Teylers Museum – Medewerker Publiekszaken

Vacature | Organisatie: Teylers Museum | Functie: Medewerker Publiekszaken | Plaats: Haarlem | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 01/09/2017


Teylers is het museum van de Verwondering. Al sinds 1784 is dit de plek om je te verbazen en verwonderen over fossielen, mineralen, boeken, munten, penningen, natuurkundige instrumenten, schilderijen en tekeningen. Het museum is gevestigd in een monumentaal gebouw met delen uit de 18e, 19e en 20e eeuw. Het is het best bewaard gebleven openbare kennisinstituut voor kunst en wetenschap uit de 18e eeuw ter wereld. Teylers heeft een even fascinerende als unieke geschiedenis.

In verband met zwangerschapsvervanging zoekt Teylers Museum van 1 oktober 2017 tot medio februari 2018 een

Medewerker Publiekszaken

voor 32 uur per week

Als medewerker Publiekszaken draag je zorg voor de reservering van groepsbezoeken, rondleidingen en (educatieve) evenementen in het museum. Je bent verantwoordelijk voor de inroostering van rondleiders, vrijwilligers en docenten die deze groepen begeleiden. Het is belangrijk dat je goed met betrokken partijen communiceert en zorgt voor een correcte vastlegging van de afspraken. Verder ondersteun je de afdeling, bijvoorbeeld bij het regelen van openingen. Vind je het leuk om met mensen om te gaan in een dynamische omgeving? Dan is deze functie misschien iets voor jou.

Voornaamste werkzaamheden

 • Behandelen en inplannen van aanvragen voor groepsbezoeken en rondleidingen;
 • Inroosteren van rondleiders, docenten en vrijwilligers en bewaken van de uitvoering hiervan;
 • Zorgen voor vastlegging, planning en communicatie over reserveringen met (externe) partijen;
 • Verzorgen en verzenden van mailingen;
 • Bewaken van planningen en actueel houden van (reserverings)systemen;
 • Bewaken van de logistiek inzake groepsbezoeken en rondleidingen;
 • Oplossen van knelpunten en bewaken van de kwaliteit.

Vereisten en profiel
Wij zoeken iemand die het een leuke uitdaging vindt om groepsbezoeken te organiseren. Voor deze functie is het van belang dat je een klant- en servicegerichte instelling hebt en dat je accuraat bent. Vanzelfsprekend heb je goede contactuele eigenschappen. En verder heb je:

 • Relevante opleiding op tenminste MBO niveau;
 • Bij voorkeur aantoonbare ervaring met het organiseren van rondleidingen; 
 • Ervaring met MS Office en reserveringssystemen; kennis van Full House is een pre;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Organisatietalent – en ben je stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden
Teylers Museum biedt een dienstverband voor 32 uur per week, met passende arbeidsvoorwaarden conform de Museum CAO. De functie is ingeschaald in schaal 6.

Inlichtingen & Sollicitaties
Meer informatie over de functie is verkrijgbaar in de week van 28 augustus tot 1 september via Michel Hommel, Hoofd Publiekszaken, via: mhommel@teylersmuseum.nl. Je sollicitatiebrief met cv kun je tot uiterlijk 1 september aanstaande mailen aan: mhommel@teylersmuseum.nl, onder vermelding van ‘vacature medewerker Publiekszaken’.

www.teylersmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,