ActiveTickets – Planner / Projectmanager

Vacature | Organisatie: ActiveTickets | Functie: Planner / Projectmanager | Plaats: Utrecht | Omvang: 40 uur | Sluitingsdatum: 28/08/2017


ActiveTickets is één van de meest gebruikte kaartverkoopsystemen van Nederland. Meer dan honderd aansprekende podia, filmhuizen, festivals en gezelschappen verkopen meer dan 10 miljoen tickets per jaar met onze software.

We maken dit al meer dan vijftien jaar mogelijk met een compacte groep van toegewijde specialisten. Samen met dit team – én met onze klanten – zijn we continue bezig om ActiveTickets nog beter te maken en de snelle ontwikkelingen op het gebied van online technologie en media waar mogelijk toe te passen. Eigen inbreng, professionaliteit en ambitie vormen de fundamenten van ons team.

Planner / Projectmanager

40 uur

Functieomschrijving
Als planner / projectmanager wordt je eindverantwoordelijke voor de planning en begeleiding van zeer uiteenlopende projecten. Dit gebeurt in nauw overleg tussen klant, afdeling relatiebeheer, support, externen en de ontwikkelaars die ActiveTickets uiteindelijk realiseren. Vanaf het moment van planning, tot het moment van oplevering, begeleid je zowel de klant als de ontwikkelaars en breng je de implementatie van ActiveTickets of één van de modules, tot een goed einde. Dit betekent op tijd en naar tevredenheid van de klant.

Perspectief
Van een planner / projectmanager wordt verwacht dat hij/zij in korte tijd zelfstandig de bij de functie horende taken kan uitvoeren. We zijn daarbij op zoek naar een organisatietalent dat kan structureren en voor elke situatie in staat is een draaiboek te maken. Helder, accuraat, oplossingsgericht, verantwoordelijk, flexibel maar waar nodig streng, zijn eigenschappen waarin je herkend.

We zijn op zoek naar iemand die zich voor langere tijd wil ontwikkelen in de materie; als professional én binnen de organisatie van ActiveTickets. ActiveTickets biedt daarbij de mogelijkheid om mee te groeien met de organisatie en de ambities. We geven je de kans om in hoge mate je eigen baan en perspectief vorm te geven.

Takenpakket (onder andere)

  • Verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van implementaties van ActiveTickets.
  • Verantwoordelijk voor opstellen en bewaken van de interne planning van productontwikkeling en support.
  • Standaardiseren en (her)structureren terugkerende processen.
  • Onderhouden van contacten met de betrokkenen.
  • Inrichten en configureren ActiveTickets.
  • Meedoen met onze bereikbaarheidsdienst.
  • Diverse ondersteunende taken.

Profiel
Gedreven, punctueel, precies, planmatig en klantvriendelijk. Je hebt de ambitie om het beste uit jezelf, je werk en de mensen om je heen te halen. Professionaliteit, inzet en structuur zijn daarbij aspecten die vanzelfsprekend voor je zijn. Ervaring met realisatie van projecten en/of kaartverkoop is een pre.

We werken bijna uitsluitend voor toonaangevende organisaties in de culturele, sport en evenementen sector. Affiniteit met deze doelgroep is dan ook een pre.

Jouw werkplek
Bij ActiveTickets is veel ruimte voor jouw ontwikkeling en ambitie. Plezier, vernieuwing en kwaliteit staan centraal in alles wat we doen. We bekijken het kaartverkooplandschap vanuit ons kantoor in hartje Utrecht.

Je krijgt een plaats in een jong team van enthousiaste en getalenteerde mensen en de kans om te leren en te excelleren op het hoogste niveau. Je maakt vanaf dag één deel uit van een team van mensen die echt belangrijk vinden wat ze doen en daar ook echt goed in willen zijn. Je input wordt daarbij serieus genomen en is mede bepalend voor de koers van ActiveTickets.

Afhankelijk van opleiding en werkervaring bieden we een jaarsalaris tussen de € 24.000 en € 30.000 en goede secondaire arbeidsvoorwaarden.

Ben je geïnteresseerd en wil jij voor deze functie in aanmerking komen laat het ons even weten en mail je motivatiebrief en CV vóór 28 augustus door naar: jmartinez@activetickets.com of kijk op de website.

www.activetickets.com


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,