Zuiderstrandtheater (DMC) – Hoofd Programma

Vacature | Organisatie: Zuiderstrandtheater (DMC) | Functie: Hoofd Programma | Plaats: Den Haag | Omvang: 32-40 uur | Sluitingsdatum: 04/06/2017


Als Stichting Dans en Muziek Centrum Den Haag (DMC) exploiteren en programmeren wij het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk in Den Haag. Wij zijn trots op onze huisgezelschappen (Nederlands Dans Theater en Residentie Orkest), maar ook op ons eigen programma: een ambitieus, breed, internationaal en divers aanbod op het gebied van muziek, dans, opera, musical, cabaret, circus en spektakel. Met daarbij steeds meer aandacht en ruimte voor de ontwikkeling van eigen producties en speciale projecten met en voor de diverse bevolkingsgroepen in Den Haag. In 2016 trokken we meer dan 150.000 bezoekers.

Het Zuiderstrandtheater is als eigentijds theater aan zee in korte tijd heel populair geworden bij publiek, bespelers en (zakelijke) gebruikers. De Nieuwe Kerk biedt voor alle muzikale genres een unieke ambiance. En samen met de huisgezelschappen en het Koninklijk Conservatorium zijn we onderweg naar een nieuw en uniek huis voor onderwijs en cultuur, dat medio 2020 in het hart van Den Haag zijn deuren opent.

De afdeling Programma speelt bij dit alles een cruciale rol. Hier wordt de artistiek-inhoudelijke lijn uitgezet, de programmering samengesteld en in samenwerking met partners een toenemend aantal bijzondere projecten geïnitieerd en uitgevoerd. Daarbij is het de bedoeling om ook productie en planning onder te brengen binnen de afdeling, die gaat bestaan uit vijf of zes medewerkers, onder wie de programmeur Nieuwe Kerk / klassieke muziek.

Hoofd Programma

Fulltime (32 uur is bespreekbaar) – Den Haag

De baan
Als Hoofd Programma geef jij op een stimulerende manier leiding aan de afdeling, maar ben je vooral ook programmamaker, programmeur, artistiek gezicht en gangmaker. In samenspraak met de directeur, maar met een grote mate van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid, geef jij vorm en inhoud aan onze ambities die gebaseerd zijn op de pijlers internationale excellentie, breed kwaliteitsaanbod en culturele diversiteit. Je werkt intensief samen met onze huisgezelschappen en met veel andere (culturele) partners binnen en buiten Den Haag. Samen met ons Hoofd Marketing zorg je voor samenhang tussen Programma en Publiek. En je bent een enthousiasmerende collega voor de ongeveer veertig vaste en bijna honderd flexibele medewerkers binnen onze organisatie.

Je hoofdtaken zijn:

  • Voorbereiden en uitvoeren van het artistiek-inhoudelijke beleid, op korte en langere termijn. Vertalen van het beleid in jaarplannen en begrotingen en verantwoordelijk zijn voor de uitvoering daarvan.
  • In afstemming met de Programmeur Nieuwe Kerk/klassieke muziek zorgdragen voor de programmering van in het bijzonder het Zuiderstrandtheater, met inbegrip van het initiëren en (doen) uitvoeren van eigen producties en bijzondere projecten.
  • Bijdragen aan het profileren en positioneren van de theaters van DMC in en buiten Den Haag.
  • Leiding geven aan de afdeling Programma, inclusief het voeren van de functionerings- en beoordelingsgesprekken en het coördineren van de werkzaamheden.

Jij
Je bent een ervaren, gedreven, ondernemende programmeur / programmamaker met leidinggevende ervaring. Een echte generalist. Met jouw strategisch en analytisch denkvermogen zie je snel het grotere plaatje. Dit weet je door je sterke communicatievaardigheden goed en enthousiast door te vertalen naar de verschillende betrokkenen. Mede dankzij jouw vaardigheid om goed te kunnen netwerken, prioriteiten te stellen, verwachtingen te managen en zaken netjes af te ronden ben je succesvol in je werk. Projecten leiden is voor jou gesneden koek. Te midden van dit alles weet jij je team te motiveren, inspireren en te coachen.

Daarnaast heb jij:

  • HBO werk- en denkniveau.
  • Brede kennis van het (internationale) aanbod op het gebied van de podiumkunsten, in het bijzonder de disciplines die wij presenteren.
  • Ruime ervaring binnen de culturele sector, bij voorkeur in de podiumkunsten.
  • Meerdere jaren ervaring als leidinggevende.
  • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Redelijk tot goed onderlegd in MS Office.

Wij bieden
Een uitdagende functie waarin je de ruimte krijgt om goed je stempel te drukken en een sleutelrol gaat vervullen voor onze huidige podia en vanaf 2020 voor een van de grootste podiumorganisaties in ons land. Onze inzet is dus een verbinding aan te gaan voor een (flink) aantal jaren, maar in eerste instantie bieden wij een aanstelling voor één jaar. Het salaris is marktconform, afhankelijk van ervaring en geschiktheid, schaal 8 (uitloopschaal 9) conform CAO Nederlandse Podia.

Enthousiast om de uitdaging aan te gaan?
Solliciteer dan uiterlijk 4 juni 2017 via deze linkJe krijgt in de vervolgstappen de mogelijkheid om je CV en motivatiebrief te uploaden. Ook zijn er een paar vragen die we je graag nog stellen. Eerst nog meer informatie nodig? Stuur een email met je vragen naar HR@zuiderstrandtheater.nl en we nemen contact op.

De selectieprocedure
Er zijn twee gespreksronden. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op woensdag 14 juni 2017. De tweede gesprekronde zal plaatsvinden in de week van 19 juni 2017. Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Voor recruiters: hieronder verstaan wij ook mails met kandidaatprofielen, contactverzoeken en aanbiedingen van producten of diensten.

www.zuiderstrandtheater.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,