Van Gogh Museum – Hoofd Development

Vacature | Organisatie: Van Gogh Museum | Functie: Hoofd Development | Plaats: Amsterdam | Omvang: 36 uur | Sluitingsdatum: 20/08/2017


Het Van Gogh Museum in Amsterdam maakt het leven en werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk voor zo veel mogelijk mensen om hen te verrijken en te inspireren. Met jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers uit meer dan 100 landen is het Van Gogh Museum een van de populairste en bekendste musea van Nederland. Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten vormen een inspiratiebron voor kunst- en cultuurliefhebbers uit de hele wereld. Naast alle bezoekers die het museum ontvangt, heeft het een grote online fanbase (ruim acht miljoen volgers) en een rijke website die ruim vijf miljoen bezoekers per jaar trekt, wereldwijd.

Wegens vertrek van ons huidige hoofd Development zijn wij op zoek naar een nieuwe leidinggevende voor ons team Development

Hoofd Development

36 uur per week (fulltime)

Development valt binnen de sector Publiekszaken, een sector met een expliciete externe focus. Je maakt deel uit van het hechte team van Publiekszaken en je rapporteert aan de directeur Publiekszaken. Alle activiteiten in deze sector zijn erop gericht onze kunstschatten en kennis uit te dragen en verder toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, nationaal en internationaal. Het Van Gogh Museum genereert ruim 80% van zijn inkomsten zelf. Belangrijke pijlers voor de inkomstenstroom die binnen de sector Publiekszaken vallen, zijn de ticketsales, de verkoop en organisatie van evenementen en de inkomsten uit development. Daarom zoeken wij een hoofd Development die ons helpt onze groeiende ambities waar te maken.

Wij zoeken
Een uitstekende professional op het gebied van development die in staat is de fondsenwervingsstrategie door te ontwikkelen en te implementeren. Je bent strategisch en conceptueel sterk, resultaatgericht en gewend om te werken met targets en deze ook te behalen. Je denkt in kansen en weet voortdurend vernieuwing en groei te realiseren in de brede portefeuille van de afdeling Development. Daarenboven ben je in staat om intern en extern draagvlak te creëren voor fondsenwerving. Je bent een verbindende leidinggevende met een goede organisatiesensitiviteit. Je bent in staat relaties aan te gaan en te beheren op uiteenlopende niveaus en je fungeert als inhoudelijke sparringpartner voor onder meer de directie en het MT van het Van Gogh Museum.

Als hoofd Development geef je leiding aan een team van vijf fondsenwervers, een researcher en een accountmanager. De afdeling bestrijkt een breed speelveld, met (internationale) relaties bij uiteenlopende bedrijven, fondsen, stichtingen, mecenaat en onze eigen kringen van trouwe donateurs en vrienden: de leden van The Yellow House, patrons van de Van Gogh Museum Global Circle, supporters van The Sunflower Collective en Vincent’s Friends. Je beschikt dan ook over brede kennis en ervaring op het gebied van fondsenwerving en relatiebeheer en in de activering van sponsoring. Kandidaten met een relevant nationaal en internationaal netwerk genieten de voorkeur.

Functieprofiel

 • WO werk- en denkniveau.
 • Meer dan vijf jaar vakinhoudelijke en relevante (internationale) werkervaring op het gebied van fondsenwerving onder bedrijven, particulieren, fondsen en stichtingen, alsmede activering van sponsorships en relatiebeheer.
 • Minimaal vijf jaar ervaring als (coachend) leidinggevende van professionals.
 • Proactieve sparringpartner en klankbord voor directie, management en medewerkers (binnen en buiten de afdeling) in een complexe internationale organisatie.
 • Gevoel voor relevante digitale ontwikkelingen.
 • Aantoonbare ervaring in de vertaling van organisatiebeleid naar een operationele / realistische planning.
 • Visie op het gebied van (internationale) fondsenwerving en kunt dit vertalen naar heldere kaders voor de organisatie.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.

Daarnaast ben je

 • Resultaatgericht, snel, analytisch en communicatief sterk.
 • Innovator, netwerker en ondernemer.
 • Integere verbinder.

Ons aanbod
Een dynamische en collegiale werkomgeving in het centrum van Amsterdam. Het betreft een aanstelling voor 36 uur per week (fulltime), in eerste instantie voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid kan het contract verlengd worden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.853,- en maximaal € 5.559,- bruto (schaal 13) per maand op basis van 36 uur. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 3,15% eindejaarsuitkering. De Museum CAO is van toepassing.

Interesse?
Ben jij die leidinggevende verbinder met een hart voor media en voel je je thuis in een afwisselende, internationaal georiënteerde culturele omgeving? Dan ontvangen we jouw sollicitatiebrief met cv graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 20 augustus 2017 via hrm@vangoghmuseum.nl onder vermelding van ‘vacaturenummer 032 Hoofd Development’. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 28 en 30 augustus 2017.

Meer inhoudelijke informatie over deze functie is te verkrijgen bij Milou Halbesma, directeur Publiekszaken, 020-5705272. De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.vangoghmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,