwoordelijk voor de snel groeiende mediacollectie van het Stedelijk. De aanzet hiervoor werd in 2016 gegeven met de aankoop van digitaal werk, samen met het Museum of the Image, thans Stedelijk Museum Breda.

In april 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Stedelijk Museum Amsterdam
Datum: 12 mei 2017

Nieuw hoofd Marketing en Communicatie bij het Zuiderzeemuseum

Martine de Winter is sinds kort het nieuwe hoofd Marketing en Communicatie bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Na 7 jaar bij de Politie Noord-Holland kreeg De Winter de ambitie om leiding te geven. De vacature van het Zuiderzeemuseum was dan ook een gouden kans. “Ik was zelf al zo vaak in dit museum geweest, ik dacht dat ik het door en door kende: inmiddels weet ik wel beter”, aldus De Winter.

Het museum werkt aan de hand van een thema-methode, ieder jaar staat er een nieuw thema centraal. “Op deze manier vinden we ons museum ieder jaar opnieuw uit aan de hand van een centraal onderwerp. Dit is ook heel goed te gebruiken in de marketing en communicatie, want zo kan je je trouwe bezoekers een nieuw verhaal vertellen en een nieuwe ervaring bieden”, vertelt De Winter.

Een van de uitdagingen voor De Winter is om de verschillende collecties van het binnen- en buitenmuseum zo goed mogelijk naast elkaar te laten opereren zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Dit wil ze o.a. doen door het effectiever inzetten van de sociale media: “Via sociale media kan je meer van de collectie laten zien en je doelgroep creatiever benaderen”.

Bovendien gaat de komende tijd alle aandacht naar een nieuw project bij het Zuiderzeemuseum: Zuiderzeelicht. Het museum zal in de kerstperiode het decor vormen van een verlicht beeldverhaal. “Het werken met moderne technieken is een innovatieve manier om het erfgoed van de Zuiderzee ook naar het nu te vertalen”, aldus De Winter.

Benieuwd hoe De Winter en haar team dit gaan aanpakken? Lees hier het volledige interview.

Ook werken bij het Zuiderzeemuseum? Er wordt nu geworven voor een Projectleider Presentaties.

In september 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Cultuurmarketing
Datum: 8 mei 2017 

Ze heeft haar master Film- en Televisiewetenschap nog maar net op zak en staat nu alweer voor een tweede master ingeschreven. Dat krijg je als gepassioneerd mediawetenschapper en culturele veelvraat. Dan kun je moeilijk kiezen. Gelukkig is Evelien van der Kooi pas tweeëntwintig. ‘Als het aan mij ligt word ik de meest veelzijdige freelancer van de culturele sector.’

‘Ik ben echt geïnteresseerd in elk facet van de film-, kunst- en cultuurwereld. Tijdens mijn bachelor Theater- Film- en Televisiewetenschap – en ook tijdens mijn master trouwens – heb ik dan ook altijd gewerkt. Op festivals, als redacteur voor studentenmagazines en als stagiaire marketing en publiciteit bij een filmdistributeur. Een van die festivals was het Holland Festival. Daar heb ik vorig jaar zomer anderhalve maand als festivalmedewerker gewerkt. Dat deed ik twintig uur per week. Tegelijkertijd volgde ik de laatste vakken van mijn master. Dat was echt prima te combineren en ook nog eens superleuk. Ik hielp mee met licht productie en promotie werk. Denk aan sets opbouwen, merchandise verkopen, tickets controleren en bezoekers ontvangen en te woord staan.’

Theater
‘Door het Holland Festival ben ik verliefd geworden op theater. Als festivalmedewerker maakte ik echt onderdeel uit van het proces, van een groter iets. En het is allemaal live. Dat maakt het extra spannend. Je krijgt meteen een reactie van mensen. Tijdens mijn bachelor dacht ik dat vooral film mijn ding was. Maar door van verschillende facetten binnen de culturele sector te proeven, leer je steeds meer en ontdek je ook steeds meer wat je nog meer leuk vindt. Ik ben bijvoorbeeld het afgelopen jaar meer naar het theater geweest dan tijdens mijn hele bachelor. Dat komt echt door die anderhalve maand bij het Holland Festival. En door mijn stage ben ik bijvoorbeeld ook de marketing kant van de culturele sector leuk gaan vinden. Eerst dacht ik dat dat vooral heel commercieel zou zijn, maar cultuurmarketing vergt ook heel veel creativiteit. Heel nuttig om ook die tak van sport te beheersen.’

Arts & Society
Ook dit jaar gaat Evelien weer werken op het Holland Festival. ‘Vorige maand kreeg ik een mailtje of ik zin had om weer mee te komen helpen. Waarom niet, dacht ik. Ik vond het vorig jaar zo leuk. En ik zit nu toch in een gekke tussenfase. Ik heb me aangemeld voor een tweede master: Arts & Society. De selectieprocedure loopt nu, dus ik weet nog niet of ik mag starten in september. Daarom werk ik op het moment parttime als tentoonstelling medewerker bij Harry Potter: The Exhibition. Ik ontvang bezoekers, scan tickets, beantwoord vragen en heb zelfs een rolletje in de openingsceremonie van de tentoonstelling. Heel tof! Met dertig uur per week is anderhalve maand Holland Festival makkelijk te combineren. Ik kijk er heel erg naar uit.’

Freelancer
‘In de toekomst zie ik mezelf echt als freelancer werken. Een freelancer die in heel veel dingen goed is en dus veel verschillende werkzaamheden verricht: schrijven, promotioneel werk doen, productiezaken regelen, marketingstrategieën uitwerken, filmhistorisch onderzoek doen – ik heb een zwak voor lokale filmgeschiedenis –, enzovoort. Ik zie mezelf niet veertig uur per week hetzelfde werk doen. Ik wil tien uur dit, vijf uur dat, twintig uur zus en vijf uur zo. Allemaal verschillende opdrachten. Dat is echt mijn droombaan. Maar nu eerst doorstuderen en andere interesses nog meer cultiveren.’ Lacht. ‘Ik leef echt met de museumkaart in de hand. ‘Fulltime werken kan altijd nog.’

In maart 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures
Datum: 5 mei 2017
Tekst: Rosa Dammers, Culturele vacatures

Renske Wijntjes nieuwe directeur Filmhuis Gouda

Renske Wijntjes volgt Corrie Verwaal op als directeur van Filmhuis Gouda.

Onder de bezielende leiding van Verwaal ontwikkelde het Filmhuis zich tot een professioneel en bloeiend filmtheater met twee vaste krachten en ruim zeventig vrijwilligers. Het aantal bezoekers is sinds de aanstelling van Verwaal gegroeid van 10.000 naar bijna 30.000 per jaar. Het aantal donateurs is in deze periode gestegen van 600 tot 2300 donateurs.

De nieuwe directeur, Renske Wijntjes (37 en woonachtig in Den Haag) is niet onbekend met de filmwereld en heeft ook op zakelijk en organisatorisch vlak ruime ervaring. Zo was zij coördinator Filmhuis & Cultuur bij de Openbare Bibliotheek Voorschoten Wassenaar. “Binnen deze organisatie was ik verantwoordelijk voor het cultuurbeleid, Filmhuis Wassenaar, het filmprogramma, het activiteitenprogramma, communicatie/PR, buffet en stuurde ik 35 vrijwilligers en een filmoperateur aan.”

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar verenigt woord en beeld letterlijk door de exploitatie van een officieel filmhuis. “Als coördinator droeg ik bij aan de uniciteit, het cultureel ondernemerschap en de gerenommeerde formule van deze organisatie, het kloppende hart van twee gemeentes. Nationaal wordt het succes van de formule erkend. Zo was Bibliotheek Wassenaar in 2010 verkozen tot Beste Bibliotheek van Nederland o.a. vanwege het cultureel ondernemerschap.”

Filmhuis Gouda profileert zich niet alleen door vertoning van kwaliteitsfilms; ook worden er regelmatig filmcursussen en inleidingen over films gegeven. Jaarlijkse hoogtepunten zijn onder andere het Cinekid jeugdfilmfestival en het Architectuurfilmfestival.

In oktober 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Gouds Dagblad
Datum: 3 mei 2017

Sanna Weustink nieuwe directeur Cultureel Centrum Jan van Besouw

Per 1 mei is Sanna Weustink directeur van Cultureel Centrum Jan van Besouw. Zij volgt Paul Cornelissen op, die vertrekt naar Theaters Tilburg. Weustink wordt verantwoordelijk voor de exploitatie van het drukbezochte cultuurcentrum en het bieden van een gevarieerd en betaalbaar theateraanbod.

Sanna Weustink (1971) heeft diverse functies vervuld in het bedrijfsleven, waar zij op het vlak van hospitality ruime ervaring heeft opgedaan als directeur en sales- en marketingmanager. Ze typeert zichzelf als een betrokken leider en toegankelijke bruggenbouwer. Sanna woont in Goirle en is actief in de lokale gemeenschap, onder andere als vrijwilliger.

In augustus 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Jan van Besouw
Datum: 1 mei 2017

Van kleins af aan is hij gefascineerd door de magie van theater. Toneel, opera, cabaret. Het genre maakt niet eens zoveel uit. Theater is theater. En daarom in iedere vorm mooi. Sinds augustus vorig jaar is Fabian Pikula (28) theaterprogrammeur bij het Chassé Theater in Breda. Een rol die hem op het lijf geschreven is.

Groeien
“Dat ik Theater-, Film- en Televisiewetenschappen ging studeren stond voor mij als een paal boven water. Zolang ik me kan herinneren wilde ik iets met theater gaan doen. Na mijn bachelor deed ik de master Theaterwetenschap en specialiseerde ik me in dramaturgie. Als dramaturg ben je tijdens het maakproces van een voorstelling de rechterhand van de regisseur. Je bent een raadgever, een vragensteller. Toen ik afgestudeerd was ben ik als vrijwilliger en freelancer op verschillende theater- en filmfestivals gaan werken, waaronder Tweetakt en het Nederlands Film Festival. In het begin moet je je bewijzen, maar als je iets een paar keer gedaan hebt en je doet het goed, dan krijg je vanzelf meer verantwoordelijkheden. Op een gegeven moment deed ik op verschillende festivals de productie en vrijwilligerscoördinatie. Zo ben ik bij het Café Theater Festival terecht gekomen. Dat vond ik zo’n inspirerende club jonge honden. Het waren leeftijdsgenoten die echt iets wilden neerzetten. Hier wil ik werken, dacht ik.” Fabian wordt aangenomen als programmeur en is vier jaar lang verantwoordelijk voor de programmering en dramaturgie van de theatervoor-stellingen. “Ik heb in die vier jaar gruwelijk veel geleerd. Ik kreeg echt de tijd om in mijn rol als programmeur te groeien. Toen ik begon was ik heel onzeker. Wat had ik als newbie nou te zeggen over het theaterveld? Door het vertrouwen dat ik kreeg en de successen die ik samen met collega’s boekte, ging ik steeds sterker in mijn schoenen staan. Café Theater Festival was wat dat betreft de ultieme leerschool voor me.”

 Solliciteren
“Naast mijn werk bij Café Theater Festival was ik ook werkzaam bij andere festivals. Vooral in het begin deed ik dat soort klussen op vrijwillige basis. Omdat ik het leuk vond en nog meer ervaring op wilde doen. Maar op een gegeven moment moet je jezelf serieus gaan nemen als professional. Ik vond het te gek wat ik deed, maar vond dat het ook tijd was om daar op een eerlijke manier voor beloond te worden. Vanaf die tijd ben ik alleen nog maar gaan freelancen. Dat ging hartstikke goed, naast het Café Theater Festival had ik veel opdrachten. Maar na een poosje was ik toe aan een nieuwe stap en ben ik gaan solliciteren op vaste programmeursfuncties bij theaters en festivals. Dat is nu zo’n anderhalf jaar geleden. Ik ging er relaxt in en vond het daarom ook niet erg dat ik in het begin nog niet vaak werd uitgenodigd. Op een gegeven moment namen de uitnodigingen toe.” Lacht. “Misschien kwam dat ook omdat ik betere brieven ging schrijven. Ik werd ook een aantal keer tweede. Daar baalde ik de eerste dag dan gigantisch van, maar ik kon me er ook weer snel overheen zetten. Dit is gewoon nog niet mijn baan, dacht ik dan.”

Theaterprogrammeur
Bij het zien van de vacature voor een Theaterprogrammeur bij het Chassé Theater wist Fabian het wel zeker: dit is mijn baan. “Het is zo’n divers theater. Van grootschalig amusement tot jong experimenteel theater en van gesubsidieerd tot niet-gesubsidieerd werk. De programmering is onvoorstelbaar breed. Ik dacht echt: wauw! Wat een mooi en breed kleurenpalet om daar dagelijks mee bezig te mogen zijn. Er werd ook maar drie jaar programma-ervaring gevraagd, dus ik maakte nog serieus kans ook. Dat vind ik trouwens echt heel tof. Als een culturele instelling voor een jonger iemand durft te kiezen.”

Sinds Fabian bij het theater werkt is hij verantwoordelijk voor twee van de drie zalen. “Ik werk veel samen met Cees Langeveld. Cees is de directeur en programmeert de grote zaal. Die zaal is met name gericht op lange series: musicals, shows en grote cabaretiers. Ik doe de middenzaal en de kleine zaal. Toneel, dans, muziektheater, cabaret. Er staat daar van alles op de planken. Vanaf mijn komst in augustus heb ik de programmering voor het seizoen 2017-2018 samengesteld. Nu die programmering rond is, houd ik me tot de zomer bezig met het ontwikkelen van nieuwe activiteiten en concepten. Ook ga ik zelf veel naar het theater om nieuwe dingen te zien. Ik programmeer veel op intuïtie en kijk vooral naar de makers. Wie zit erachter? Is het inhoudelijk interessant? Is het een mooi concept? En uiteraard: wie gaat hiernaartoe? Ik kan niet wachten om echt aan de slag te gaan met het nieuwe theaterprogramma.” En de toekomst? “Ik heb altijd veel gedroomd over werk in de toekomst en nu doe ik dat voor het eerst eigenlijk niet. Als ik het nu voor het zeggen heb, ben ik over dertig jaar nog steeds theaterprogrammeur.”

In juni 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures
Datum: 28 april 2017
Tekst: Rosa Dammers, Culturele vacatures

Jan-Hein Sloesen nieuwe directeur-bestuurder De Kring

Jan-Hein Sloesen (48) wordt per 1 juni de nieuwe directeur-bestuurder van het cultuurcluster waarin theater De Kring, erfgoedcentrum Tongerlohuys en educatiebedrijf CultuurCompaan zijn verenigd. Sloesen heeft ruime ervaring in de culturele sector. Hij was tot 2009 directeur van theater de Bussel in Oosterhout. Momenteel is hij werkzaam bij de provincie Noord-Brabant als directeur van het cluster service- en relatiemanagement. Ook was hij er hoofd cultuur en erfgoed.

Directeur-bestuurder is een nieuwe functie, ontstaan door de wijziging van de bestuursstructuur van stichting Schouwburg De Kring. Die kent nu een model met een raad van toezicht die op afstand toeziet op het functioneren van het cultuurcluster in het algemeen en de directeur-bestuurder in het bijzonder.

In december 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: DagRoosendaal.nl, foto Theaterkrant
Datum: 26 april 2017

Nieuw Hoofd Collectiemanagement en Hoofd Conservatoren voor NMVW

Het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde nemen per mei 2017 twee zeer ervaren nieuwe krachten in de arm. Een korte kennismaking.

Drs. Cindy Zalm wordt Hoofd Collectiemanagement. Zij zal de afdeling Collectiemanagement gaan aansturen van het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW), de stichting waar Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde deel van uit maken. Drs. Zalm heeft een rijke achtergrond in zowel de commerciële dienstverlening als in de museumwereld. Zo was zij o.a. als Coördinator beheer en behoud verbonden aan het Amsterdam Museum. Zalm was in deze rol eindverantwoordelijk voor het team van depotmedewerkers, restauratoren en de registrar. Ook was ze bij diverse musea betrokken als extern adviseur bij onder andere collectieverhuizingen, samenwerking- en professionaliseringsprojecten.

Naast haar reguliere werkzaamheden als Branche Manager bij Crowne Fine Art geeft Cindy Zalm gastcolleges met betrekking tot depotbouw en collectiemobiliteit aan de Reinwardt Academie, en was ze van 2011 tot 2015 lid van de commissie die belast was met het opstellen van Europese standaarden op het gebied van verpakking en transport van cultureel erfgoed.

Met de aanstelling van Cindy Zalm verwacht het NMVW verdere stappen te kunnen zetten in het nog beter toegankelijk en maatschappelijk relevant maken van de collectie.

Dr. Henrietta Lidchi treedt per 15 mei 2017 aan als Hoofd Conservatoren van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Zij volgt hiermee Dr. Laura Van Broekhoven op die sinds 1 maart 2016 directeur is van het Pitt Rivers Museum in Oxford.

Lidchi zal samen met Wayne Modest, Hoofd van het Research Center for Material Culture, invulling gaan geven aan o.a. de ambitieuze tentoonstellingsplanning, de verdere ontsluiting van de collecties, het vernieuwende verzamel- en onderzoeksbeleid en de samenwerking met culturele instellingen en gemeenschappen van het museum.

Henrietta Lidchi is momenteel Hoofd van de afdeling World Cultures van het National Museums Scotland in Edinburgh, waar ze sinds 2005 o.a. omvangrijke herinrichtingsprojecten leidde. Ook bekleedde ze verschillende functies bij The British Museum. Lidchi leidde nationale en internationale onderzoeks- en samenwerkingsprojecten en was in meerdere rollen betrokken bij talrijke tentoonstellingen. Haar persoonlijke specialisatie is inheemse Amerikaanse kunst en cultuur. Daarnaast is Lidchi Honorary Professor aan de School of Social and Political Sciences van de University of Edinburgh.

Lidchi is internationaal een zeer gerenommeerd professional. Met haar hoopt het NMVW de inhoudelijke veranderingen die enkele jaren geleden zijn ingezet naar een hoger plan te tillen.

In respectievelijk mei en november 2016 is voor deze functies geworven via Culturele vacatures.
Bron: Tropenmuseum, foto Henrietta Lidchi: Phil Wilkinson
Datum: 24 april 2017

Ze wilde maar wat graag in de culturele sector werken, maar had helemaal geen werkervaring. Daarom besloot Renée Korver Michan als vrijwilliger te beginnen. Inmiddels is ze – om in haar termen te blijven – duizendpoot bij Museum BroekerVeiling en zit ze helemaal op haar plek.

Na haar studie Engelse Taal en Literatuur vertrekt Renée Korver Michan (34) op haar eenentwintigste voor de liefde naar Kopenhagen. Terwijl haar vriend snel een nieuwe baan vindt, heeft Renée meer moeite om te bedenken wat ze precies wil gaan doen. Ze besluit de opleiding Digital Design and Communication te volgen. Na haar studie verhuist Renée met haar (inmiddels) man en twee kinderen terug naar Nederland. Ze gaat aan de slag bij organisatie-adviesbureau Accenture en werkt ook een poos als vertaler en communicatiemedewerker bij ict-bedrijf Xolphin. In 2014 gooit ze het roer om.

Culturele sector
“De bedrijven waarvoor ik hier in Nederland werkte vond ik leuk en ook met mijn collega’s kon ik het goed vinden. Toch was het werk wat ik deed niet helemaal mijn ding. Ik vond het te eentonig en van hele dagen achter een bureau zitten werd ik ook niet blij. Ik ben toen gaan nadenken. Wat wil ik nou echt? Ineens dacht ik terug aan de tijd dat ik als vrijwilliger bij Imagine Film Festival (toen nog het Amsterdam Fantastic Film Festival) werkte en hoe leuk ik dat vond. Het leek me geweldig om fulltime in de culturele sector aan de slag te gaan, maar zonder werkervaring wist ik dat de kans op een baan vrij klein was. Toch voelde ik aan alles dat dit de kant was die ik op moest. Ik ben toen naast mijn baan bij Xolphin als vrijwilliger bij Cinema Oostereiland in Hoorn gaan werken. Als kassamedewerker was ik verantwoordelijk voor de kaartverkoop en het ontvangen en informeren van bezoekers. Het gezicht zijn van een culturele instelling past bij me. Ik ben heel graag in contact met mensen.” Na een paar maanden kon Renée haar geluk niet op: ze kreeg een aanstelling als vrijwilligerscoördinator en project planner. “Dat heb ik twee jaar met onwijs veel plezier gedaan. Toen begon het weer te kriebelen. Ik wilde kijken of ik nog een stapje verder kon komen. Naar een iets grotere organisatie en met andere verantwoordelijkheden.”

Seizoensbaan
Op de website van Culturele vacatures kwam Renée de vacature voor een Baliemedewerker bij Museum BroekerVeiling tegen. “BroekerVeiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Een prachtig Rijksmonument waar nostalgie en historie samenkomen. Het museum sprak me meteen aan, maar ik had echt geen idee wat voor iemand ze zochten. Het takenpakket was namelijk veel uitgebreider dan de baliewerkzaamheden die je zou verwachten bij zo’n functie. Ook werd er om hbo-niveau gevraagd. Het wekte meteen mijn nieuwsgierigheid. Helemaal toen bleek dat het om een seizoensbaan ging. In de winter 16 uur en tijdens de zomermaanden 32 uur. Omdat ik ook sieraden maak, leek het me ideaal om dat in de wintermaanden met deze baan te combineren. Zonder al te hoge verwachtingen besloot ik te solliciteren. En toen werd ik verdorie gewoon uitgenodigd!”

Mengeling
Deze maand werkt Renée alweer een jaar voor Museum BroekerVeiling. De verveling slaat nooit toe, want letterlijk geen dag is hetzelfde. “Ik ontvang bezoekers, onderhoud de website, verzorg de social-mediakanalen, denk mee over de inkoop van de museumwinkel, maak de dagelijkse planning, help met de advertenties en schrijf persberichten.” Lacht. “Ik vergeet nu sowieso een paar dingen op te noemen, maar zo krijg je wel een beeld van mijn baan: een voor mij ultieme mengeling van alleen maar leuke dingen. Ik had echt nooit gedacht dat ik zoveel passies in één baan kon samenbrengen. En met de nieuwe uitbreidingsplannen wordt het alleen maar leuker!”

In januari 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures
Datum: 21 april 2017
Tekst: Rosa Dammers, Culturele vacatures

Tassenmuseum Hendrikje heeft een nieuwe Communicatie- en Brandmanager

Susanne Noordegraaf heeft altijd in de culturele sector willen werken om zo haar passie voor culturele uitingen te kunnen combineren met haar commerciële ervaring. Na eerder werkzaam te zijn geweest bij o.a. de Bijenkorf en digital agency Mirabeau is haar baan in de culturele sector een nieuwe uitdaging: “Ik heb veel zin om te gaan verrassen, ‘out-of-the-box’ te denken”.

De komende jaren wil het Tassenmuseum zich ontwikkelen tot een ‘toonaangevend en fashionable centrum van de tas’. Deze verandering gaat gepaard met een stuk digitalisering en opfrissing van het ‘merk’ Tassenmuseum Hendrikje. Noordegraaf: “Met de techniek van tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos, maar alles verandert tegenwoordig zo snel dat je goed moet kunnen schakelen. Dit lijkt bij culturele instellingen langzamer te gaan dan bij commerciële bedrijven.”

Haar nieuwe functie als Communicatie- en Brandmanager is dus een mooie uitdaging op meerdere vlakken: qua positionering van het museum, maar ook op het gebied van digital marketing en samenwerking. Susanne staat te popelen: “Ik heb heel veel zin om de vertaalslag te maken tussen ons aanbod en de diverse doelgroepen. We gaan beter inspelen op de behoeftes van onze bezoekers en de boodschap zo passend mogelijk overbrengen.”

Benieuwd naar alle ins en outs van Susanne’s nieuwe rol? Lees hier het hele interview van Cultuurmarketing.

In november 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Cultuurmarketing
Datum: 19 april 2017

Ineke Rutgers Zakelijk Leider Filmtheater Hilversum

Filmtheater Hilversum heeft sinds eind maart een nieuw zakelijk leider: Ineke Rutgers (1968). Rutgers was eerder zakelijk leider van Vis à Vis en Theater de Fransche School in Culemborg. Zij neemt het stokje over van ‘founding father’ van het filmtheater Piet Bijlholt.

Over haar overstap zegt Rutgers: “Met ontzettend veel plezier en passie heb ik de afgelopen vijfentwintig jaar in de professionele podiumkunsten gewerkt. Voor mij is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Naast de podiumkunsten heb ik al van kinds af aan een grote passie voor film. Filmtheater Hilversum is een gevestigde naam met een sterk profiel dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers, het team van vaste medewerkers en het bestuur. De vele bezoekers dragen het een warm hart toe en de groei van de afgelopen jaren bewijst dit. Ik ben dan ook verheugd dat ik mijn expertise en netwerk nu kan inzetten bij Filmtheater Hilversum.”

Het Filmtheater Hilversum is sinds 1978 de plaats voor kwaliteitsfilm in de mediastad. Naast het actuele aanbod van de betere dramafilms en documentaires biedt het themaprogramma´s zoals Hilversum in Gesprek en Film & Food, extra (kinder)activiteiten, eens per jaar een Openluchtvoorstelling en het eigen Filmfestival Hilversum.

In december 2016/ januari 2017 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Filmtheater Hilversum
Datum: 10 april 2017

Ze heeft een enorme fascinatie voor mode, kostuums en sieraden. Ook vertelt ze graag verhalen. Die twee passies brengt Anne-Karlijn van Kesteren sinds kort samen als Conservator Sieraden bij Museum Arnhem en CODA Museum. Tijd voor een gesprek.

Vanuit de bachelor kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen specialiseert Anne-Karlijn van Kesteren (27) zich tijdens haar studie in museale mode, kostuums en later ook in moderne sieraden. Zowel de master Kunstgeschiedenis (Kunstbeleid en Mecenaat) als de master Museumconservator sluit ze met een onderwerp uit de mode af. Anne-Karlijn: ‘Het vermogen van de objecten om zeer persoonlijke verhalen te vertellen, fascineert me. Ik kan me er echt over verwonderen hoe de maatschappij weerslag vindt in de kleding van mensen. Mode, kostuums en sieraden zijn per definitie met het menselijk lichaam verbonden en vertellen voor mij meer dan andere kunstvormen iets over onze persoon, de samenleving en de geschiedenis van de maatschappij.’

Conservator sieraden
Tijdens haar studie loopt Anne-Karlijn onder andere stage bij het Centraal Museum, waar ze gedurende haar master Museumconservator ook een jaar in dienst is als conservator in opleiding. Als kers op de taart neemt Anne-Karlijn na haar afstuderen de conservator mode waar tijdens haar zwangerschapsverlof. Begin dit jaar liep die tijdelijke functie af en moest Anne-Karlijn op zoek naar iets anders. Op dat moment belandde de dagelijkse mailing van Culturele vacatures in haar mailbox. ‘Toen ik de vacature voor een Conservator Sieraden bij Museum Arnhem en CODA Museum zag staan, wist ik gelijk dat dit een mooie volgende stap zou zijn. Het deelgebied van de sieraden vind ik interessant en ook de gedeelde functie in twee musea sprak me aan. Zo’n samenwerking vind ik sprekend voor de nieuwe tijd waarin ik als museumconservator ben opgeleid. Ook het grensgebied van de sieraden, mode en de autonome beeldende kunst is iets wat mijn interesse en nieuwsgierigheid wekt. Het intieme en persoonlijke van een sieraad versus het autonome karakter van sommige werken, maar ook zeker de vele filosofieën die daarbij horen vind ik fascinerend. Om daar als conservator mee te mogen werken vind ik dan ook spannend en een voorrecht.’

Verhalen vertellen
‘In principe heb ik één functie op twee locaties en met twee verschillende collecties. In beide musea draag ik inhoudelijke zorg voor de collectie sieraden. Dit houdt in dat ik onderzoek doe en een visie ontwikkel over hoe de collecties in de toekomst verder gevormd en gepresenteerd kunnen worden. Verder hoop ik de sieraden ook online meer zichtbaar te maken. De samenwerking tussen beide musea, maar ook met andere musea in Nederland is hierbij van groot belang en ook een belangrijk deel van mijn functie.’ Anne-Karlijns dagen zijn divers: van computerwerk en mails beantwoorden, tot boeken lezen, objecten bekijken en galeries en kunstenaars bezoeken. ‘Een goed deel van mijn werk is denkwerk. De momenten dat ideeën zich zover gevormd hebben dat ik ze ook kan communiceren, presenteren en hopelijk ook uitvoeren zijn de momenten waarop ik het meeste plezier heb in mijn werk. Het is te vroeg om concreet te zijn, maar het samenstellen en mogen vertellen van de verhalen van de sieraden in de collecties, op welke manier dan ook, is de reden waarom ik dit werk zo leuk vind om te doen.’

Freelance
Naast haar werk als conservator sieraden is Anne-Karlijn actief als freelancer bij modeprojecten zoals voor ‘Uit de Mode’ in het Centraal Museum. “De mode en sieraadwereld zijn binnen de museale sector niet dezelfde, al liggen ze dicht bij elkaar. Ik vind het daarom belangrijk om de contacten binnen de museale modesector te blijven onderhouden en doe dat door middel van freelance werk en door mijn inzet voor Modemuze en de Kostuumvereniging.’

Compliment
Het mooiste compliment dat Anne-Karlijn kreeg was tijdens de presentatie van HAAR! Menselijk haar in mode en beeldende kunst. Een tentoonstelling in het Centraal Museum waar ze vorig jaar aan meewerkte. ‘Tijdens de totstandkoming van die tentoonstelling was ik zo onder de indruk van de veelzijdigheid van haar dat het mijn blik heeft verruimd. Ik vond het een groot compliment toen duidelijk werd dat de tentoonstelling hetzelfde deed met het publiek. De reacties waren vol verwondering en daarmee was voor mij het werk dat ik samen met alle anderen had neergezet een succes. Met kunst probeer je een verhaal te vertellen. Als dat lukt, ben ik een gelukkig mens.’

In november en december 2016 is voor de vacature Conservator Sieraden bij Museum Arnhem en CODA Museum geworven via Culturele vacatures.
Datum: 7 april 2017
Tekst: Rosa Dammers, Culturele vacatures

Ronnie Weijers Sectormanager Publiek Nationaal Militair Museum

Per 1 april 2017 wordt Ronnie Weijers benoemd tot Sectormanager Publiek van het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Hij zal in deze functie leidinggeven aan de afdelingen marketing en communicatie, evenementen en educatie.

Ronnie Weijers (1969) is een ervaren manager die de afgelopen 6 jaar als projectleider tentoonstellingen werkzaam is geweest in Museum Catharijneconvent Utrecht.

Weijers is na zijn opleiding aan de Erasmusuniversiteit tijdens zijn militaire dienst als onderofficier uitgezonden naar Kroatië en Bosnië-Hercegovina als lid van de EU Monitor Mission. In 2003 is hij begonnen als financieel medewerker bij Museum Catharijneconvent waar hij in 2007 hoofd afdeling financiën werd. In 2011 tot maart 2017 was hij projectleider tentoonstellingen.

Ronnie Weijers: “Ik ben enorm blij met deze kans en zie er erg naar uit om in dit prachtige museum aan de slag te gaan. Ik heb een wat eigenaardige loopbaan achter de rug, maar op deze plek komen mijn bedrijfseconomische, militaire, politieke en museale achtergrond heel treffend samen. Daarom voelt dit wel als een droombaan, echt een unieke kans”.

Het Nationaal Militair Museum maakt onderdeel uit van de Koninklijke Stichting Defensiemusea (KSD). De Defensiemusea geven met kracht het militaire verhaal en het verhaal van militairen een plek in publieke discussies door zoveel mogelijk mensen de krijgsmacht in heden en verleden te laten beleven, omdat oorlog en conflict onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld waarin we leven en dus met ons.

In dit museum wordt aandacht geschonken aan verleden, heden en toekomst van de Nederlandse Krijgsmacht, door middel van interactieve tentoonstellingen, activiteiten en evenementen voor jong en oud. Er zijn circa 30 medewerkers en 200 vrijwilligers bij het Nationaal Militair Museum te Soesterberg werkzaam.

De sollicitatieprocedure werd begeleid door Marina Wijn Consultants, searchbureau gespecialiseerd in management voor de culturele sector.

In december 2016 is voor deze functie geworven via Culturele vacatures.
Bron: Marina Wijn Consultants, foto: Nationaal Militair Museum
Datum: 3 april 2017