ProBiblio – Data Analist

Vacature | Organisatie: ProBiblio | Functie: Data Analist | Plaats: Hoofddorp | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 31/08/2017


ProBiblio is een actieve en innovatieve netwerkpartner voor het openbaar bibliotheekwerk in de provincies Noord en Zuid-Holland. Wij nemen het voortouw als het gaat om vernieuwingen die relevant zijn voor bibliotheken. Daarbij stimuleren wij de optimale benutting van hetgeen wordt ontwikkeld voor het stelsel en organiseren vraagbundeling, samenwerking en kennisuitwisseling voor onze netwerken. Wij leveren ondersteuning, dienstverlening en advies, zowel op bibliotheekinhoudelijk terrein als op het gebied van bedrijfsvoering.

Voor klanten is de collectie een belangrijke reden voor bibliotheekbezoek. ProBiblio adviseert over collectiebeleid en collectieprofielen. Daarnaast brengen wij advies uit over bibliotheekautomatisering voor efficiënter collectiebeheer en over verandertrajecten die de collectie raken. ProBiblio zoekt een creatieve

Data Analist

(32 uur per week)

Wij zoeken een collega ter vervanging van zwangerschaps- en ouderschapsverlof voor de periode van 1 oktober 2017 tot en met 31 september 2018.

De functie
In deze functie voorzie je het adviesteam en overige collega’s van de juiste cijfermatige onderbouwing op het gebied van collectievorming. Daartoe analyseer je big data zoals transactiegegevens en data over (potentiële) gebruikers, budgetten, strategische- en marketingdoelstellingen et cetera. Je analyse levert een cruciale bijdrage aan een consistent en betrouwbaar advies door onze specialisten aan de bibliotheken. Als superuser lever je een belangrijke bijdrage aan het functioneel beheer van automatiseringsmodules voor collectiebeheer.

Wij zoeken
Een op samenwerking gerichte kandidaat met ervaring op het snijvlak van data-analyse en inhoud. Je weet in samenspraak met inhoudelijke specialisten hun vraagstelling te herleiden tot een doeltreffende methode van onderzoek en analyse. Je bent pragmatisch en scherp in de vertaling van je analyse in een bruikbaar advies aan de inhoudelijke specialisten en weet dat in begrijpelijke taal te presenteren.

Functie-eisen

  • Relevante opleiding op HBO+/WO niveau
  • Uitmuntende Excel kennis en vaardigheden
  • Ervaring met en kennis van databases zoals datawarehouse, bibliotheekautomatiseringssysteem et cetera.
  • Resultaat gedreven en zelfstartend vermogen

Competenties

  • Analytisch vermogen
  • Communicatief en adviesvaardig
  • Klantgericht
  • Ondernemend

Ons aanbod
Een functie met ruimte voor eigen initiatief, uiteraard in afstemming en samenwerking met je directe collega’s. Je gaat werken in een gedreven en professioneel team. Wij bieden je een aanstelling voor de periode oktober 2017 – september 2018, ter vervanging tijdens en na de zwangerschap van onze vaste data analist. Het salaris is -afhankelijk van opleiding en ervaring- bij aanstelling maximaal € 2.965,- op basis van 32 uur (schaal 8 CAO Openbare Bibliotheken).

Ons personeelsbeleid is gericht op ontplooiing, ontwikkeling en daarmee kansen van onze medewerkers.

Informatie en reacties
Voor nadere toelichting op de functie kun je contact opnemen met Esther Westerveld, business unit manager Collectie & logistiek, tel. 023 55 46 327. Stuur je gemotiveerde brief en cv met vermelding van de functietitel naar vacature@probiblio.nl ter attentie van Esther Westerveld.

www.probiblio.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,