Stichting Centraal Museum – Medewerker Collectiebeheer

Vacature | Organisatie: Stichting Centraal Museum | Functie: Medewerker Collectiebeheer | Plaats: Utrecht | Omvang: 34 uur | Sluitingsdatum: 07/09/2017


Het Centraal Museum verrijkt je met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Van Rietveld tot de Utrechtse Caravaggisten, van Dick Bruna tot Moesman en van Viktor & Rolf tot het eeuwenoude Utrechtse schip. Wij vertellen onze verhalen altijd vanuit een Utrechts perspectief. Utrecht is onze basis, de wereld is ons speelveld. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt. Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van de Stichting Centraal Museum.

Het Centraal Museum trok in 2016 in totaal 285.000 bezoekers. Zowel het Centraal Museum als het nijntje museum zijn in 2016 ingrijpend verbouwd. Met het ambitieuze meerjarenbeleidplan 2017-2020 én de komst van een nieuwe artistiek directeur is het Centraal Museum nu klaar voor een nieuwe fase.

Het Centraal Museum zoekt een

Medewerker Collectiebeheer

m/v | 34 uur per week

Dit is het werk
De medewerker Collectiebeheer is verantwoordelijk voor het beheer, behoud en de documentatie van de museumcollectie, met een accent op Toegepaste Kunst. Ook registrarstaken horen bij de functie, waaronder het coördineren van het bruikleenverkeer van de eigen collectie in binnen- en buitenland. Het objectmanagement omvat inventarisatie, (standplaats)registratie, documentatie, conditierapportage, (initiëren en organiseren van) restauraties, verzekering van de collectie, afstoting, (organisatie van) transport en depotbeheer.

Daarnaast ondersteunt de medewerker wetenschappelijk onderzoek en begeleidt onderzoekers met betrekking tot de collectie. Projectmatig draagt de medewerker bij aan het museumprogramma door ervoor te zorgen dat collectiestukken op tijd en in goede conditie beschikbaar zijn voor tentoonstellingen en collectiepresentaties.

Plek in de organisatie
De medewerker Collectiebeheer maakt deel uit van de afdeling Collectiebeheer. Binnen het team van de collectiebeheerders zijn er drie directe collega’s. De medewerker Collectiebeheer wordt aangestuurd door het Hoofd Collectiebeheer.

Dit breng je mee
Naast een HBO-opleidingsniveau (vakgebied museologie/beheer en behoud) heb je enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt ruime ervaring met de zorg voor objecten zoals hierboven omschreven (met uiteenlopende collecties, waaronder bij voorkeur ook toegepaste kunst), bent resultaatgericht, beheerst Nederlands en Engels in woord en geschrift, bent stressbestendig, sociaal en integer. Je hebt aantoonbare ervaring en kennis van collectieregistratie met Adlib.

Onze arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden conform de Museum CAO; salaris: schaal 8 Museum CAO (inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring: € 2.476,- tot € 3.168,- bruto op basis van een 36-urige werkweek); pensioen ondergebracht bij het ABP.

Meer informatie
Meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden kun je krijgen van Marije Verduijn, afdelingshoofd Collectiebeheer, telefonisch:030-2362342 en/of per mail mverduijn@centraalmuseum.nl.

Solliciteren naar deze functie?
Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie is voor ons van groot belang. Zonder deze ervaring heeft solliciteren geen zin. Wij verzoeken je te solliciteren vóór 08/09/2017. Je kunt je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per mail sturen aan collectiebeheerder@centraalmuseum.nl. Voor vervulling van deze vacature is een pre-employment screening vereist.

www.centraalmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,