DE KOM, stadstheater en kunstencentrum – Assistent Financiën

Vacature | Organisatie: DE KOM, stadstheater en kunstencentrum | Functie: Assistent Financiën | Plaats: Nieuwegein | Omvang: 20 uur, verdeeld over 4 dagen | Sluitingsdatum: 01/06/2017


DE KOM, stadstheater en kunstencentrum bruist van de activiteiten. Het is de aangewezen plek in Nieuwegein voor iedereen die kunst en cultuur wil beleven en beoefenen. DE KOM is een podium voor professionele en amateurkunst met ruim 200 voorstellingen en tal van andere activiteiten per seizoen. Het kunstencentrum van DE KOM biedt cursussen en faciliteiten aan op het gebied van muziek, dans, toneel, musical en beeldende kunst. Daarnaast verzorgt het kunstencentrum in samenwerking met diverse partners een groot aantal kunst- en cultuurprojecten, vooral voor scholen en buitenschoolse opvang en in de wijken.

Wij hebben per direct plek voor een

ASSISTENT FINANCIËN

(0,55 fte = 20 uur, verdeeld over 4 dagen)

Wij zoeken een resultaatgerichte, zelfstandig presterende aanpakker die dol is op cijfers. Je ondersteunt de controller, bent doortastend en neemt initiatief. Je bent zeer accuraat, stressbestendig en integer. Voor deze functie is een overstijgend inzicht, analytisch vermogen en het goed kunnen omgaan met een veelheid aan informatie van groot belang.

Als assistent financiën heb je een belangrijke rol. Je zorgt ervoor dat de (financiële) administratie tiptop in orde is. Tevens ondersteun je bij het opstellen van financiële rapportages en kengetallen. Je denkt graag mee en neemt initiatief om processen te optimaliseren. Voor de financiële administratie ben je, zowel intern als extern, het aanspreekpunt.

WERKZAAMHEDEN

 • Financiële administratie
  • Je voert de debiteuren- en crediteurenadministratie
  • Je factureert zelfstandig de cursusgelden naar de klanten
  • Je verwerkt de theater- en horeca-inkomsten
  • Je rapporteert de voortgang van facturen en ontvangsten aan het hoofd van de afdeling, zorgt voor tijdige incasso en draagt vorderingen over aan het incassobureau
  • Je houdt kas- en bankmutaties bij en verwerkt de gegevens in de boekhouding
  • Je bent aanspreekpunt, zowel intern als extern, voor vragen aangaande de financiële administratie
 • Planning en Control
  • Je ondersteunt bij de voorbereiding van de jaarafsluiting en jaarverslagen
  • Je ondersteunt bij het opstellen van financiële rapportages en kengetallen
  • Je zorgt dat alle benodigde gegevens van alle afdelingen tijdig aangeleverd worden
 • Overige werkzaamheden
  • Je beheert het archief
  • Je ondersteunt het hoofd van de afdeling (controller)
  • Je ondersteunt bij het beheer van de financiële pakketten
  • Je verricht (indien nodig) werkzaamheden t.b.v. theaterkassa, cursistenadministratie of (personeels)secretariaat

JE HEBT:
Een opleiding op (financieel) administratief gebied op MBO+/HBO-niveau, ruime kennis van boekhouden en uitstekende kennis van Excel. Het is een pre als je in de regio Nieuwegein woont. En natuurlijk is het mooi meegenomen als je affiniteit hebt met kunst en cultuur.

WIJ BIEDEN:
Een informele werkomgeving in een dynamisch bedrijf. Je hebt veel vrijheid om je werk en je tijd in te delen. Uren die je extra werkt kun je in de zomer compenseren. Je krijgt een tijdelijke aanstelling conform CAO-KE schaal 6, met uitzicht op een aanstelling in vaste dienst. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder andere een persoonlijk opleidingsbudget en een personeelsregeling om zelf DE KOM te ‘beleven’, zoals korting op theaterkaarten.

INTERESSE?
We nodigen kandidaten die volledig aan het functieprofiel voldoen uit om te solliciteren. Sollicitaties met CV en motivatie kunnen per e-mail gestuurd worden naar Dietie Strunk (managementassistent): dietie@dekom.nl. De eerste gesprekken zijn gepland voor 7 en 12 juni. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Michelle de Lau (controller): michelle@dekom.nl.

www.dekom.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,