Rijksmuseum – Medewerker Archief

Vacature | Organisatie: Rijksmuseum | Functie: Medewerker Archief | Plaats: Amsterdam | Omvang: 18 uur | Sluitingsdatum: 20/08/2017


Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt 1 miljoen (kunst)objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Een geheel vernieuwd Rijksmuseum heeft zijn deuren voor het publiek geopend met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen, bruisende evenementen en vele prettige faciliteiten voor jong en oud.

De afdeling Archief van het Rijksmuseum is op zoek naar een:

Medewerker Archief

m/v | 18 uur per week

De functie houdt onder meer in:

  • Het uitvoeren van postselectie en registratie waaronder het klasseren en toekennen van een onderwerp, bepalen routering en het scheiden van post die voldoet aan criteria voor inschrijving.
  • Het inrichten, onderhouden en actualiseren van de archieven waaronder het vormen van zaakdossiers, het verzamelen, registreren en beoordelen van gegevens, het periodiek selecteren van dossiers die naar het statisch archief afgevoerd moeten worden en zorgen voor een goede, geselecteerde ordening en het selecteren van te vernietigen archiefbestanden in overleg met de betrokken afdeling.
  • Het verlenen van dienstverlening aan museummedewerkers en derden zoals het beschikbaar stellen van archiefmateriaal, het verstrekken en toelichten van informatie over inhoud, behandelingsprocedures et cetera en het aanleveren van informatie ten behoeve van archiefonderzoek en afhandelen van de daarbij behorende correspondentie.

De uren worden als volgt ingedeeld: 3×6 uur per week of 4×4,5 uur per week, aanvang in de ochtend. Tot de dagen behoort in ieder geval de maandag.

Wij vragen

  • Minimaal MBO niveau, een aanvulling met DIV (of SOD I /SOD II), of een gerichte informatievoorzieningsdiploma is een pre.
  • Enkele jaren ervaring met archiefwerkzaamheden.
  • Actieve kennis van het Nederlands en Engels.
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en in staat zijn snel en adequaat teksten te analyseren.
  • Klantvriendelijk en servicegerichte instelling.
  • In staat zijn mee te denken met zoekvragen van medewerkers.
  • Accuraat en discreet.

Arbeidsvoorwaarden
Het Rijksmuseum valt onder de museum CAO. Het salaris is afhankelijk van de opleiding en ervaring en wordt ten hoogste gewaardeerd in schaal 6, minimaal € 2.175,- en maximaal € 2.679,- bruto per maand voor een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Aanstelling geschiedt voor de duur van één jaar, waarna in beginsel verlenging voor nog een jaar kan plaatsvinden. Na twee keer een jaarcontract zal – bij ongewijzigde bedrijfsomstandigheden en goed functioneren – het dienstverband worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Inlichtingen
Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Pia van de Wiel, hoofd Directiesecretariaat, op telefoonnummer 020-674 7104. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Lieke Boers, personeelsadviseur, op telefoonnummer 020-674 7304. Kijk op www.rijksmuseum.nl voor meer informatie over ons museum.

Solliciteren
Graag ontvangen wij je complete sollicitatie uiterlijk 20 augustus 2017 via het online sollicitatieformulier. Alleen compleet ingevulde sollicitaties nemen wij in behandeling.

Acquisitie n.a.v. deze functie wordt niet op prijs gesteld.

www.rijksmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,