Nederlandse Dansdagen – Senior Creatief Producent

Vacature | Organisatie: Nederlandse Dansdagen | Functie: Senior Creatief Producent | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32 uur (0,8 fte) | Sluitingsdatum: 18/06/2017


Festival de Nederlandse Dansdagen zoekt per direct een

Senior Creatief Producent

0,8 fte

De Nederlandse Dansdagen viert dit jaar haar 20-jarig jubileum. Het is een organisatie die de ontwikkeling van de Nederlandse dans honoreert, stimuleert en promoot. Sinds 1998 presenteert het festival jaarlijks elk eerste weekend van oktober spraakmakende dansvoorstellingen van Nederlandse bodem op diverse locaties in de stad Maastricht. Gedurende het festival vormt Theater aan het Vrijthof het bruisende festivalhart.

De Nederlandse Dansdagen programmeert voor het vierdaagse festival zowel opvallend werk van opkomende choreografen als indrukwekkende voorstellingen van de gevestigde dansgezelschappen, zoals Het Nationale Ballet en Introdans. Van klassiek ballet tot urban dance en van avant-garde tot moderne dans. Het programma presenteert hiermee de meest belangwekkende ontwikkelingen van het brede Nederlandse dansaanbod. Daarnaast geeft het festival een impuls aan de Nederlandse dans door het organiseren van kennisbijeenkomsten voor professionals en het ondersteunen van nieuw talent met begeleiding en prijzen.

De Nederlandse Dansdagen werkt door het jaar heen met een klein vast team, dat niet alleen het festival organiseert, maar ook Europese dansprojecten mede vormgeeft waarbij maatschappelijke thema’s het uitgangspunt zijn. Voorbeelden hiervan zijn Act Your Age, Performing Gender en Pivot Dance. Het team wordt op projectbasis versterkt met specialisten en stagiaires. Daarnaast wordt tijdens het festival met ongeveer dertig vrijwilligers gewerkt.

De baan
De Senior Creatief Producent draagt – onder verantwoordelijkheid van de directeur – zorg voor de benodigde dagelijkse uitvoering, coördinatie en logistiek voor de totstandkoming van het jaarlijkse festival en de losse projecten. Hij/zij draagt zorg voor de tijdige uitbreiding van het team naarmate projecten vorderen, onderhandelt, en maakt de contracten voor en geeft leiding aan freelance productieleiders, technici, de artistiek medewerker en redactie. Bovendien maakt en beheert de Senior Creatief Producent de budgetten voor het festival en de losse projecten en onderhoudt hij/zij bestaande relaties (gezelschappen, locaties, coproducenten, leveranciers en freelancers) en breidt het aantal relaties verder uit.

Je profiel
Je bent een ervaren en bedreven producent met leidinggevende kwaliteiten. Als generalist overzie jij snel het grotere plaatje en weet je jouw heldere visie op produceren door je sterke communicatieve vaardigheden goed over te brengen op de rest van het team en partners. Je bent initiërend en talentvol in financiën en planning. Ook overzie je artistieke processen. Je beschikt over HBO+ tot WO- werk- en denkniveau en hebt een uitgebreid en relevant netwerk. Je bent representatief en je beweegt je soepel in diverse kringen en op diverse niveaus. Je bent bereid een deel van je werkweek in Maastricht door te brengen.

Wij bieden
Een afwisselende, uitdagende baan in een kleine en ambitieuze organisatie. Het betreft een functie van 0,8 fte, uitgaande van een 40-urige werkweek. Salariëring geschiedt conform de arbeidsvoorwaarden CAO Dans, waarbij de functie is ingeschaald in schaal VII (maximumsalaris is €3.887 bruto per maand bij een full time dienstverband).

Contactinformatie
Stuur je motivatie en cv vóór 19 juni 2017 t.a.v. Ronald Wintjens (directeur) naar zakelijk@nederlandsedansdagen.nl. Voor eventuele vragen kun je bellen met Marc Meijer, zakelijk leider ad interim., tel: 06-24256599.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 22 juni en de vervolggesprekken op dinsdag 27 juni 2017.

www.nederlandsedansdagen.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,